واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: اجراي طرح باروري ابرها در 6 استان كشور
يزد - خبرنگار اطلاعات: طرح باروري ابرها، ماه گذشته در شش استان كشور به اجرا درآمد.
سالاري رئيس مركز ملي تحقيقات باروري ابرها، با بيان اين مطلب گفت: اين طرح در استانهاي يزد، كرمان و فارس با مركزيت فرودگاهي استان يزد، و اصفهان، قم و مركزي با مركزيت استان اصفهان، اجرا شد.
وي از اجراي اين طرح در استانهاي كرمان و يزد نيز خبر داد و گفت: با اجراي اين طرح، استان يزد امسال بالاترين ميزان بارندگي در كشور را داشته و ميزان بارش آن نسبت به سال گذشته، 170 درصد افزايش يافته است.
وي آمادگي مركز باروري ابرها را براي اجراي طرح اعلام كرد و اظهار داشت: براي اين كار، 20 ميليارد ريال اعتبار اختصاص يافته است.
رئيس مركز ملي تحقيقات باروري ابرها، با بيان اينكه اين طرح در گذشته با مشاركت كارشناسان كشور روسيه اجرا ميشد، گفت: در حال حاضر اين طرح به صورت مستقل و با حضور كارشناسان و متخصصين ايراني انجام ميشود.
سالاري، ظرفيت راهداري براي اجراي اين طرح در كشور را هشت ايستگاه بيان كرد و افزود: سه ايستگاه آن متعلق به وزارت نيرو و پنج ايستگاه نيز متعلق به سازمان هواشناسي است.وي اضافه كرد: اين راهدارها قادر هستند، مشخصات كلي سيستمهاي ابري را تعيين و به مركز كنترل عمليات باروري ابرها ارسال كنند.
سال گذشته نيز طرح باروري ابرها، با مركزيت استان يزد، در استانهاي كرمان، اصفهان، فارس، چهارمحال و بختياري، كهكيلويه و بويراحمد و بخشهايي از استان قم، سمنان، خراسانرضوي و جنوبي اجرا شد.
زمان تاثير مواد باروري حدود 20 دقيقه پس از زمان تزريق مواد باروري ابرها، و دامنه آن تا 250 كيلومتر مربع از محل تزريق مواد باروري است.
باتوجه به سرعت حركت ابر، در فاصله حدود 40 تا 50 كيلومتري محل تزريق، اثرات بارورسازي نمايان ميشود.
در حال حاضر 30 كشور دنيا از اين فناوري استفاده ميكنند و استفاده از آن در كشور ما با وجود اينكه چهار سال با محوريت فعاليتهاي تحقيقاتي صورت گرفت، نتيجه مثبت داشته است.
استفاده از فناوري باروري ابرها، از 40 سال پيش در دنيا رايج و روسيه در اين زمينه پيشتاز است.
طرح باروري ابرها با مركزيت استان يزد، از حدود 10 سال قبل آغاز شد و اجراي آن تاكنون موفقيتآميز بوده است.به گفته كارشناسان، در هر شرايط جوي، نميتوان ابرها را بارور كرد و بايد شرايط لازم براي اين امر فراهم باشد.
به اعتقاد آنها، براي اين كار بايد ارتفاع، گستردگي، تراكم، رطوبت، درجه حرارت و ميزان آب موجود در ابر و سمت و سرعت حركت ابرها در وضعيت مناسبي باشند.
به گفته سالاري طرح باروري ابرها در ماههاي ارديبهشت و تير امسال در پي كاهش نزولات جوي در استان گيلان به اجرا درآمد و بارندگيهاي قابل توجهي همراه داشت و موجب افزايش 220 درصدي بارندگي نسبت به مدت مشابه سال قبل شد.
چهارشنبه 2 بهمن 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 145]