تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 1 بهمن 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):دلى كه در آن حكمتى نيست، مانند خانه ويران است، پس بياموزيد و آموزش دهيد، بفهميد...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

چاپ جزوه ارزان قیمت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1855339517




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

مهم‌ترين مشكل جذام تأخير در تشخيص است


واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: مهم‌ترين مشكل جذام تأخير در تشخيص است
بيماري- گروه سلامت- سميه شرافتي:
با اينكه بيماري جذام در ايران كنترل شده است، كارشناسان معتقدند به تاخير افتادن تشخيص بيماري از جمله مهم‌ترين مشكلات امروزي جذام است.

امروز روز جهاني جذام است؛ بيماري‌اي كه تقريبا در سراسر جهان، از يادها رفته است.
براساس تعريف سازمان جهاني بهداشت، زماني كه شيوع يك بيماري در كشوري به يك در هر 10 هزار مورد برسد، آن بيماري حذف شده تلقي مي‌شود.

به گفته كارشناسان، در ايران سال‌هاست كه به اين عدد رسيده است؛ به‌طوري كه تعداد موارد كشف شده جذام در ايران در سال 1370، 191 مورد بوده، ولي در سال 1386 شيوع اين بيماري به 37 نفر كاهش يافته است.

جذام روزي بيماري فقر خوانده مي‌شد؛ امروز نيز اين روند حفظ شده و با وجود تكنيك‌هاي جديد تشخيص و درمان حتمي، كشورهاي فقيرنشين و محروم از امكانات پيشرفته بهداشتي - درماني هنوز هم با جذام دست به گريبان هستند.

جذام در طول تاريخ بيش از هر بيماري ديگري وحشت و انزواي مبتلايان و اطرافيان آنها را به‌دنبال داشت. امروز هم با وجود تاكيد متخصصان به درمان صد درصد اين بيماري، باز هم نشانه‌هايي از انگ و وحشت عموم جامعه نسبت به جذام ديده مي‌شود.

همچنين بايد گفت كه برخلاف تصور عموم، انتقال اين بيماري نيازمند تماس مداوم و نزديك با فرد ناقل است. براساس دانش پزشكي جديد، انتقال اين بيماري از طريق تماس‌هاي مكرر و درازمدت با فرد مبتلا صورت مي‌گيرد.

گرچه جذام در مناطق گرمسيري و معتدل شيوع بيشتري دارد، ولي در تمام جهان ديده مي‌شود. جذام 4شكل باليني دارد: 2 شكل پايدار، همراه با جوش‌هاي پوستي يا «شكل گره‌اي » و شبه سلي يا «با لكه‌هاي كمرنگ روي پوست» و 2 شكل واسط، شامل «جذام نامعين»، كه در واقع در مرحلة اوليه است، و «جذام متوسط » كه « بينابيني » نيز خوانده مي‌شود.

دكتر محمد شيزرپور، متخصص پوست و محقق مركز آموزش و پژوهش بيماري‌هاي پوست و جذام، وابسته به دانشگاه علوم پزشكي تهران، در گفت‌وگو با ايسنا، جذام را نوعي بيماري مزمن مي‌داند كه با عامل باكتري به‌وجود مي‌آيد و درصورت عدم‌درمان بموقع بروز آسيب‌هاي جدي و دائمي را به‌دنبال دارد.

وي با بيان اينكه عدم‌درمان به موقع جذام، آسيب‌هاي جدي به پوست، اعصاب، دست و پا و چشم را سبب مي‌شود، مي‌گويد: پوست و اعصاب مهم‌ترين نقاطي هستند كه گرفتار اين بيماري مي‌شوند؛ هرچند ساير اندام‌هاي بدن هم از اين بيماري مصون نيستند.

از آنجا كه عصب اعضاي درگير در اين بيماري ازبين مي‌رود، بيمار آسيب ديدگي و سوختگي حاصل از بيماري را احساس نمي‌كند و ضايعه حاصله ممكن است به زخم تبديل شود.

افراد معمولي هنگام تماس با جسم داغ سريع عكس‌العمل نشان داده و خود را از منبع گرما دور مي‌كنند .اين در حالي است كه به گفته دكتر شيزرپور بيمار جذامي به‌دليل از دست دادن حس و اعصاب خود، گرما را متوجه نشده و به سوختگي‌هايي مبتلا مي‌شود كه نتيجه اين سوختگي‌ها هم زخم در اندام‌هاست.

اين زخم‌ها مي‌تواند پيشرفت كند و درصورت عدم‌درمان منجر به آسيب‌هاي دائمي به اندام‌ها شوند. از طرف ديگر جذام ممكن است به‌صورت فلج ماهيچه و فلج عضلات خود را نشان دهد.

