تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 19 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):ردم دو گروه‏اند: دانشمند و دانش‏اندوز و در غير اين دو، خيرى نيست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

چراغ خطی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827892813




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

قطع حق آبه ايران از هيرمند توسط نيروهاي آمريكايي و انگليسي


واضح آرشیو وب فارسی:خراسان: قطع حق آبه ايران از هيرمند توسط نيروهاي آمريكايي و انگليسي
قشقاوي: خواستار تمكين دولت افغانستان به تعهدات خود براساس معاهده ١٣٥١ شده ايم
بيهقي- حسينعلي شهرياري، نماينده زاهدان و نايب رئيس اول كميسيون بهداشت و درمان، عباسعلي نورا، نماينده زابل و عضو كميسيون برنامه و بودجه و حسين سبحاني نيا، نايب رئيس دوم كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس شوراي اسلامي در گفت و گو با خراسان از نقش نيروهاي اشغال گر آمريكايي و انگليسي در افغانستان در قطع ٧ ماهه آب هيرمند خبر دادند.به گفته اين نمايندگان، اقدامات آمريكا و انگليس عليه استفاده ايران از حق آبه خود در هيرمند با هدف تحت فشارگذاشتن جمهوري اسلامي ايران و تيره كردن روابط كشورمان با دولت افغانستان صورت مي گيرد. در همين حال، حسن قشقاوي سخنگوي وزارت خارجه اعلام كرد كه هيئت ايراني در دهمين اجلاس كميساران آب هيرمند در كابل اعتراض شديدي به قطع جريان آب هيرمند كرده و خواستار تمكين دولت افغانستان به تعهدات خود بر اساس معاهده ١٣٥١ هيرمند شده است.

قشقاوي: در اجلاس كميساران آب هيرمند به اين مسئله اعتراض كرديم
ايسنا گزارش داد: حسن قشقاوي گفت: آخرين اخبار دريافتي حاكي از آن است كه جريان آب هيرمند اين هفته در منطقه سيستان اگرچه به مقدار كم برقرار شده است؛ ولي موضوع همچنان در دستوركار وزارت خارجه قرار دارد.

سخنگوي وزارت خارجه در پاسخ به سوالي مبني بر اين كه با توجه به قطع جريان آب هيرمند در ٧ ماه گذشته و بروز مشكلات عديده براي مردم منطقه سيستان، وزارت خارجه چه پي گيري هايي در اين زمينه داشته و نتايج آن چيست، اظهار كرد: از زمان قطع جريان آب هيرمند در تيرماه سال جاري، وزارت خارجه پي گيري هاي لازم و رايزني در اين زمينه را با طرف افغاني در سطوح مختلف براي الزام دولت افغانستان به اجراي معاهده هيرمند انجام داده است.او افزود: بر همين اساس دهمين اجلاس كميساران آب هيرمند با پي گيري هاي مداوم وزارت خارجه در روزهاي ٢٤ و ٢٥ دي ماه سال جاري در كابل برگزار شد و هيئت ايراني در اين اجلاس، اعتراض شديدي به قطع جريان آب هيرمند كرده و خواستار تمكين دولت افغانستان به تعهدات خود براساس معاهده ١٣٥١ هيرمند شده است.

سخنگوي وزارت خارجه اظهار كرد: آخرين اخبار دريافتي حاكي از آن است كه جريان آب هيرمند اين هفته در منطقه سيستان اگرچه به مقدار كم برقرار شده است؛ ولي موضوع همچنان در دستوركار وزارت خارجه قرار دارد تا حق آبه كشورمان به طور كامل تامين و جريان آب هيرمند استمرار داشته باشد.

شهرياري: دولت افغانستان حاكميت مستقري ندارد كه در اين زمينه تصميم بگيرد
در همين حال، حسينعلي شهرياري، نماينده زاهدان و نايب رئيس اول كميسيون بهداشت و درمان مجلس در گفت وگو با خراسان در پاسخ به اين سوال كه چرا ايران فشارهاي بيشتري را به دولت افغانستان براي استمرار جريان آب هيرمند نمي آورد، گفت: قطع آب هيرمند از زمان اشغال افغانستان توسط آمريكا به صورت جدي آغاز شده است و دولت افغانستان اساسا حاكميت مستقري ندارد كه بتواند به صورت مستقل در اين زمينه تصميم بگيرد، همچنان كه انگليس به راحتي در بخشي از افغانستان كشت موادمخدر را مجاز كرده است. با اين حال نمايندگان استان اين موضوع را پي گيري كردند و در سفر استاني رئيس جمهور به سيستان وبلوچستان پي گيري حق آبه ايران از افغانستان توسط وزارت خارجه و وزارت نيرو در مصوبات اين سفر قرار گرفت. به گفته شهرياري، در اقدامي ناقض قواعد بين المللي، دولت افغانستان مبادرت به احداث سد و كانال كشي در مسير آب هيرمند در اين كشور كرده است.

