واضح آرشیو وب فارسی:برنا نيوز: بهره برداري از70 هزار كلاس در دولت نهم
معاون عمراني وزير آموزش و پرورش گفت: از ابتداي دولت نهم تا پايان امسال 16 هزار و 275 پروژه در قالب 70 هزار و 14 كلاس درس در زير بنايي 10 ميليون و 320 متر مربع با ارزش اعتباري 4 هزار ميليارد تومان در سراسر كشور به بهره برداري مي رسد.
عليرضا رييسي در نشستي خبري با اشاره به دستاوردهاي نظام جمهوري در سه دهه اخير گفت: در زمان قبل انقلاب هيچ آماري در رابطه با فضاهاي آموزشي وجود نداشت و سرانه فضاي آموزشي نيز بسيار پايين بود.
همچنين به نيازهاي تربيتي دانش آموزان توجهي نمي شد.
وي افزود: پيش از انقلاب ايمني مدارس بسيار پايين بود و كمبود فضاي آموزش براي دختران از مشكلات عمده نظام آموزشي بود.
همچنين براي دانش آموزان استثنايي برنامه خاصي در پيش نگرفته بودند.
رييس سازمان نوسازي و توسعه تجهيز مدارس كشور با بيان اينكه اجراي عدالت در زمينه تامين فضا و امكانات به طور نسبي پس از انقلاب فراهم شده است گفت: مي توان به راحتي اعلام كرد هيچ دانش آموزي به دليل عدم وجود مدرسه از تحصيل محروم نشده است. همچنين يكي از ديگر از اقدامات بزرگ نظام جمهوري اسلامي د رامر آموزش ايجاد عدالت ، آموزش بين دختران و پسران دانش آموز است.
امكاناتي كه اكنون براي دختران ايجاد شده است كمتر از پسران نيست.
وي ايجاد مراكز شبانه روزي در نقاط محروم را از ديگر ثمرات انقلاب اسلامي در امر آموزش برشمرد و خاطرنشان كرد: تمامي آثارجنگ تحميلي از مناطق تحت يورش دشمنان بعثي بازسازي شده است.
همچنين استفاده از ظرفيت خيرين و نيكوكاران از اقدامات ديگر نظام مقدس جمهوري اسلامي است.
رييسي با اشاره به افزايش سرانه فضاي آموزش در كشور گفت: تامين سلامت جاني دانش آموزان با استفاده از تكنولوژي نوين ساخت و ساز و رعايت آيين نامه ها انجام شده است.
وي با بيان اينكه اكنون حدود 100 هزار فضاي آموزش در كشور وجود دارد تصريح كرد: اين آمار نسبت به قبل از انقلاب دو برابر شده است. مي توان گفت از سال 57 تاكنون 87 هزار فضاي آموزش و پرورش ساخته شده است و تنها 13 هزار فضاي آموزشي نسبت به دوران قبل از انقلاب است.
معاون وزير آموزش و پرورش ادامه داد: اكثر فضاهاي آموزش قبل از انقلاب از مصالح نامرغوب بود ولي بيش از 80 درصد مدارس كه از سال 85 تا به حال ساخته شده مدارس ايمني هستند.
رييسي با اشاره به پروژه هاي عمراني وزارت آموزش و پرورش كه تاپايان دهه فجر انجام مي پذيرد گفت: در مجموع تا پايان ايام دهه فجر 4 هزار و 428 پروژه آموزش و پرورش و ورزشي و 21 هزار و 42 كلاس درس در زيربناي حدود 3 ميليون 126 هزار متر مربع در اقصي نقاط كشور تحويل داده خواهد شد.
همچنين تا پايان سال مجددا 429 پروژه و هزار و 650 كلاس درس در زيربنايي معادل 331 هزار متر مربع تحويل داده مي شود.
رييس نوسازي مدارس كشور ادامه داد: در سي امين سالگرد انقلاب اسلامي 4 هزار و 857 پروژه و 22 هزار و 697 كلاس درس در زيربنايي معادل 5/3 ميليون متر مربع در سراسر كشور تحويل داده خواهد شد كه ركوردي در طول تاريخ فعاليت هاي عمراني آموزش و پرورش محسوب مي شود.
