واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: بحران تعطيلي اجباري مدارس در منطقه سوات پاكستان
اسلام آباد- همزمان با واكنش دولت فدرال و ايالتي سرحد پاكستان در خصوص تهديد طالبان محلي براي تعطيلي مدارس منطقه سوات ، انفجار پنج باب مدرسه بحران تعطيلي مدارس اين منطقه را وارد مرحله جديدي كرده است .
به گزارش ايرنا ، طي دو ماه گذشته اقدام هاي طالبان درسوات به تخريب 160 مدرسه ، امتناع 80 هزار دختر دانش آموز براي رفتن به مدرسه، تعطيلي مدارس دخترانه و خانهنشين شدن بيش از هشت هزار معلم زن منجر شده است .
در اين منطقه 571 مدرسه دخترانه فعال بودند كه 160 مدرسه دخترانه توسط طالبان بطور كامل تخريب شده و تعدادي از آنها نيز به آتش كشيده شده است.
در 571 مدرسه فعال منطقه دره سوات، 80 هزار دختر پاكستاني ثبت نام كردهاند كه برخي از آنها پس از تهديدهاي شبه نظاميان طالبان به مناطق ديگر اين كشور منتقل شدهاند.
"شري رحمان " وزير اطلاع رساني پاكستان روز دوشنبه ضمن محكوم كردن تخريب مدراس دخترانه در سوات از سوي طالبان تاكيد كرد كه اسلام آباد به اين افراطيون اجازه نمي دهد كه مدرسه دخترانه را با زور و اجبار تعطيل كنند.
وي گفته بود كه از اول مارس سال جاري مدارس اين منطقه بازگشايي مي شود.
اما همزمان با اعلام شري رحمان ، طالبان محلي پنج باب مدرسه را به آتش كشيدند.
بنا به گفته منابع محلي ، يكي از فرماندهان طالبان به والدين پاكستاني اين منطقه هشدار داده بود كه از پانزدهم ژانويه دختران خود را به مدرسه نفرستند و چنانچه اين مساله عملي شود، مدارس آنها بمبگذاري خواهد شد.
مولانا فضلا... رهبر معنوي طالبان در منطقه سوات، نهادهاي دولتي و مراكز خصوصي آموزشي را تهديد كرده است كه از پذيرش دانشآموزان دختر در اين ناحيه سر باز زنند.
بر اساس آمارهاي رسمي در پاكستان يك هزار و ??? مدرسه در منطقه سوات ثبت شدهاند و از آغاز خشونتها در منطقه سوات پاكستان مدارس از آسيبپذيرترين اهدافي بودهاند كه مورد حمله شبهنظاميان قرار گرفتهاند.
يكي از مقامهاي رسمي وابسته به وزارت آموزش پاكستان گفته است طالبان تاكنون ??? مدرسه را، كه بيشتر شامل مدارس مختلط بوده، در اين منطقه ويران كرده است.
آمارهاي گزارش شده از سوي نهاد غيردولتي «ائتلاف براي آموزش در پاكستان» كه بر وضعيت مدارس ابتدايي دخترانه متمركز است نيز حاكي از آن است كه طالبان حداقل يكصد مدرسه از ??? مدرسه ابتدايي را كه دختران در آن مشغول تحصيل بودهاند ويران كردهاند.
منطقه سوات از ماه اوت سال ???? در اختيار شبهنظاميان طالبان قرار گرفته و در بسياري از روستاها نيز آنها به ايجاد مخفيگاه اقدام كرده اند.
در ماه هاي اخير نزديك به 70 واحد مدرسه دولتي در منطقه آتش زده شده كه در نتيجه اين آتش سوزي ها بيش از 17 هزار دانش آموز از تحصيل بازمانده اند.
نعيم خان، از مقامهاي پاكستاني روز گذشته تاكيد كرده كه وضعيت آموزش در منطقه سوات به دليل تهديدات طالبان به شدت رو به وخامت گذاشته و تنها چند مدرسه در شهر اصلي ماينگورا فعاليت ميكنند.
اقدام هاي طالبان محلي در سوات با واكنش نمايندگان پارلمان پاكستان مواجه شد بطوريكه آنها روز سه شنبه با تصويب قطعنامه اي تخريب مدارس در سوات از سوي طالبان محلي را محكوم كردند و بازسازي اين مدارس را خواستار شدند.
نمايندگان مجلس ملي پاكستان اين قطعنامه را بطور اجماع و يك روز پس از حمله گروه طالبان به پنج مدرسه در دره سوات در شمال غرب اين كشور تصويب كرد .
در اين قطعنامه همچنين تصريح شده كه اينگونه اقدامات زشت ، تهديدي مستقيم براي غير نظاميان و اتحاد پاكستان است .
پارلمان پاكستان تلاش طالبان محلي براي تحت فشار قراردادن غير نظاميان در سوات به نام مذهب را به شدت محكوم و واكنشي جدي دولت عليه اقدامات شبه نظاميان و تروريسم را خواستار شد.
آساق ××235
چهارشنبه 2 بهمن 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 236]