واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: شهرستانيها برنده شدند تهرانيها شكست نخوردند انتخابات شوراي مركزي سازمان نظام صنفي رايانهاي برندهاي نداشت
سرويس خبر- انتخابات دومين شوراي مركزي سازمان نظام صنفي رايانهاي كل كشور با پيروزي نسبي شهرستانيها به پايان رسيد.
به گزارش عصر ارتباط، هرچند همچنان تهران با در اختيار داشتن6 عضو در تركيب اصلي 23نفره شوراي منتخب فعلي همچنان داراي بيشترين تعداد نماينده است ولي با توجه افزايش 3 نفره تعداد اعضاي شوراي مركزي از 20 نفر در شوراي نخست، نتايج حكايت از آن دارد كه شهرستانيها توانستند در رقابت با همتايان تهراني خود نسبت به دور اول، پيروزي كوچك ولي سرنوشتسازي به دست بياورند.
از جمله شگفتيهاي اين مراسم، تكرار موفقيت كانديداي يزد يعني حميدرضا قمي بود كه توانست همچون انتخابات دور نخست شوراي مركزي با كسب 135 راي حتي – با تنها يك راي اختلاف- بالاتر از پرويز رحمتي -رئيس هيئت مديره تهران و شاخصترين نام مطرح براي رياست شوراي مركزي- بايستد و نشان دهد يزديها قدرت نو خاسته معادلات صنفي IT هستند.
شاخه فروشگاهها نيز شاهد كاهش محسوس شمار نمايندگان تهراني – از 6 به 4- بود در حاليكه در مجموع چهار شاخه متشكل از شركتها، فروشگاهها، مشاوران و بازرس، اصفهان و فارس هركدام با 3 عضو در پلههاي بعدي حضور در شوراي مركزي قرار دارند. راي آوردن يك نماينده استان قزوين كه عضو تازه وارد سازمان نظام صنفي رايانهاي كل كشور به حساب ميآيد هم در زمره موارد جالب توجه انتخابات اخير بود.
علاوه بر قمي سيد حسن هاشمي - صدرنشين شاخه فروشگاهها- نيز از كاميابترين چهرههاي انتخابات اخير بود كه در يك روز خوب توانست با يك رايزني سريع علاوه بر كسب راي اكثريت براي خود، عيسي نجفي - ديگر نماينده مشهد- را هم به نيمه بالاي جدول شركتها بفرستد و كمي از عواقب اختلافات موجود در سازمان نظام صنفي مشهد فاصله بگيرد. آزاده داننده هم كه تنها بانوي حاضر در شوراي مركزي به حساب ميآيد، به عنوان صدرنشين شاخه مشاوران موفقيت خود در انتخابات تهران را بار ديگر تكرار كرد.
ناكامترين نامزدهاي انتخابات هم احتمالا عبارت بودند از محمد ثروتي كه با كسب تنها 14 راي نشان داد اين مدير مهاجر دولت به بخش خصوصي هنوز در لابي قدرت تهران جايي ندارد و مهرداد ذوالفقاريان مدير عامل كنسرسيوم رو به فناي ثناراي كه حتي يك راي هم كمتر از محمد ثروتي در اختيار داشت در كنار وي قرار ميگيرد. آذين - يكي از نمايندگان آذربايجان شرقي- هم بدون كسب حتي يك راي صدرنشيني عجيب براي فهرست ناكامان بود. لسان صديق -كانديداي يزد براي شاخه مشاوران- هم كه به علت راي برابر با قرعهكشي عجيب رئيس سازمان حذف شد در همين ليست قرار ميگيرد. امير حسين سعيدي نائيني اصرار داشت قرعهكشي را به شيوه شير يا خط برگزار كند.