رييسي در مورد تركيب اين پروژه ها گفت: 60 درصد پروژه ها مدرسه بود و 10 درصد پرورش و 30 درصد فضاي ورزشي و اداري ، كارگاه و آزمايشگاه هاي بزرگ بوده است.
رييسي در خصوص ارزش ريالي اين پروژه هاي تحويلي در دهه فجر گفت: قيمت تمام شده اين پروژه ها 500 ميليارد تومان است.
همچنين قيمت تمام شده كل پروژه ها نيز 1500 ميليارد تومان است.
سهم اعتبارات دولتي در پروژه هاي دهه فجر 89 درصد است و سهم خيرين 11 درصد است.
وي ادامه داد: از كل آمار كلاس هاي ساخته شده در ده سال گذشته سهم دولت 70 درصد و سهم خيرين 30 درصد بوده است.
رييسي با اشاره به طرح شناسنامه فني مدارس كه در سال 1384 اجرايي شد، خاطرنشان كرد: اطلاعات به دست آمده از اين طرح سبب قانون تخريب و بازسازي در بخش عمراني وزارت آموزش و پرورش شد.
اكنون تمامي مدارس تهران شناسنامه فني دارند و تقريبا درصد اندكي از قلم افتاده اند.
اين اطلاعات سبب شده كه ما متوجه شويم 85 درصد سازه هاي فضاهاي آموزش آجري هستند سه درصد خشتي و چوبي و هچنين 12 درصد نيز داراي سازه فولادي و بتوني و 90 درصد سقف اين مدارس نيمه مهندسي هستند و با معيارهاي فني امروزه انطباق نداشت.
وي ادامه داد: در سال 86 روند مدرسه سازي تغيير كرد و مدارسي كه در سال 86 تحويل داده شد 43 درصد سازه و فولادي 23 درصد بتون آرمه و 18 درصد پيش ساخته و 16 درصد آجري بودند.
رييسي با بيان اينكه طي سه سال گذشته اعتبارات عمراني در قياس با زمان مشابه 4/3 برابر شده است افزود: 4 هزار و 900 ميليارد ريال طي سه سال گذشته اعتبار بخش عمراني وزارت آموزش و پرورش بوده است.
وي اظهار اميدواري كرد: تهديد قانون بازسازي تخريب مدارس توسط مجلس هشتم و دولت نهم شرايطي فراهم شود تا ايمن سازي فضاي آموزشي ادامه يابد.
رييسي افزود: 4 ميليارد دلار بودجه اختصاصي در اين قانون حدود 3/2 ميليارد دلار دريافت شده و بر اساس همين بودجه تعهدات و پروژه ها تحويل داده شدند.
معاون عمراني وزير آموزش و پرورش در خصوص مدارس كپري گفت: مدارس كپري بيشتر در 4 استان سيستان و بلوچستان ، كرمان ، هرمزگان و لرستان وجود دارد كه بر اساس آخرين اطلاعات از مجموع 830 مدرسه كپري در استان سيستان 750 كلاس جايگزين شده و بقيه نيز تا پايان سال جمع آوري مي شود.
در استان كرمان آمار دقيقي وجود ندار ولي خبري نزديك به 30 مدرسه كپري از اين استان جمع آوري شده است.
همچنين استان هاي هرمزگان و لرستان نيز به جاي كلاس هاي كپري ، كانكس جايگزين شده است.
وي تاكيد كرد: به دليل خشكسالي و كوچ امسال برخي از روستاها امكان زايش مدارس كپري وجود دارد ولي ما وجود مدارس كپري را انكار نمي كنيم و تلاش مي كنيم تمام اين نوع مدارس جايگزين شوند.
رييسي در پايان تاكيد كرد: تا پايان امسال 60 درصد مدارس ما كاملا ايمن هستند و 16 درصد نياز به مقاوم سازي دارند و تنها 24 درصد از مدارس بايد تخريب و بازسازي شوند.
دوشنبه |ا| 7 |ا| بهمن |ا| 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برنا نيوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 78]