نورا:انگليسي ها در بروز مشكل براي استفاده ايران از آب هيرمند نقش اساسي دارند
عباسعلي نورا، نماينده زابل و عضو كميسيون برنامه و بودجه نيز در گفت وگو با خراسان تاكيد كرد كه حساب ما با افغانستان به دليل روي كارنبودن دولتي مقتدر در اين كشور در مورد آب هيرمند روشن نيست. نورا تصريح كرد: انگليسي ها در بروز مشكل براي استفاده ايران از حق آبه هيرمند نقشي اساسي دارند زيرا مديريت و حفاظت سد كجكي در افغانستان كه در مسير آب هيرمند قرار دارد و از عوامل اصلي قطع جريان آب به ايران است بر عهده نظاميان انگليسي است. نماينده زابل در پاسخ به اين سوال نيز كه هم اينك وضعيت جريان آب هيرمند در منطقه سيستان چگونه است، اظهار كرد: آب به مقدار بسيار كمي جريان دارد اما استمرار جريان آن قابل اعتماد نيست و كشاورزان منطقه نمي توانند بر مبناي آن براي كشت خود برنامه ريزي كنند. اين درحالي است كه تنها منبع آب در منطقه رود هيرمند است و امكان حفر چاه در منطقه وجود ندارد.

ملازهي: ايران بايد هرگونه همكاري در بازسازي افغانستان را به تامين حق آبه از هيرمند مشروط كند
همچنين محمدملازهي، كارشناس مسائل شرق آسيا در گفت وگو با خراسان درباره محور اختلاف ايران و افغانستان درباره استفاده از آب هيرمند گفت: در معاهده سال ١٣٥١ ايران و افغانستان درباره هيرمند مقرر شد كه ايران سالانه ٨٥٠ميليون مترمكعب حق آبه از هيرمند داشته باشد كه به ويژه ناظر به فصول گرم سال و ايام خشكسالي بود اما افغان ها معتقدند كه سيلاب هاي بهاري نيز در قالب حجم ٨٥٠ ميليون مترمكعب در سال قرار دارد درحالي كه ايران به درستي اين قبيل آب ها را غيرقابل كنترل و خارج از معاهده مي داند.

به گفته ملازهي مشكل ايران با افغانستان بر سر هيرمند ناشي از ٣ عامل كلي است. اول اين كه وزارت خارجه در احقاق حقوق مردم سيستان بسيار ضعيف عمل كرده است و دوم اين كه در دولت افغانستان هم عزم جدي براي حل اين مسئله وجود ندارد. اما مهم ترين عامل حاكميت نداشتن دولتي مقتدر در افغانستان است كه موجب مي شود عوامل و عناصر غيردولتي به راحتي بتوانند در مسير رود هيرمند مبادرت به سدسازي و كانال كشي كنند. اكنون از طريق كانال كشي از آب جمع شده پشت سد كجكي براي آبياري زمين هاي كشت خشخاش استفاده مي شود كه خارج از نظارت دولت افغانستان است. ملازهي در پاسخ به اين سوال كه ايران از چه طريقي مي تواند دولت افغانستان را ملزم به تامين حق آبه كشورمان كند، اظهار كرد: ايران در اجلاس سال گذشته بازسازي افغانستان در توكيو مبلغ ٥٥٠ميليون دلار را به اين امر اختصاص داد به نظر مي آيد ايران بايد هرگونه همكاري در بازسازي افغانستان را به تامين حق آبه از هيرمند مشروط كند و اين اهرمي بسيار قوي است.

سه |ا| شنبه |ا| 8 |ا| بهمن |ا| 1387





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خراسان]
[مشاهده در: www.khorasannews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 249]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن