تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 19 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس براى كسب رضايت خدا و آگاهى در دين قرآن بياموزد، ثوابى مانند همه آنچه كه به ف...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827699055




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

مدير راديو جوان در ايسنا: نظرسنجي‌ها نشان نمي‌دهد كه مخاطب شبكه جوان كاهش يافته است راديو خود را در استوديو‌ها محبوس كند، شكست مي‌خورد


واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: مدير راديو جوان در ايسنا: نظرسنجي‌ها نشان نمي‌دهد كه مخاطب شبكه جوان كاهش يافته است راديو خود را در استوديو‌ها محبوس كند، شكست مي‌خورد


خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: تلويزيون و راديو

مدير راديو جوان با حضور در جمع خبرنگاران سرويس راديوي ايسنا از رويكردهاي اصلي اين شبكه سخن گفت و براي چندمين بار تاكيد كرد كه «رويكرد راديو جوان بايد ايراني باشد». او پاسخگويي به پرسش‌هاي جوانان را از ديگر دغدغه‌هاي اين شبكه برشمرد و افزود: راديو جوان بايد با صراحت و شفافيت پرسش‌هايي را مطرح و آدم‌هايي را پيدا كند كه بتوانند به اين پرسش‌ها پاسخ دهند.

اين مدير راديويي كه از اواسط ارديبهشت ماه امسال به سمت مديريت راديو جوان منصوب و عنوان جايگزين شهرام گيل‌آبادي معرفي شد، يادآوري حقوق و در عين حال وظايف مخاطبان را از ديگر دغدغه‌هاي راديو جوان برشمرد.

مسعود احمدي كه به همراه چهار تن از مديران گروه اين شبكه در خبرگزاري دانشجويان ايران حضور داشت، «شبكه جوان را محصول توجه سازمان صدا و سيما به سبط رسانه‌ها به شكل تخصصي دانست» و افزود: شبكه جوان چهارم اسفند ماه 75 راه‌اندازي شد؛ ما از آذرماه 75 تا زمان راه‌اندازي، شب‌هاي زيادي را مي‌گذرانديم تا خود را براي راه‌اندازي اين شبكه آماده كنيم. در آن زمان فضاي رسانه‌ي ملي هنوز چندان منبسط نشده بود و تازه مي‌خواست از پوسته شبكه به شبكه‌هاي متعدد برسد.

وي كه در بدو تاسيس راديو جوان به عنوان مدير گروه معارف اين شبكه مشغول به كار شد، در اين باره يادآور شد: ما شب‌هاي زيادي را با آقاي مهاجراني(مدير وقت صدا)، دكتر لطيف (مدير وقت شبكه) و آقاي خجسته(مدير راديو تهران)، درباره‌ي چرايي و چگونگي اين شبكه بحث كرديم؛ اين‌كه راديو جوان بايد چه تفاوتي با شبكه‌هاي ديگر داشته باشد. اين دغدغه‌ها كه بسيار جدي هم بودند، به ساماندهي يك تيم منحصر‌به فرد براي راه‌اندازي شبكه تبديل شد.

***

به اعتقاد مسعود احمدي، راديو جوان هنوز مديون تلاش‌هاي برنامه‌ريزان خود در زمان كاشتن نهال اوليه اين شبكه است و حال كه اين شبكه به مرحله‌ي بلوغ رسيده، اين بلوغ را مرهون تلاش‌هاي مديران قبلي است كه در حال حاضر در سازمان صدا و سيما در زمره‌ي مديران ارشد و تاثير‌گذار هستند.

مدير راديو جوان مسير اين شبكه راديويي را رو به رشد خواند و افزود: اين شبكه به سرعت راه خود را پيدا كرد و از حجم بالاي مخاطب برخودار شد؛ كما اين‌كه اگر بخواهيم از دو شبكه راديويي به‌عنوان قطب‌هاي شنيداري كشور نام ببريم، شبكه جوان يكي از قطب‌هاي اصلي است.

***راديو پيام از جوان پيشي گرفته؟!

در بخش ديگري از اين نشست مسعود احمدي در پاسخ به پرسش ايسنا درباره‌ي گرايش مخاطبان راديو جوان به راديو پيام طي ماه‌هاي اخير، متذكر شد: ما در برخوردمان با مخاطب ناگزير هستيم برخوردي عالمانه داشته باشيم. اگر تعداد مخاطبان را بر مبناي اندازه‌گيري‌هاي محدود ميداني بسنجيم، ما را در مواردي دچار مشكل مي‌كند.