بيش از 95 درصد مصون هستند

برخلاف تصور عموم كه اين بيماري را مسري خوانده و به‌شدت از مبتلايان وحشت دارند، جذام چندان مسري نبوده و انتقال آن نيازمند تماس مداوم با فرد مبتلاست.

اين متخصص پوست در اين باره مي‌گويد: انتقال جذام به‌صورت مستقيم، از انسان به انسان و از طريق ترشحات تنفسي صورت مي‌گيرد. سرايت اين بيماري نيازمند دوره تماس طولاني است.

همچنين براي مبتلا شدن به اين بيماري وجود استعداد ژنتيك لازم است. به اين ترتيب همه افراد نمي‌توانند به آن مبتلا شوند؛ به‌طوري كه بيش از 95 درصد افراد جامعه در مقابل جذام مصون هستند.

وي با بيان اينكه دوره نهفتگي اين بيماري طولاني و بين 3 تا 5 سال است، خاطرنشان مي‌كند: جذام خطر مرگ ندارد؛ ولي درصورت عدم‌درمان فرد را به معلوليت‌هايي
دچار مي‌كند.

صد درصد قابل درمان

جذام در زمان‌هاي دور به‌علت كمبود امكانات تشخيصي - درماني عوارض غيرقابل جبراني را به جا مي‌گذاشت. اگرچه جذام بيماري تاريخي با عوارض نامطلوب بوده و از سابقه طولاني برخوردار است، اما در حال حاضر صد در صد قابل درمان است.

دكتر شيزرپور نيز بر اين امر صحه مي‌گذارد و مي‌افزايد: در حال حاضر روش دارويي بسيار مؤثري براي درمان جذام وجود دارد كه صددرصد بيماري را درمان مي‌كند. درصورت تشخيص به موقع بيماري، بيمار در مراحل اوليه كاملا بهبود مي‌يابد. همچنين درمان دارويي جذام به‌صورت رايگان در تمام مراكز بهداشتي درماني در اختيار بيماران قرار مي‌گيرد.

با اين حال در زمان‌هاي دور مبتلايان به جذام از ديگر بيماران جدا شده و در مكان‌هايي با عنوان جذام خانه و به‌صورت متمركز تحت درمان قرار مي‌گرفتند. مكان‌هايي كه امروز نامي از آنها شنيده نمي‌شود و حتي اذهان نسل جديد با اين واژه بيگانه است.

دكتر شيزرپور در اين باره بيان مي‌كند: سازمان بهداشت جهاني تصميم بر جمع‌كردن مراكز جذام خانه و ادغام تشخيص و درمان جذام در سيستم‌هاي بهداشتي - درماني گرفت.

در ايران نيز از سال 1370 اين امر انجام شد و سازمان مبارزه با جذام به‌تدريج حذف شده و تشخيص و درمان جذام را در شبكه‌هاي بهداشتي ادغام كردند؛ چرا كه شبكه‌هاي بهداشتي درماني در همه نقاط كشور حتي دورترين روستاها هم در دسترس هستند.

دكتر شيزرپور معتقد است: از آنجا كه در ايران شيوع جذام بسيار كاهش يافته و حتي از مرحله حذف هم گذشته، اكثر پزشكان اين بيماري را فراموش كرده‌اند. به اين ترتيب معدود بيماراني هم كه وجود دارند بسيار دير تشخيص داده مي‌شوند. بنابراين اگر عوارضي از اين بيماري ايجاد شود به‌دليل همين تشخيص ديرهنگام است.

تأثير عوامل مساعد‌كننده بيماري

از آنجا كه با صنعتي شدن برخي از كشورهاي بومي جذام، از ميزان بروز آن كاسته شده است و هم‌اكنون نيز بيشترين موارد آن در اقشار آسيب‌پذير جامعه يافت مي‌شود، بايد فقر، بي‌خانماني و تغذيه نامناسب را از عوامل مساعد‌كننده ابتلا به اين بيماري به حساب آورد.

لازم به يادآوري است كه حتي پژوهشگران قديمي نيز به بعضي از اين عوامل توجه داشته و مورد تاكيد قرار داد‌ه‌اند؛ به‌طوري كه در دايره‌المعارف قانون، علاوه بر تماس خانوادگي و انتقال داخل رحمي بيماري، به تاثير دما و وضعيت نامطلوب تغذيه نيز به‌عنوان عوامل زمينه‌ساز بروز جذام اشاره شده است.

سه |ا| شنبه |ا| 8 |ا| بهمن |ا| 1387





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: همشهری]
[مشاهده در: www.hamshahrionline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 113]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن