واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: ماه هاي پرتلاطم «حكشتي» در درياي بورس
سرمايه، بهاره نوري: «حكشتي» چهارصد و چهل و سومين نماد بورسي است كه پس از عرضه سهام شركت كشتيراني جمهوري اسلامي ايران توسط سازمان خصوصي سازي در بورس بازگشايي شد. اين معامله در تاريخ 29 ارديبهشت 87 براي اولين بار در بورس انجام شد اما در حقيقت اين دومين روزي بود كه اين نماد در تابلوي معاملات ديده مي شد
چرا كه در 28 ارديبهشت براي اولين بار سهام اين شركت در بورس عرضه شد اما به دليل گران فروشي سهام اين شركت سرمايه گذاران كمتر از 50 درصد از سهام عرضه شده اين شركت را خريداري كردند و به دليل نرسيدن به حدنصاب معامله توسط سازمان بورس ابطال شد.
اين معامله مجدداً روز بعد انجام شد و 118 ميليون و 668 هزار سهم اين شركت به ارزش 29 ميليارد و
700 ميليون تومان به فروش رسيد. «حكشتي» روز اول با قيمت سه هزار و 520 ريال در بازار عرضه شد ولي به دليل عدم استقبال و ابطال معامله، سازمان خصوصي سازي با تعديل قيمت پيشنهادي توانست روز دوم در قيمت دو هزار و 500 ريال عرضه موفقي انجام دهد و تنها بيش از 10 ميليون سهم براي عرضه در روزهاي بعد باقي ماند.
سهامداران عمده اين شركت سازمان تامين اجتماعي و صندوق بازنشستگي هستند كه مجموعاً بيش از 50 درصد از سهام را در اختيار دارند، 24 درصد از اين سهام نيز در اختيار سهام عدالت و 20 درصد ديگر در اختيار دولت است و تنها 5/2 درصد از سهام اين شركت در اختيار بازار است چرا كه اين شركت نزديك 5/2 درصد نيز سهام ترجيحي دارد.
اين شركت طي هشت ماهي كه از حضورش در بورس مي گذرد با تلاطم هاي زيادي در درياي بورس مواجه بوده و به نظر مي رسد تلاطم هاي زمان رونق اين سهم بيشتر كمك به بازيگراني پنهان بود كه قصد كسب سود از اين وضعيت را داشتند و موج هاي زمان كاهش نيز ناشي از طبيعت بازار و عكس العمل آن بوده است.
از زمان ورود اين شركت به بورس تا پايان روزهاي اوج اين سهم در نيمه ابتدايي سال كمتر روزي را مي توانيم پيدا كنيم كه سهام اين شركت با صف خريد روبه رو نباشد و نماد اين شركت با چند تعديل مثبت كه طي اين مدت داشت بازدهي بيش از 150 درصد را نصيب سهامداراني كرد كه توانسته اند در نقطه مناسب از اين سهم خارج شوند.
اولين شوك منفي را ربودن يكي از كشتي هاي اين شركت توسط دزدان دريايي خليج عدن به بازار داد و شوك دوم خبر تحريم اين شركت توسط آمريكا بود كه پس از آن قيمت سهام اين شركت با روند نزولي روبه رو شد و سهامداران با همان اشتياقي كه در صف خريد ايستاده بودند به صف فروش پيوستند و همگي فروشنده شدند.
روند كاهشي آغاز شده بود و قيمت سهام اين شركت از 668 تومان در 16 شهريور به 288 تومان در روز بازگشايي بعد از مجمع رسيد و كم كم صف فروش از بين رفت تا بسياري از سهامداراني كه درگير با اين سهم بودند ديگر حاضر به فروش سهام خود نباشند و تنها به سرمايه ازدست رفته خود نگاه كنند. بيشتر سهامداران پس از هشت ماه انتظار كسب سود تنها 800 ريال سود مجمع به دست آوردند.
«حكشتي» از پيش بيني خود جلوتر حركت مي كند
طبق اطلاعات دريافتي از سازمان بورس «حكشتي» در گزارش واقعي
شش ماهه در سال مالي منتهي به پايان خرداد 88 توانسته است 63 درصد از پيش بيني سود خود را شناسايي كند. اين شركت طي اين مدت 321 ريال از سود 510 ريالي خود را محقق كرده است.
لازم به ذكر است اين شركت در كليه اطلاعيه هاي قبلي خود نيز سود 510 ريالي را به ازاي هر سهم پيش بيني كرده بود.
هيات مديره شركت در نظر دارد مبلغ يك هزار و 19 ميليارد و 935 ميليون ريال (حدود 304 ريال به ازاي هر سهم) را جهت تقسيم به مجمع عمومي عادي سال مالي منتهي به 31 خرداد 88 پيشنهاد كند. همچنين هيات مديره در نظر دارد سرمايه شركت را از مبلغ پنج هزار ميليارد ريال به مبلغ هشت هزار ميليارد ريال (از محل مطالبات سهامداران و آورده نقدي) افزايش دهد. پيش بيني عملكرد سال مالي پايان خرداد 88 در مقايسه با پيش بيني عملكرد سال مالي قبل به ترتيب درآمد حاصل از حمل بار و خدمات هفت درصد افزايش، بهاي تمام شده خدمات ارائه شده
29 درصد افزايش، سود عملياتي 47 درصد كاهش و سود پس از كسر ماليات 47 درصد كاهش را نشان مي دهد.
«حكشتي» در گزارش حسابرسي نشده شش ماهه خود هشت هزار و 38 ميليارد و 783 ميليون ريال درآمد حاصل از حمل بار و خدمات شناسايي كرده كه پس از كسر درآمد سفرهاي نيمه تمام پايان دوره و افزودن درآمد سفرهاي نيمه تمام اول دوره و ساير درآمدهاي متفرقه عملياتي از اين مبلغ جمع درآمد حاصل از حمل بار و خدمات هشت هزار و 411 ميليارد و 639 ميليون ريال به دست آمده است.
در ادامه پس از كسر شدن انواع هزينه ها و افزوده شدن خدمات ارائه شده به اين رقم بهاي تمام شده خدمات طي دوره مذكور شش هزار و 596 ميليارد و 757 ميليون ريال به دست مي آيد.
سود ناخالص شركت مبلغ هزار و 814 ميليارد و 881 ميليون ريال است كه پس از كسر هزينه هاي عمومي و اداري و افزودن ساير درآمدهاي عملياتي، سود حاصل از سرمايه گذاري ها و درآمد حاصل از حق توقف كانتينر، سود عملياتي شركت هزار و 968 ميليارد و 781 ميليون ريال مي شود.
سپس با افزودن خالص درآمدهاي متفرقه و سود قبل از كسر ماليات و كسر هزينه هاي مالي و ماليات، سود خالص دوره به رقم هزار و 603 ميليارد و 672 ميليون ريال مي رسد. طبق گزارش دريافتي سود هر سهم خالص پس از كسر ماليات براي شش ماهه منتهي به پايان خرداد 88 مبلغ 321 ريال است.
پنجشنبه 3 بهمن 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 200]