مدير راديو جوان سپس گفت: نظرسنجي‌هاي ما اين مسأله را نشان نمي‌دهد كه تعداد مخاطبان راديو جوان كاهش يافته باشد. از خرداد ماه تا به حال سه نظرسنجي بزرگ انجام شده و نتايج كماكان نشان مي‌دهد كه راديو جوان 4 درصد در كشور و 3 درصد در تهران، افزايش مخاطب داشته‌است. اين نظرسنجي‌ها توسط مركز تحقيقات سازمان صداوسيما انجام شده كه سازمان بي‌طرفي است.

احمدي سپس به مواجهه با فرآيند «ريزش و رويش» در برخورد با مخاطب، اشاره كرد و گفت: براين اساس در هر برهه‌ي زماني بخشي از مخاطبان ما خاموش و بخشي ديگر فعال مي‌شوند؛ ما سعي كرديم جهت‌هايمان را تغيير دهيم چراكه رسانه زنده رسانه‌اي است كه مدام تغيير كند.

*** بلوغ راديو جوان الزامي براي بي‌عيب‌بودن؟

در بخش ديگري از اين نشست مسعود احمدي در پاسخ به اين پرسش كه آيا خامي برخي برنامه‌هاي راديو جوان باتوجه به ويژگي جواني آن جذاب نيست و آيا قائل نبودن حق هر گونه اشتباه از سوي مدير راديو جوان راه را بروز خلاقيت در بين برنامه سازان اين شبكه نمي‌بندد؟ متذكر شد: اگر خام‌بودن، مقدمه پخته بودن باشد خوب است. اگر روزي در حوزه راديو و تلويزيون بگوييم كه از كارمان راضي شده‌ايم، آن روز مرگ رسانه فرا رسيده‌است. بنابراين وقتي مي‌گويم شبكه جوان به يك بلوغ رسيده‌است، منظورم بلوغ در حوزه شبكه‌هاي راديويي است.

***قائل نشدن امكان آزمون و خطا براي برنامه سازان راديو جوان

وي در ادامه در پاسخ به پرسشي درباره قائل شدن امكان آزمون و خطا براي برنامه سازان راديو جوان و لزوم ايجاد تغيير و تحول در برنامه‌هاي اين شبكه، خاطرنشان كرد: الزام تغيير و تحول، آزمون و خطا نيست؛ رسانه‌اي كه مي‌خواهد براي 70 ميليون مخاطب كار كند، قطعا نبايد بنا را بر آزمون و خطا بگذارد. البته ممكن است رسانه به اين مسأله هم مبتلا ‌شود؛ يعني مي‌خواهد يك حركت بديع را به شكل نقطه‌اي آزمون كند. اما در مجموع رسانه راديو به عنوان رسانه‌ي جمعي حق ندارد براساس آزمون و خطا حركت كند.

مدير راديو جوان سپس تاكيد كرد: يك برنامه‌ساز حرفه‌يي وقتي قصد دارد برنامه‌اي را ارايه ‌كند كه مخاطب دچار بهت شود نبايد خودش بهت‌زده شود؛ اين درحالي است كه اغلب اوقات برنامه‌ساز خودش هم دچار بهت مي‌شود.

احمدي سپس در پاسخ به اين پرسش كه با توجه به رويكرد جواني راديو جوان نمي‌توان براي اشتباهات احتمالي برنامه‌هاي اين شبكه استثنا قائل شد؟ خاطرنشان كرد: استثنا را در قاعده نياوريد؛ در 24 ساعتي كه ما برنامه پخش مي‌كنيم، فراز و فرود داريم و حتما در ساعاتي آزمون هم خواهيم داشت؛ اما اين اصل كار ما نيست. راديو جوان، رسانه جوان‌هاي اين مملكت است و جوانان، دوست ندارد خبر اشتباه بشنوند.

* خطا به معناي اشتباه نيست

مدير راديو جوان سپس در پاسخ به اين پرسش كه اين طرز فكر و رصد مرتب برنامه‌ها از سوي مديران، آيا برنامه سازان اين شبكه را با عدم اعتماد به نفس مواجه نخواهد كرد و آيا نمي‌توان درصدي را براي اشتباهات سهوي قائل شد؟ گفت: راديو جوان نبايد خطاي حرفه‌يي داشته باشيم؛ خطاي حرفه‌يي ما ممكن است جماعتي را به اشتباه ببرد. ما در حوزه رسانه‌هاي شنيداري و ديداري دايما بايد برنامه‌ها را رصد كنيم.

