واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: چگونگي اصلاح نظام گمركي كشور
تهران / واحد مركزي خبر / اقتصادي 1387/11/06
همزمان با روز جهاني گمرك و گردهمائي روز شنبه مديران و مسئولان ارشد گمرك سراسر كشور گفتگوي ويژه خبري شب گذشته شبكه دوم سيما به بحث در باره گمرك به عنوان شريان حيات اقتصادي و گلوگاه ورود و خروج كالا در فرآيند توسعه اقتصادي كشور اختصاص داشت كه با حضور اردشير محمدي معاون وزير امور اقتصادي و دارائي و رئيس كل گمرك جمهوري اسلامي ايران و كاظم دلخوش رئيس فراكسيون گمرك در مجلس شوراي اسلامي بعنوان ميهمان حضوري و عليپور رئيس مركز تجارت جهاني ايران بعنوان ميهمان تلفني برگزار شد.
به گزارش واحد مركزي خبر، محمدي رئيس كل گمرك ، برداشتهاي متفاوت مردم را از گمرك به دليل نبود اشنايي انان با گمرك دانست و گفت :
گمرك چون محور اصلي اجراي سياستها و برنامه هاي تجارت در مبادي ورودي و خروجي كشور است در برآيند سازمان هاي ترخيص كننده كالا از سازمانهاي تاثيرگذار به شمار مي ايد و براي مردم شناخته شده است.
وي افزود: در طرح تحول اقتصادي، اصلاح نظام گمركي كشور اهميت ويژه اي يافته است.
دلخوش رئيس فراكسيون گمرك در مجلس شوراي اسلامي نيز گمرك را نبض اقتصاد كشور دانست و گفت:حركت گمرك به سمتي است كه از وصول حقوق گمركي و در آمدزائي براي دولت افزون بر كمك به سياستهاي اصل 49 مي تواند براي سلامت سازي نوع كالا و پيشگيري از قاچاق كالا وارد بحث تجارت شود.
وي افزود: توجه قانونگذاران به بخش گمرك كم بوده و37 سال پيش قوانين گمركي تدوين ، تصويب و به اجرا درآمده است و آئينامه آن در آن زمان در مجلس نوشته شده است و امروزه مبادلات كالا در گمركات كشور بسيار افزايش يافته است.
وي گفت: در سال 83 دولت لايحه اي به مجلس داد تا منطبق با پيشرفتهاي روز گمرك كشور نيز مجهز شود و هم اكنون در مجلس اين بحث در حال پيگيري است.
محمدي يكي از طرح هاي مهم گمرك را اصلاح قوانين گمركي دانست و گفت: بايد تغييرات محسوسي در قانون جديد گمرك ايجاد شود و در حال حاضر 160 واحد گمركي در 30 استان داريم كه هيچ تناسبي با وضعيت مبادلات ورودي و خروجي كشور ندارد.
وي افزود ..در طرح آمايش سرزمين گمرك، گمركاتي كه داراي حجم مبادلات بالا هستند تقويت خواهند شد و اختصاصي كردن گمركات در دست برنامه است كه 77 درصد آن پيشرفته است و بر اساس اين طرح گمركات با حجم فعاليت بالاتر و امكان افزايش نيروي انساني و تكميل تجهيزات در فرايند ترخيص كالا براي مبادي ورودي و خروجي كشور پيش بيني شده است.
دلخوش نيز درباره وضعيت گمرك و بحث ورود تجارت الكترونيك ، تجارت جهاني و تجارت آزاد به گمرك كشور و همچنين شكسته شدن مرزهاي گمرك گفت : در نظام فعلي گمرك ، كمبود تجهيزات،امكانات، آموزش، كمبود نيروي انساني در مرزها و بروز مشكلات اداري زياد و بوروكراسي در اجراي قوانين گمركي در نظام گمرك كشور بسيار مشخص است.
وي افزود : به عنوان رئيس هيئت تحقيق و تفحص ازگمرك با مشكلات اين رشته آشنا شدم و اختصاص 5 درصد از درآمد گمرك به گمركات كشور را ضروري مي بينم و امروز در جلسه علني اين طرح مطرح مي شود و اميدواريم كه راي بياورد.
عليپور رئيس مركز تجارت جهاني ايران نيز بعنوان ميهمان تلفني درباره مشكلات گمرك گفت: امكانات گمركي ما امكانات روز گمركي دنيا نيست و پاسخگوي نياز ما براي پيش بيني دورنماي اقتصادي كشور نيست و براي رقابت با كشورهاي پيشرفته بايد مشكلات گمركي حل شود.
وي مشكلات گمرك را به دو بخش نرم افزاري و سخت افزاري و نحوه ارائه خدمات به كساني كه در مبادي ورودي و خروجي كشور با گمرك سر و كار دارند ، تقسيم و تصريح كرد : اين مشكلات زمان بر است و حل اين مشكلات ، عزم ملي مي طلبد.
عليپور تحقق درآمدهاي گمرك را به عنوان پرسش مطرح كرد و محمدي رئيس كل گمرك كشور گفت: درآمدهاي گمرك بيش از پيش بيني ها محقق شده است.
عليپور نيز خواستار هزينه كردن بخشي از اين درآمد ها براي حل مشكلات فعلي تجار كشورمان شد.
محمدي نيز يادآور شد: اين درآمدها براي تجهيز امكانات و آموزش و تشويق كاركنان به كار رفته است و سرانه كنوني ما ماهيانه يكصد هزار تومان است.
عليپور گفت: نظم بيشتر در ارائه خدمات به تجار ، موجب روان سازي كارها و سپس افزايش درآمد هاي گمركي خواهد شد.
دلخوش نيز با تاكيد بر رويكرد جديد در اقتصاد كشور و سند اصلاح چشم انداز و جايگاه بخش خصوصي و ورود انان به اقتصاد كشور، خواستار استفاده از ديدگاه تخصصي كارشناسان شد.
وي افزود: متخصصان سطح بالائي در گمرك كشور وجود دارند كه از نظرات انان در طرح اصلاح امور گمرك كشور استفاده شده است.
محمدي معاون وزير اقتصاد و رئيس كل گمرك جمهوري اسلامي ايران نيز گفت: با حمايت از شعار توليد و صنعت بيش از 25 هزار ميليارد ريال ضمانت نامه بانكي براي بخش هاي توليدي و صنعتي ارائه كرده ايم و اين مقدار تسهيلات ويژه اي را در بر مي گيرد.
وي افزود: روند ورود كالا متوقف نمي شود وگمرك براي حمايت از توليد و صنعت حاضر است ترخيص قسطي انجام دهد.
كد : 0001/10104/85/88
يکشنبه 6 بهمن 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 193]