واضح آرشیو وب فارسی:موج: همدلي دانشجويان آرمان هاي انقلاب را بيمه مي كند
خبرگزاري موج - گروه اقتصاد فرهنگ مسئول نهاد دانشگاه علم و صنعت گفت: وحدت افراد جامعه و دانشگاهيان در پيشبرد اهداف انقلاب و زنده ماندن ارزش هاي انقلاب از خواسته هايي است كه بايد مورد تأكيد قرار گيرد.
به گزارش موج، حجت الاسلام سعيد شاه آبادي مسئول نهاد دانشگاه علم و صنعت در گفت و گو با مركز ارتباطات و اطلاع رساني نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاه ها(مأوا) با بيان اينكه حركت هاي بنيادين فرهنگي، خواسته هاي واقعي مردم را كه در پس پرده گرد و غبارها، در تهديد رنگ باختن است زنده و نو مي كند اظهار داشت:حقيقت آن است كه هيچ چيزي به اندازه اقدامات بنيادين فرهنگي، جامعه و بويژه دانشجويان را در حفظ آرمان هاي انقلاب بيمه نمي كند.
وي پايه هاي شكل گيري انقلاب را« دين خواهي» عنوان كرد و گفت: وقتي اوضاع سياسي و اجتماعي قبل از انقلاب را بررسي و تحليل مي كنيم به روشني مي بينيم عوامل مختلفي در نارضايتي عمومي مؤثر بوده است؛ فقر حاكم بر توده ها، فاصله طبقاتي و تبعيض فاحش، فساد سياسي، اداري و اخلاقي و بي حرمتي اما با نگاه دقيق تر معلوم مي شود كه هيچ يك از اينها نمي توانند به تنهايي عامل پيدايش انقلاب باشند.
وي افزود: اگرچه جمع اين موارد عامل مهمي در نارضايتي عمومي و تسريع اهداف انقلاب شد اما آنچه كه در حقيقت بايد آن را پايه هاي انقلاب دانست دين خواهي است. دين در جامعه پيش از انقلاب، به همت علماي ديني توانسته بود جايگاه خوبي در جامعه داشته باشد و راهبران ديني به خوبي موفق شده بودند كاركرد واقعي دين را براي بسياري از اقشار توده ها تبيين كنند. تنها چنين وجهه نظري مي توانست چنان شور و هيجاني در جامعه ايجاد كند، جوانان را به خيابان ها بكشاند و انديشه آرمانخواهي را زنده نمايد.
حجت الاسلام شاه آبادي گفت: هنگامي كه ريشه انقلاب « دين خواهي» باشد به طور طبيعي سقوط حكومت غيرديني كه بنيادهاي اعتقادي مردم را هدف قرار داده، تنها يكي از گام هاي رسيدن به پيروزي به شمار مي آيد. از سويي جوامع بسياري بوده اند كه در گام اول توفيقاتي داشته اند و حكومت مستحكمي را به بركت اتحاد مخالفان سرنگون كرده اند اما چون آينده روشن و مشخصي را ترسيم نكرده بودند يا داراي وحدت نظري در اين فرآيند نبودند، توفيق ادامه راه را نداشتند.
وي با بيان اينكه انقلاب اسلامي داراي اهداف مشخصي است تأكيد كرد: از آنجا كه انقلاب ايران از ابتدا داراي هدف مشخصي، نزد رهبري و اقشار مردم بود و دانشجويان هم نقش گسترده اي در شكل گيري نهضت انقلاب داشتند به سقوط رژيم به عنوان گام اول در رسيدن به هدف اصلي كه همان دين خواهي و دين داري بود، نگريسته مي شد، در واقع با سقوط رژيم، مبارزه تازه آغاز شد و سي سال است كه بدون تغيير در اين اهداف اصلي، تحقق اهداف اصلي انقلاب پي گيري مي شود.
مسئول نهاد دانشگاه علم و صنعت با اشاره به آفت هاي فراروي انقلاب اسلامي تصريح كرد: آب هاي روان هرچند كه زلال باشند، وقتي از چشمه فاصله مي گيرند گرد و غبار آنان را آلوده مي كند. تنها نگاهبان دلسوز است كه مي تواند از اين آلودگي جلوگيري كند و شفافيت را هميشه حفظ كند . وقتي ما از هدف اوليه فاصله بگيريم و دقت نظر نداشته باشيم كه ريشه انقلاب خواهي چه بوده است، اگر گرد و غبار خواسته هايي را كه در درجه دوم اهميت بودند چنان بر انديشه اصلي بپاشيم كه آن را در هاله اي از ابهام فرو ببرد، قطعاً با آسيبي بزرگ مواجه خواهيم شد .
وي خاطرنشان كرد: تهديد زماني است كه ارزش هايي كه براي آن خون داده شده است، هم تراز با عناصري قرار بگيرد كه اگر چه مهم است ولي شاخص پيروزي و شكست نيست، وقتي از داشته هاي خود غافل شويم در نمي يابيم كه آثار وحدت كلمه چه نقشي براي ايران در جامعه جهاني به ارمغان آورده است و تا چه حد، ايران در معادلات جهاني تأثيرگذار است. آن وقت با تشتت آرا، بزرگترين ويژگي ملت كه وحدت و يكپارچگي است تهديد خواهد شد.
حجت الاسلام شاه آبادي با اشاره به اصل عدالت در انقلاب اظهار داشت: در راه عدالت اجتماعي مي بايست تعريف صحيح و اصولي از آن ارائه و نهادينه كنيم. عدالت اجتماعي به معناي مساوات نيست، عدالت اجتماعي استفاده صحيح از ظرفيت هاي فردي و گروهي آحاد و طبقات جامعه است، چيزي نيست كه بتوان در طي مدتي كوتاه به آن دست يافت و پرونده آن را بست، بلكه يك مسير جهت و رويكرد است. وي افزود: اگر رويكرد راهبران جامعه و سياست گذاري كلان جامعه به سمت عدالت اجتماعي باشد،تحقيق مصاديق آن فرايندي است كه به تدريج حاصل خواهد شد، اما درصورتي كه اين مسير اصلي مورد غفلت واقع شود، اولين زيان و مهم ترين آن، جدا شدن بدنه اصلي انقلاب - توده هاي دين باور- از قطار انقلاب است، اتفاقي كه لطمه اي جبران ناپذير بر پيكره انقلاب وارد خواهد كرد.
وي با تأكيد بر اينكه انقلاب ايران صداي رساي همه آزاديخواهان است گفت: آنچه ملت ايران در گام اول توفيق، آن را به نحوي باورنكردني پيدا كرد - سرنگوني رژيم مستبد ضد دين- هنوز براي بسياري از آزادي خواهان جهان ميسر نشده است. يا شرايط آن را نداشتند، برخي گرفتار دسيسه هاي سياسي و آفتهايي ديگر شدند اما از سوي ديگر، بن مايه هاي فطري در درون هر انسان آزادانديش، زنگ را به صدا در مي آورد و آرامش و قرار را از دل هر فرهيخته اي كه ظلم ظالمان و جور حاكمان در جهان را مي بيند، مي گيرد. روشن است انقلاب ايران، تنها صداي رساي همه آزاديخواهان دين مدار در جوامع است، اينگونه مي شود كه چشم ها همه به ايران دوخته مي شود و در نهايت انقلاب ايران و رهبري آن، توان ايفاي چنين نقشي را در جهان پيدا مي كنند.
وي با اشاره به لزوم پايداري و زنده نگه داشتن ارزش هاي انقلاب افزود: امروز هر فردي در هر جايي كه قرار دارد به خصوص دانشگاهيان كه قشر تحصيل كرده جامعه هستند بايد با حفظ روحيه بسيجي يك گام براي هدف اوليه انقلاب بردارند و براي زدودن زنگارها از هدف اصلي، به ايفاي نقش بپردازد .
وي در ادامه تصريح كرد: مي بايست افق اعلاي حكومت ديني را بيشتر و بهتر از اين براي آحاد جامعه و دانشجويان تبيين كرد و نقش تك تك اقشار جامعه در دستيابي به اهداف حكومت ديني را شفاف نمود.
مسئول نهاد دانشگاه علم و صنعت با اشاره به حمايت از دانشجويان تأكيد كرد: مهم ترين نقش دستگاه هاي دولتي و فرهنگي، سپردن امور فرهنگي به دست مردم است. بايد از جوانان، دانشجويان و همه كساني كه دغدغه فرهنگي دارند ولو آنكه داراي خطا و اشتباه باشند حمايت كرد، لازم است كار فرهنگي را از صبغه دولتي خارج كرد و رنگ و بوي حركت دولتي را از كارهاي فرهنگي زدود. نهادهاي نمايندگي رهبري در دانشگاه ها نيز بايد دانشجويان مستعد براي حركت هاي فرهنگي- ديني را تشويق كنند تا خود با تشكيل هسته هاي فرهنگي در قالب تشكل هاي دانشجويي، يا هر قالب ديگري به صورت خود جوش اقدام كنند، اگر چه نفس حركت هاي فرهنگي و ديني از سوي هر كس و هر گروه باشد، ارزشمند است و بايد از آن استقبال نمود.
وي نقش رهبري در جوامع ديني را بي بديل عنوان كرد و گفت: در حكومت ديني،آنچه رهبري طرح مي كند داراي پشتوانه ديني و الهي است، چراغ راه است و در پرتو اين چراغ بايد به سوي اهداف گام برداشت، تضمين انقلاب فقط در پرتو تبعيت از رهبري است، همچنان كه در اين شرايط حساس كه تمامي جريانهاي فكري كه دغدغه امام و انقلاب را دارند در زير چتر حمايت خويش گرد آورده اند، از اين نعمت الهي نبايد غفلت كرد.
وي افزود: قرائت مردم ما از دين، قرائت دين علوي و حسيني است، فلسفه قيام عاشورا است كه در تار و پود نگرش مردم ما، ريشه دارد، ما دين را از پاي روضه حضرت سيدالشهدا (ع) آموختيم. مردم ما نگاهي را كه امام حسين(ع) عليه السلام براي تحقق دين در جامعه داشتند و بر آن مبنا قيام كردند، سرلوحه خويش قرار دادند و از همان منظر، وارد نهضت امام خميني(ره) شدند بنابراين در پيدايش و حفظ آرمان ها و دستاوردهاي انقلاب، انقلاب امام حسين (ع) الگوي ايران بوده و هست.
يکشنبه 6 بهمن 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 63]