وي سپس درباره اشتباهات برنامه‌سازان راديو گفت: وقتي وارد كاري مي‌شويد، مهم اين است كه بدانيد براي چه كسي كار مي‌كنيد و كجا كار مي‌كنيد. ما در راديو به دليل احترام به مخاطب و اينكه ديگر فرصت جبران نداريم به خودمان حق اشتباه نمي‌دهيم؛ وقتي صدا از راديو و تلويزيون پخش شد ديگر امكان جبران آْن وجود ندارد؛ پس در اين دو رسانه بحث حرفه‌اي‌ها مطرح است.

مسعود احمدي هم‌چنين تاكيد كرد: ما در راديو جوان يكسري حرفه‌يي هستيم يا احساس مي‌كنيم كه حرفه‌يي هستيم؛ تمامي برنامه‌هاي ما در اين شبكه قبل از رفتن به روي آنتن، از پشتوانه تحقيقي و مشورتي برخوردارند؛ بر اين اساس مجري ما پيش از اين كه در برنامه‌اي حاضر شود، بايد قانع شود. براي مثال ما پيش از آنتن بايد با آقاي مهران دوستي صحبت كنيم و درباره مسائل مورد نظر او را قانع كنيم. بحث‌هايي كه ما پيش از آنتن داريم گاه بسيار خسته‌كننده و طاقت‌فرسا است. در اين بحث‌ها مدير شبكه از نگاه كارشناس صحبت مي‌كند.

***در رسانه‌ها بايدها و نبايدهايي داريم

مدير راديو جوان با بيان اين كه بايد پذيرفت كه در رسانه‌ها بايدها و نبايدهايي داريم، در اين باره توضيح داد: ما بايد، بايدها هم را بدانيم؛ شبكه جوان هم بايد مخاطبش را بشناسد و هم صريح و شاد باشد؛ اين شبكه بايد در وظايف خود بايد بداند كه لازم است از نقطه «A» به نقطه «B» برود.

ناصر عابديني مدير طرح و برنامه راديو جوان هم در اين ارتباط با فرق گذاشتن بين خطاي حرفه‌يي و آماتور، خاطرنشان كرد: ما در رسانه مي‌گوييم اگر كسي در كار رسانه نبوده و اشتباه كرده، كارش قابل گذشت نيست اما براي اهالي رسانه مي‌توان درصدي از خطا قائل شد. بنابراين دو درصد احتمال مي‌دهيم كه ممكن است گوينده ما خطا كند؛ اما گاه يك خطا ممكن است به ضد كشور شود و هم مخاطب جوان و هم مخاطب عام را برنجاند. سازمان صداوسيما قواعدي مانند همه‌ سازمان‌ها دارد و اين قواعد الزام‌آور است. مديران سازمان صدا وسيما طبق افق رسانه فعاليت مي‌كنند و اين قوانين براي مثال به ما مي‌گويد كه زبان معيار بايد تقويت شود و اگر برنامه‌ساز يا نويسنده‌اي باعث تغيير در زبان معيار شود، ما حرف بخش ويرايش را گوش مي‌دهيم. ما با برخي مسايل نمي‌توانيم شوخي كنيم، اما در برخي بخش‌ها مي‌توانيم آزمون داشته باشيم.

* ادبيات راديو جوان ادبيات جردني نيست

احمدي در پاسخ به پرسش ايسنا درباره ادبياتي كه پيش از اين در راديو جوان بكار گرفته مي‌شد و از سوي برخي مورد نقد هم قرار مي‌گرفت، گفت: ما اين ادبيات را خطا نمي‌دانيم بلكه آن را يك سبك تلقي مي‌كنيم. اما شبكه جوان بايد با ادبيات جواني به گونه‌اي صحبت كند كه هم ويژگي‌هاي جواني را داشته باشد و هم از زبان معيار خارج نشود. ادبيات جوان بايد در عين جواني با ادبيات معيار همخواني داشته باشد. ادبيات برنامه‌هاي ما نبايد ادبيات جوانان «پارك وي» باشد؛ بلكه كسي كه در سيستان و بلوچستان هم برنامه ما را مي‌شنود بايد زبان ما را درك كند. اما در گذشته راديو جوان اصطلاحاتي را به كار مي‌برد كه بعضا از آن به عنوان «ادبيات جردني» ياد مي‌شد.

