واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: جو بايدن: در ميانهي راهمان در عراق هستيم ما به هم ريختگي و آشفتگي بزرگي را به ارث بردهايم بازداشت و شكنجه در زمان دولت بوش، تروريسم را قويتر كرد
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: بينالملل - فرامنطقهيي
معاون رييسجمهور آمريكا اظهار داشت: دولت اوباما و كنگره آمريكا در تلاشند تا بسته محرك اقتصادي جديد هر چه سريعتر تدوين شود و مورد حمايت اعضاي دو حزب اين كشور قرار گيرد. وي عنوان داشت: هدف اين بسته تامين هر چه سريعتر بودجه براي رشد سريع و اشتغالزايي است.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، به دنبال اعلام تعطيلي زندان گوانتانامو در طول يك سال از سوي باراك اوباما رييسجمهور آمريكا در روز پنجشنبه، دولت جديد آمريكا با انتقادهاي فراواني در خصوص سرنوشت نامشخص صدها زنداني اين زندان مواجه شده است. بسياري از اين زندانيان چندين سال است كه بدون محاكمه در اين زندان به سر ميبرند.
روزنامه واشنگتن پست نيز از طرفي گزارش داد، بسياري از پروندههاي مربوط به زندانيان يا وجود ندارد يا ناقص است و يا پراكنده است كه اين امر خود تصميمگيري در خصوص سرنوشت زندانيان را مشكل ميكند.
جو بايدن معاون رييسجمهور آمريكا، در مصاحبه خود با شبكه خبري سي.بي.اس اظهار داشت: دولت جديد تا حد امكان در اين خصوص محتاطانه عمل خواهد كرد و زندانيان مذكور در داخل آمريكا آزاد نميشوند.
وي افزود: ما زندانيان گوانتانامو را وارد آمريكا نميكنيم، زيرا معتقدم هيچ كدام از آنها شهروندان آمريكايي نميباشند.
بايدن خاطرنشان ساخت: قطعا تا زمان تعطيلي زندان، بازداشت شدگان يا در دادگاههاي آمريكا و يا در دادگاههاي نظامي محاكمه ميشوند و يا اينكه به كشور خود فرستاده ميشوند.
بايدن با اشاره به عدم تمايل برخي از كشورها براي پذيرش اين زندانيان گفت: اين مساله واقعيت دارد اما تلاش خواهد شد تا اين موانع از سر راه برداشته شود.
وي افزود: بازداشت و شكنجه در زمان دولت بوش به جاي آن كه به ضعيف شدن سازمانهاي تروريستي كمك كند، آنها را قويتر كرد و باز بودن زندان نظامي عواقب منفي بسياري براي آمريكا در نقاط مختلف جهان به همراه دارد.
بايدن در پاسخ به سوالي مبني بر اتمام اين طرح تا پايان سال جاري ميلادي گفت: من فكر ميكنم كه تا پايان سال اين خواسته اجرا شود، اما مطمئنا كار آساني نخواهد بود.
جنگ افغانستان
بايدن در پاسخ به اين سوال كه سياست دولت بوش در قبال ادامهي حملات به پاكستان در دولت اوباما نيز ادامه پيدا خواهد كرد، گفت: من نميتوانم درخصوص هر حملهاي صحبت كنم. من نميتوانم در مورد هر اقدامي اظهار نظر كنم. انجام اين كار از سوي من جايز نيست، اما ميتوانم بگويم كه رييسجمهور آمريكا در طول رقابتهاي انتخاباتي خود و در مناظرههاي خود گفته بود در صورت وجود داشتن هدفي قابل تعقيب از اعضاي بلند پايه القاعده، وي در دادن دستور حمله به اين هدف ترديد نخواهد كرد.
بايدن با اشاره به لزوم همكاري بيشتر آمريكا و پاكستان در منطقه وزيرستان كه مامن شبه نظاميان است، گفت: ما در حال پيشبرد روند همكاريها با پاكستان در جهت بالا بردن ظرفيتهاي ضد شورش ارتش اين كشور هستيم و توافقنامههايي جديد در خصوص چگونگي مقابله با تحركات فرامرزي شبه نظاميان امضا خواهيم كرد.
خبرنگار سي.بي.اس از بايدن پرسيد "شما پيشتر گفته بوديد شرايط در افغانستان قبل از آن كه بهتر شود در حال وخيمتر شدن است، منظورتان از اين گفته چيست؟" و بايدن در پاسخ گفت: اولا به دليل عدم تامين منابع كافي اقتصادي، سياسي و نظامي و همچنين عدم وجود هماهنگيهاي سياسي و اقتصادي ميان نيروهاي ائتلاف، شرايط در افغانستان وخيمتر شده است و طالبان در مناطق مهمي كه سابقا حضور نداشتند، كنترل اوضاع را در دست گرفته است.
بايدن افزود: ثانيا در حال حاضر 95 درصد مواد مخدر جهان از افغانستان تامين ميشود و يكي از دلايل آن فساد در ميان پليس كشور و نيروهاي ملي پليس افغانستان است.
وي اضافه كرد: برخي از متحدان ما از عهده وظيفه آموزش نيروهاي افغان به خوبي برنيامدهاند.
معاون رييسجمهور آمريكا تصريح كرد: بنابراين در حال حاضر ميراثي كه براي ما به جا مانده است يك به هم ريختگي و آشفتگي بزرگ است و ما قصد داريم براي مرتفع نمودن مشكلات موجود با اعزام سربازان بيشتر و انجام تلاش بيشتر در جهت آموزش نيروهاي افغاني، شرايط را بهبود بخشيم.
عراق و آشتي سياسي
جو بايدن همچنين در خصوص عراق گفت: در عراق ما در ميانه راه هستيم و ما در نيمه دشوار آن قرار داريم.
وي افزود: طرح افزايش نيرو در افغانستان طرحي كارآمد بود و ارتش آمريكا آنچه را كه از آن خواسته شده بود انجام داد؛ اما در حال حاضر آشتي سياسي در عراق هنوز شكل نگرفته است.
من هميشه گفتهام كه عراقيها بايد تكليف خود را در خصوص برپايي يك نظام فدرال و يا يك دولت مركزي در اين كشور تعيين كنند و در حال حاضر نيز بر سر اين موضوع در حال بحث و تبادل نظر هستند.
بايدن گفت: قرار است سه انتخابات اصلي در سال جاري، در اين كشور برگزار شود اما هنوز آشتي سياسي ميان سني، شيعه، كرد، عرب و هندي -اروپايي در اين كشور در هالهاي از ابهام است. پيشرفتهايي در اين خصوص رخ داده است اما بايد شدت بيشتري يابد و نكته آخر اين كه وضع قانون براي محصولات پتروشيمي و نفت در عراق بسيار ضروري است تا چگونگي تقسيم درآمدهاي نفتي مشخص شود.
بايدن در انتهاي مصاحبه درخصوص پست معاونت رياست جمهوري آمريكا گفت: من خود را معاون رييسجمهور نميدانم بلكه خود را محرم اسرار رييسجمهور ميدانم و اميدوارم كه بتوانم در شكلگيري سياستها به وي كمك كنم. در واقع من آخرين فردي هستم كه در اتاق كار رييسجمهور براي اتخاذ و تصميم مهم حضور دارم. من و اوباما موافقت كردهايم كه براي اتخاذ هر تصميم من در دسترس باشم و تمامي مدارك، مستندات و گزارش ملاقاتها در اختيار من قرار گيرد. البته دوباره تاكيد ميكنم من تصميم نخواهم گرفت و تنها بهترين مشاور خود را براي اتخاذ تصميمات در اختيار رييسجمهور قرار ميدهم.
وي افزود: بنابراين من نقش خود را يك رازدار و مشاور ميدانم كه آخرين فردي است كه در اتاق اوباما در هنگام تصميمگيريهاي بزرگ حضور دارد.
بايدن در پايان گفت: پس از 36 سال فعاليت در مجلس سناي آمريكا ميتوانم بگويم عهدهدار شدن پست معاونت رياست جمهروي مشكلتر و دشوارتر از مسووليتهاي قبلي من است.
انتهاي پيام
دوشنبه |ا| 7 |ا| بهمن |ا| 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 180]