رئيس در ايستگاه آخر
همانگونه كه انتظار ميرفت بخش قابل توجهي از بار شگفتي مراسم حاضر متوجه خود رياست سازمان بود كه در اولين گام برخلاف روال رايج خود به خواندن سخنرانياش از روي متني از پيش نوشته شده پرداخت و در آن طي گفتههايي كه بيشتر به يك "وصيت صنفي" شبيه بود نمايندگان شوراي مركزي پس از خود را به داشتن جلسات و اطلاعرساني مستمر، آمادگي براي قربانيكردن كسب و كار خود و ايجاد فرصتهاي برابر براي كليه اعضا سفارش كرد و از آنها خواست الگوي اتحاد كشوري در زمينه صنفي باشند و از دستاويز قراردان جايگاهشان براي مقاصد سياسي و اقتصادي پرهيز كنند.
او به روال سالهاي گذشتهاش از زحمات سهيل مظلوم- نائب رئيس سازمان- ، محمد سپهري راد - رئيس سالهاي نه چندان دور شوراي عالي انفورماتيك- و نصرا... جهانگرد – پدر معنوي سازمان و رئيس سابق شوراي عالي اطلاع رساني- تشكر كرد و سازمان را نماينده بي بديل صنف IT و بزرگترين دستاورد آن دانست.
سعيدي هدف از تشكيل نهاد مردمي را ايفاي نقش به عنوان ركن سوم توسعه و تحول جوامع مترقي و تنظيم رابطه بين دو ركن ديگر يعني دولت سياستگزار و بخش خصوصي سرمايهگذار دانست و با اين تفاصيل دستاوردهاي سازمان را در شش بخش اجراي سياستهاي اصل 44، تاكيد بر اقتصاد دانايي محور در برنامه چهارم، شناسايي روساي دولتها و مقامات عاليرتبه دلسوز براي تحقق عدالت گستري و شفافيت و ايجاد اتحاد و انسجام صنفي در كنار استقلال ساختاري سازمان تحليل كرد و در نهايت آزادانديشي و تبريجويي از جريانات سياسي را از جمله افتخارات سازمان دانست.
رئيس سازمان نظام صنفي چسبندگي مديران مياني دولت به تصديگري، قدرتمندان حامي اقتصاد سنتي، اژدهاي هفت سر فساد، تلاش ناجوانمردانه عوامل درون صنفي و برون صنفي براي ايجاد انشقاق، سرسپردهخواهي عوامل جاهل و يا فاسد دولتي سرسپردگي تعداد انگشت شمار عوامل درون صنفي و زدن انگهاي سياستپيشگي و سياسيكاري به سازمان را از جمله موانع سر راه سازمان در دوره نخستش دانست و به بيان مصاديق تلاشهاي سازمان پرداخت.
البته اين سخنراني نظاممند رئيس سازمان نظام صنفي كل كشور در آخرين ايستگاه انتخاباتياش در نهايت پس از برگزاري چند مراسم همچون تقدير از اعضاي پيشين شورا كه تقدير از خود وي به دست مسعود مرتضوي انجام شد، منجر به بازگشتش به لحن دلخواه خود سعيدي شد.
او در ميانه شمارش آرا طي يك سخنراني آتشين به سبك خودش از صاايران، شركت خدمات راهبر، نهادهاي نظامي و حتي آستان قدس رضوي به سبب فعاليتهاي اقتصادي و در هم آميختن مفاهيم نظارتي يا اعتقادي با فعاليت اقتصادي انتقاد كرد و در نهايت خواستار همبستگي صنفي در برابر تمامي موانع شد. گويا اين سخنراني سعيدي كه در برنامه پيشبيني نشده بود نيز پاسخي بود به اعتراض نمايندگان استان مركزي به روند برگزاري انتخابات.
حاشيهها
بحث ناشي از اعتراض نمايندگان اراك احتمالا پررنگترين حاشيه موجود در انتخابات بود. چون نمايندگان اين استان كه ركورددار پائينترين سطح بودجه استاني بودند و پيش از اين به سبب تاخير در برگزاري انتخابات درون استانشان مورد مواخذه قرارگرفته بودند از ابتداي مراسم به چندين رايگيري موجود همچون روند انتخاب روزنامه رسمي اعتراض كردند و در نهايت هم در آستانه ثبتنام نمايندگان خواستار اصلاح نظام انتخاب فعلي نمايندگان در شوراي مركزي و داشتن يك نماينده از هر استان در درون شوراي مركزي شدند.
پيشنهادي كه عليرغم مخالفت سعيدي به سبب موجود نبودن در دستور جلسه، براي بررسي عمومي مورد رايگيري قرار گرفت و با اختلاف قابل توجهي رد شد ولي بسياري از جمله خود سعيدي تصميمگيري درباره آن را به تشكيل شوراي مركزي جديد موكول كردند.
ظاهرا اعتراض نمايندگان اراك تاثير چنداني در آرا كه تا آستانه انتخابات رايزني استانها روي آنها ادامه داشت، نداشت چون در نهايت هيچ يك از چهار نماينده آنان در ليست منتخبان قرار نگرفتند ولي در واكنش به آن نائب رئيس سازمان به بررسي و رد پيشنهاد وي در يكي از جلسات شوراي پيشين پافشاري كرد.
سهيل مظلوم هم كه همچون رئيسش از اين فرصت براي خداحافظي با نمايندگان استاني استفاده كرد، در گفتگوهاي حاشيه مراسم بار ديگر وجود هرگونه قصدي براي دبيركلي سازمان را رد كرد و هرچند اشارهاي به انگيزهاي اين قصد خود نكرد ولي برخي، درخواست وي براي دريافت يك رقم بسيار سنگين كه خارج از عهده يك نهاد صنفي است براي اين سمت را از جمله موانع حضورش ميدانند. پيش از اين مقاومتهايي جدي از طرف چند عضو اصلاحطلب سازمان با احتمال حضور وي در پست دبيركلي سازمان نظام صنفي ابراز شده بود كه در حساسشدن اين انتخاب نيز بيتاثير نبوده است.
آينده دور نيست
اولين جلسه شوراي مركزي سه شنبه هفته جاري در تهران برگزار خواهد شد تا اعضاي منتخب ليست 3 نفره رئيس و نوابش را انتخاب كنند تا از اين ميان رئيسجمهوري نيز رئيس سازمان نظام صنفي را برگزيند.
هرچند هنوز هيچ توافق آشكاري درباره اين فهرست سه نفره اعلام نشده ولي ظاهرا پرويز رحمتي باز هم به حكم داشتن پنج عضو همشهري ديگر در هيئت مديره و قرار داشتن در صدر ليست اغلب انتخابهاي استاني داراي شانس فراواني براي موفقيت است.
حميدرضا قمي هم ظاهرا امسال مصمم است كه برخلاف دوره پيش از صدرنشيني خود بهره مناسبي ببرد، ولي براي اين مقصد بايد بتواند توانايياش در جذب آراي شهرستانيها را بار ديگر به اثبات برساند. طنز دوستانه ولي همچنان كنايهدار سعيدي در مراسم تجليل از قمي در خصوص آن كه " اگر سازمان مافيايي به راه بيندازد حتما از قمي استفاده خواهد كرد" نيز نشان ميدهد سياستسازان سازمان به هيچ وجه احتمال لابيگري ميان استانهايي كه امسال كاركشتهتر شدهاند را هم ناديده نميگيرند. تا اينجاي كار كه سكه سعيدي به ضرر قمي چرخيده است.
بازگشت قابل توجه مشهديها به رقابت در كنار تعداد قابل توجه اصفهانيها و شيرازيهاي موجود در هيئت مديره نيز نشان ميدهد تهرانيها عليرغم اتحادشان بايد خودشان را براي احتمال شگفتي در انتخاب هيئت رئيسه آماده كنند. به ويژه كه با افزايش شمار اعضاي شوراي مركزي و ثابت ماندن تعداد نمايندگان تهران و لزوم تقسيم شدن راي آنها ميان دو كانديداي احتمالي متشكل از رحمتي و مهران خوانساري ابيانه – نائب رئيس اول سازمان در تهران- اين رقابت جديتر شده است.
يکشنبه 6 بهمن 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 244]