* پيوند بين سنت و مدرنيته در راديو جوان

مدير راديو جوان پس از اشاره به بايدها و نبايدهاي اين شبكه و حساسيت بروز برخي اشتباهات در عين جذب مخاطب جوان، در نشست ايسنا گفت: سختي كار ما در همين‌جا است؛ ما بايد هم موج نو را سامان‌دهي كنيم و با نسل سوم ارتباط برقرار كنيم و هم بايد بين اين بخش با سنت‌ها پيوند برقرار كنيم. من به عنوان مدير شبكه جوان معتقدم آمال اين شبكه زماني است كه جوان ايراني بتواند آن را بشنوند و آمال ما زماني است كه جوان ايراني بتواند با شنيدن اين برنامه‌ها يك بهجت دروني پيدا كند. براي تحقق اين امر ما قالب‌هاي متعددي داريم و براي آن ساعت‌ها وقت مي‌گذاريم؛ چراكه معتقديم جوان ما به حدي ارزش دارد كه من حق ندارم حرف اشتباه بزنم.

احمدي اظهار كرد: جوان ما به حدي عاقل و اهل خرد است كه از بخش‌هايي كه ما كم‌ترين تصور را داريم مطلع است؛ جوان ما در گوشه گوشه‌ي اين كشور راديو جوان را گوش مي‌دهد و من وظيفه دارم براي او كار كنم. ما بايد از طريق صراحت، راست‌گويي وعلم، جوان را به راديو جذب كنيم و او را مطمئن كنيم كه اگر برنامه‌اي در راديو توليد مي‌شود، جوان صرفا شنونده نيست و حق اظهارنظر دارد. اما بايد بدانيم كه بخش عظيمي از توان صداوسيما صرف آن مي‌شود كه مجري تنها بگويد «بله» و پشت هر مجري و گوينده خيل عظيمي از نيروهاي متعهد قرار دارند. اگر برخي برنامه‌هاي گفت‌وگو محور تلويزيون و راديو موفق مي‌شوند تنها به واسطه مجري و گوينده آنها نيست بلكه اتاق فكر قوي پشت چنين برنامه‌هايي وجود دارد؛ بنابراين ما همواره نمي‌توانيم از طوفان فكري استفاده كنيم.

***

مسعود احمدي دراين نشست با تاكيد براين كه شبكه‌ي جوان مخاطب دارد و نه شنونده، در اين باره اظهار كرد: ما فكر مي‌كنيم مخاطب ما نبايد تنها شنونده باشد، بلكه بايد بتواند برنامه‌ها را به دقت گوش داده و سلايق و نكات مورد نظر خود را هم بيان كند.

وي با تاكيد بر مخاطب فراوان حال حاضر راديو جوان، در اين ارتباط به نظرسنجي‌هاي مركز تحقيقات در پاييز امسال اشاره كرد و گفت: آخرين نظرسنجي‌هاي سازمان صدا و سيما، نشان‌دهنده‌ي اين جايگاه براي راديو جوان در تهران و كشور است.

وي سپس با دشوار خواندن كار مديران و برنامه سازان راديو جوان با توجه به مخاطب انبوهي كه اين شبكه از آن برخوردار است، در اين باره گفت: راديو جوان با بيش از يك دهه كار و فعاليت، به سمت حرفه‌يي شدن پيش مي‌رود. اين شبكه ملزم است كه جديد و بديع و زيبا حرف بزند؛ ولي درعين حال ملزم است كه حرف خوب هم بزند.

به اعتقاد وي شرط كافي راديو‌ جوان حرف خوب زدن است.

***

احمدي درباره‌ي تغييرات اخير اعمال شده در برنامه‌هاي راديو جوان، اين تغييرات را شامل حوزه‌هاي محتوايي و ساختاري دانست و افزود: براي اين تغييرات برنامه‌ريزي شده‌است؛ شايد برخي برنامه‌ريزي‌هاي ما درحوزه‌ي خارجي يك شوك باشد، اما در حوزه‌ي رسانه همه‌ چيز كاملا طراحي مي‌شود؛ البته اين طراحي‌ها در حوزه‌ي اجتماعي، شايد با واكنش‌هاي مختلفي مواجه شود.

مسعود احمدي سپس اظهار كرد: حرفه‌يي‌ها معتقدند وقتي يك برنامه به اوج خود برسد، بايد تمام شود؛ اين در حالي است كه بعضي از شبكه‌هاي ما تا سال‌ها يك برنامه را توليد و پخش مي‌كنند. اما در راديو‌جوان برنامه‌ها دائما درحال تغيير است و راديو‌جوان ظرفيت بالايي براي اصلاح و تكميل خود دارد.

وي اين ويژگي را به واسطه‌ي قدرت جوانان دانست و افزود: برنامه‌سازان اين شبكه آماده‌ي هرگونه تغييري هستند.

مدير راديو جوان رويكرد حال حاضر اين شبكه را «ايران‌مداري» خواند و خاطرنشان كرد: ما معتقديم اگر راديو‌جوان مي‌خواهد موفق باشد، بايد راديوي ايراني و آيينه‌يي براي جمال و قدرت جوان ايراني در سراسر ايران باشد. گاهي آفت‌ها تنها به تهران محدود مي‌شود و ما نبايد اين مشكلات را به كل ايران تعميم دهيم و آن را معضل كل كشور تلقي كنيم. ما به‌عنوان يك شبكه‌ي ملي بايد به دغدغه‌هاي جوان ايراني توجه كنيم. اين دغدغه‌ي ما است و ما بايد از تركيب ميل‌، نياز و مصلحت مخاطب به يك ظرفيت برسيم.

وي در اين باره توضيح داد: براي حفظ ويژگي‌ ايراني‌بودن، راديو جوان اجرا‌هاي استاني خود را آغاز كرده‌است و درحال حاضر برنامه‌سازان ما هر هفته به يك استان مي‌روند.

مسعود احمدي معتقد است: راديو ظرفيتي دارد كه هيچ رسانه‌ي ديگري ندارد و آن قابليت برقراري نزديك‌ترين ارتباط با مخاطب است.

وي در اين باره توضيح داد: قابليت برقراري ارتباط نزديك با مخاطب، اگر از سوي راديو در نظر گرفته شود، راديو برنده است. اگر راديو خود را در استوديو‌ها محبوس كند، شكست مي‌خورد؛ با در نظر گرفتن اين ويژگي راديو‌جوان به سمت مخاطب مي‌رود؛ در ميان مردم استان‌ها مي‌نشيند، شادي‌هايشان را جشن مي‌گيرد و افراد موفق هر استان را معرفي مي‌كند.

وي در خصوص رويكرد ايراني مداري راديو جوان سپس به توليد و پخش برنامه «موج ملي» در اين شبكه اشاره كرد كه در سي‌سالگي انقلاب، با هدف معرفي سي‌استان به اجراي درمي‌آيد و از شبكه دو هم پخش مي‌شود.

***

مسعود احمدي درباره‌ي رويكرد يادآوري حقوق و وظايف مخاطبان در اين شبكه، خاطرنشان كرد: مطالبه‌مندي‌هاي بي‌ حد ‌وحصر و يادآوري نكردن وظايف، شرايطي را به‌وجود آورده كه به برخي از ما هرچه بدهند باز هم راضي نيستيم؛ بنابراين ما حق و تكليف را در راديو جوان در كنار هم مطرح مي‌كنيم.

مدير راديو جوان هم‌چنين اظهار كرد: ما مي‌گوييم اگر نقدي مطرح مي‌شود، بايد راهكار هم مطرح كنيم؛ نقد را بايد معني كرد؛ نقد جدا ‌كردن سره از ناسره است؛ اما ما غالبا در نقدهايمان ناسره را پيدا مي‌كنيم.

احمدي در پايان اين بخش در عين تاكيد كرد: جوان ما به تعبير مقام معظم رهبري نبايد از صراحت و شجاعت و قدرت تحليل عب بماند؛ ماهم به اين ويژگي جوان به‌شدت معتقديم و معتقديم اين مساله بايد محقق شود.

گفتني است نشست ايسنا با پرسش‌هاي ديگري با مديران گروه راديو جوان ادامه يافت كه طي روزهاي آينده در سرويس تلويزيون و راديو ايسنا منعكس خواهد شد.

انتهاي پيام
 شنبه 5 بهمن 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 88]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن