محبوبترینها
آیا میشود فیستول را عمل نکرد و به خودی خود خوب میشود؟
مزایای آستر مدول الیاف سرامیکی یا زد بلوک
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1855162232
طرح مشاوران جوان براي خيلي ها تهديد محسوب مي شود
واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: طرح مشاوران جوان براي خيلي ها تهديد محسوب مي شود
يكي از ايده هاي احمدي نژاد كه در دوره رياست وي بر شهرداري تهران مطرح و در سطح جامعه از آن استقبال شد و گل كرد، طرح ايجاد حلقه مشاوران جوان بود. طرحي كه براي نخستين بار، نگاهي كاربردي و غير كليشه اي به دخالت دادن نسل سوم انقلاب در امورات جامعه داشت. اگرچه منتقداني هم داشت اما همين نقطه شروع، سرانجام باعث شد كه پس از روي كار آمدن دولت نهم و رييس جمهور شدن شهردار تهران، نه تنها در سطح كليه وزارت خانه ها بلكه كليه مراكز و نهاد هاي غيردولتي هم، مشاوران جوان دار شدند.
باشگاه جواني برنا/ مرضيه سعيدي-باب سرو كله زدن با مشاوران جوان وزارتخانه ها و سازمان ها را باز كرديم تا مشخص شود ابتكار دكتر احمدي نژاد در دوره شهرداريش در ميدان دادن به جوانان در دولت چه ميزان موفق بوده است؟ برخي معتقدند اين طرح در دولت بازخوردهاي مناسبي نداشته، بعضي از وزرا تحويل نمي گيرند و يا خود برخي از اين مشاورها در اين قد قواره نيستند اما برخي ديگر از ناظران هم معتقدند اين حرف ها زده مي شود تا پنبه طرحي كه قرار است مديران متعهد و متخصص آينده را تربيت كند، بزند. شايد از همين رو هم هست كه مشاور جوان وزير راه مي گوي طرح مشاوران جوان براي خيلي ها تهديد محسوب مي شود.
به گزارش برنا، مشروح گفتگو به اين شرح است:
رييس حوزه مشاوران جوان وزارت راه و ترابري درباره فعاليت هاي مشاوران جوان در اين وزارتخانه در گفتگويي تفصيلي عنوان كرد: آمارهاي سازمان مديريت و نظارت راهبردي فعلي ما، متوسط عمر مديران ارشد نظام را بين 27 تا 30 سال يعني به طول سال هاي اين انقلاب بيان كرده است. لذا اين آمار پيام هاي مثبت و منفي به همراه دارد. مثبت از آن جهت كه 30 سال ما توانستيم مديريت انقلابي را تداوم بخشيده و پيش رويم و منفي از اين بابت كه دولت بالاخره ناگزير است، دير يا زود قوانين خود را اجرايي كنيم يعني بعد از 30 سال طبق آيين نامه مشخص است، افراد بايد بازنشست شوند اما فرآيند پرورش نيرو، به فرآيند تقريباً متوقفي در كشور تبديل شده است.
وي ادامه داد: در خيلي از كشورها براي مديران آينده خود فرآيند مشخصي دارند، منتهي با ابتكار عملي كه آقاي رييس جمهور از دوره شهرداري داشت، اين فرآيند با عنوان مشاوران جوان خود را نشان داد و اين قضيه بستري بود براي حضور جدي جوانان در عرصه مديريت يا پرورش مديران آينده كه با قرار گرفتن در كنار مديران ارشد و تجربه آموزي از آنها آماده شوند.
اين مشاور جوان كه به گفته خود از معدود مشاوراني است كه به تنهايي سفرهاي استاني دارد و از نزديك درباره مشكلات جوانان در استانها با آنها به گفتگو مي نشيند، با اظهار تأسف از بابت برخي اظهارات مبني بر اينكه برخي ها مي گويند طرح مشاوران جوان شكست خورده است، گفت: پذيرش اينكه ما خودمان صحه بگذاريم به اين كه آينده مديران ما، آينده شكست خورده اي است، دور باطلي است. لذا مشاوران جوان بايد جزء استراتژي اصلي نظام با توجه به تأكيدات مقام معظم رهبري قرار بگيرد.
يوسفي درخصوص اينكه در پرورش نيروهاي جوان چه نكاتي بايد مورد توجه قرار بگيرد، افزود: پرورش نيرهاي جوان در فرآيند انقلاب، ارزشي بودن، صاحب نظر و متعهد بودن آنها بايد مورد توجه باشد. هنوز براي مشاوران جوان فضاي پرورشي وجود ندارد، اگر اين ضعف ها پر شود، ارزش افزوده بر جوانان به مراتب بيشتر خواهد شد. البته دوستان و مشاوران جوان ما نهايت تلاش خود را با اينكه نه امكانات خاص و نه فضاي زيرساختي مناسب بود، انجام داده اند.
وي همچنين با بيان اينكه برخي از وزرا هنوز نسبت به مسئوليت خود در قبال اين گروهي كه به مجموعه وزارت خانه ورود پيدا كرده است، توجيه نشده اند، اظهار داشت: اين نكته نه تنها براي برخي توجيه شدني نيست بلكه به عنوان يك تهديد محسوب مي شود كه مثلاً اين افراد اختلال در روند سليقه اي افراد ايجاد مي كنند و يا اينكه شايد برنامه هاي فعلي را دچار خدشه كنند. لذا هيچ حقي براي جوانان در فرآيند اجرايي و اظهار نظر قائل نبودند و هنوز هم تعريف مشخصي از مشاوران جوان پيدا نكرده اند.
مشاور جوان وزير راه و ترابري با تأكيد بر اين نكته كه كشور ما در تعريف مشاور دچار برداشت و تئوري غلط است، تصريح كرد: هر فردي را كه نمي دانيم در سيستم چگونه از او استفاده كنيم، سريعاً پست مشاوره را به آن مي دهيم و يا اينكه هر دوست، آشنا و يا حتي صاحب نظر را بخواهيم به سيستمي وارد كنيم، ابتدا او را با عنوان مشاور معرفي مي كنيم اما اينكه مشاوره در چه زمينه اي است، معلوم نيست.
وي با ارايه تعريفي از معناي مشاور ادامه داد: تعريف روشن مشاور يعني تصميم ساز، بر همين اساس تصميم سازي هم يك فرآيند و روندي است كه اگر بتوانيم اين را به آن شاخصه هاي جوان اضافه كنيم، موفق خواهيم بود. در كنار اين توضيح، تصميم ساز هم يعني اينكه هم شجاعت و هم شهامت داشته باشد و در كنار آن از انگيزه بالا برخوردار بوده و ريسك پذير باشد. لذا اگر بتوانيم اين توضيح را به صورت مناسب در جامعه تبيين كنيم، آن زمان است كه درك مي كنيم يك جوان بهترين مشاور به حساب مي آيد، البته اگر در كنار تجربه پيران قرار بگيرد، موفق تر خواهد بود.
مشاور وزير راه و ترابري افزود: اگر در كشور ما به جوانان انگيزه داده و آنها را تحويل بگيرند، همچنين در كنار اين موارد به آنها مسئوليت بسپارند، آن وقت چيزي كه اتفاق مي افتد، مطمئناً فرهنگ دفاع مقدس يا انرژي هسته اي و يا انقلاب ماست در هر جايي كه اتفاقي افتاده، به دست جوانان ما بوده است، حتي در ماجراي غزه تحرك جوانان ما از بسياري از مسئولان يا سياست مداران بيشتر بود.
وي ادامه داد: مشاوران جوان تا اينجا به خوبي فعاليت كردند، ولي در روند بعدي آن با توجه به عدم حمايت و با توجه به مشغله هايي كه رييس جمهور داشت، آن گونه كه بايد دچار عقبه مناسب نشدند كه از آن طريق حمايت شوند. فرآيند آموزشي، فرهنگ سازي، هدايت و مديريت اين افراد براي ورود به عرصه هاي تصميم گيري نياز به حمايت داشت كه متأسفانه آن عقبه در سيستم با توجه به فعاليت و پر كاري دولت از آن غفلت شده است.
يوسفي با بيان اينكه مشاور برنامه و چارت مشخص ندارد، بلكه مي تواند در تمام حوزه ها اظهار نظركند، بيان كرد: تا هنگامي كه اين بسترسازي به وجود نيامده، براي خيلي ها جاي سؤال باقي مي گذارد. همانگونه كه گفتم مشاوران جوان براي خيلي ها تهديد محسوب مي شود. به عنوان مثال يك مدير چون قرار است با تجربيات و ساختار تئوريك ذهني خودش مديريت كند، پس هر چيزي كه با آن متفاوت باشد آن را تهديد مي پندارد.
وي با اشاره به اين نكته كه البته همچين چيزي براي ما تاكنون نبوده اما در قالب برخي وزارتخانه ها اين اتفاق افتاده است، در پاسخ به اين سؤال كه فكر نمي كنيد اگر حق انتخاب مشاور را به وزير دهند، اين مشكل رفع خواهد شد، اظهار داشت: اگر به وزير حق انتخاب دهيم، ممكن است وزير سعي كند هماهنگ ترين فرد با خودش را انتخاب كند، تا سياست هاي خود را عملاً پيگيري كند. اما خوبي اقدام ما اين است كه با ورود افراد ناشناخته به سيستم فضاهاي جديدي براي رشد و فعاليت و همچنين خدمت به وجود مي آيد.
رييس حوزه مشاوران جوان وزارت راه و ترابري در ادامه اين گفتگو با بيان اينكه جوان بايد قالب خودش را خودش انتخاب كند، تصريح كرد: نبايد كاري به جوانان تحميل شود اما بايد اين نكته را هم در نظر داشت كه بايد او را هم در نظر داشت، هميشه امكان اشتباه وجود دارد اما نبايد به معناي فاجعه و خسارت به آن نگاه كرد. متأسفانه در فضاي جامعه ما به اين صورت است. لذا اگر مشاوران جوان با انگيزه هاي جوانانه با عنوان اينكه قرار است آينده مديريت كشور را به دست گيرند، حمايت شوند، مطمئناً به پيشرفت كشور هم كمك خواهند كرد.
وي در اين ميان با تأكيد بر تعامل بين وزرا و مشاوران جوان گفت: به عنوان مثال در حوزه حمل و نقل مشاوران جوان با ايجاد يك نوآوري براي اين وزارت خانه يك پورتال خبري تحليلي راه اندازي كردند. قبل از اين، تنها در اين حوزه يك سايت وجود داشت و بيشتر هم در شخصيت هاي عالي رتبه وزارت خانه متمركز بود. ما براي اولين بار ساختار شكني كرديم، زيرا ديديم در فضاي رسانه اي يك كشور يك منبع اطلاع رساني متمركز حمل و نقلي نداريم. بالاخره با به وجود آوردن يك چنين پورتال خبري و انگيزه داشتن براي حضور در عرصه رسانه آن هم تحت عنوان خبرگزاري گام برداشتيم. اين نكته را نبايد فراموش كنيم كه وارد اين عرصه شدن هم شهامت و هم جسارت مي خواست، علي رغم اينكه يكي از اولين مصوبات دولت نداشتن خبرگزاري توسط مجموعه هاي رسمي و دولتي بود.
يوسفي همچنين در ادامه درباره تغيير و تحولات متعدد در وزارت راه، اصل تغيير را يك روند طبيعي عنوان كرد و گفت: فرآيند مديريت در كشور هنوز هم اشكال داشته و متأسفانه همچنان ادامه دارد. زيرا يك مدير در جاي ديگري هم كه مشغول به كار شود، يك مدير است اما اين مدير در جايگاه فعلي تجربياتي كسب كرده كه عملاً اگر از آنجا برود، شايد به كارش نيايد مانند اينكه يك شخص فرهنگي را به وزارت راه و كسي را كه در وزارت راه تجربه دارد، به مسكن منتقل كنيم بر همين اساس، اين مشكل اساسي در كشور ماست و رسانه ها بايد به اين روند نگاه ويژه داشته باشند.
وي افزود: طرح تحولات در كشور ما مرسوم است، حال در دولت نهم كمي بيشتر اتفاق افتاده است اما اين روند با روندي كه در گذشته وجود داشت، هيچ تفاوتي ندارد.
مشاور وزير در خصوص سن مشاوران جوان گفت: سقف سن آنها 35 سال است، البته احساس ما اين بود كه از سن 25 تا 35 سالگي فضاي مناسبي براي حضور جوانان است. براي اينكه يكي بتواند مشاور يك مدير باشد، چون ما يك فرآيند تأسيسي هستيم، خيلي نبايد به سن افراد گير باشيم، مگر اينكه در آينده به اين برسيم كه اين مسئله يك بحران يا فاجعه است.
وي درخصوص انتخاب مشاوران جوان گفت: چند گزينه پيشنهاد مي شود، ما بررسي مي كنيم و به روي هر كدام به توافق رسيديم، آن فرد عملاً به عنوان مشاور كار خود را شروع مي كنند البته برنامه كاري در ابتداي كار از او خواهيم گرفت و قالباً هم از جوانان داخل مجموعه استفاده مي شود.
يوسفي با بيان اينكه ما خود به سفرهاي استاني رفته و در استان ها با جوانان همچنين استانداري ها در خصوص مشاوران جوان گفتگو مي كنيم، اظهار داشت: در خصوص بحث مشاوران جوان، حوزه مشاوران را توضيح داده و فعاليت ها را براي آنها و استاندار و همچنين مدير كل استاني خود توضيح مي دهيم. البته ما در هر استان 4 الي 5، پروسه مديريت داريم.
وي انگيزه و توجيه را گام اول فعاليت خود عنوان كرد و افزود: رييس جمهور رياست شوراي عالي هماهنگي ترابري كشور را بر عهده داشت كه در حال حاضر به نيابت به وزير تنفيذ شده است. از سوي وزير هم اين مسئوليت به اداره كل راه و ترابري در استان ها داده شده كه ما مسئوليت تصميم سازي در بحران ها را به حوزه مشاوران جوان سپرده و آنها طي برگزاري جلسات هفتگي پروسه هايي مانند حمل و نقل، ترافيك، فرودگاه، تعامل با پليس راه براي مواقع خاص و غيره تصميم سازي مي كند.
وي در ادامه اين گفتگو با اعلام اين خبر كه وزارت راه همايشي فرا ملي در آينده برگزار مي كند، افزود: در اين رابطه با رييس جمهور و همچنين وزير امور خارجه كشورمان تعاملاتي داشتيم و مي خواهيم به بهانه اين همايش سران حمل و نقل عضو اكو را دعوت كنيم به طوري كه پايلوت منطقه اي اين كار در ايران باشيم، يعني بحث سرمايه گذاري در كشورهاي منطقه و اينكه هر كس مي خواهد به عنوان مثال پل سازي كند، هواپيما خريد و فروش كند و يا پروژه هايش را به مناقصه گذاشته و اينكه در پروسه اي شركت كند، از اين طريق صورت گيرد.
يوسفي ادامه داد: اين همايش قرار است هر 2 سال يك بار در ايران برگزار شود و فكر مي كنم، بعد از برگزاري اين همايش هر كس كار نفت و گاز دارد، در ايران انجام دهد.
اين مشاور جوان با تأكيد بر اينكه آينده مديريت اين كشور بايد مورد توجه قرار گيرد، تصريح كرد: فضاي به وجود آمده فضاي بسيجي است، اگر با همديگر تعامل نداشته باشيم، نمي توانيم كاري از پيش ببريم.
وي همچنين با بيان اينكه سيستم اداري و تشكيلاتي ما سيستم جامع و كاملي نيست، بيان كرد: مشاوران جوان خارج از اين محدوده نيستند اما تا كنون سعي كردند از تمام فرصت ها استفاده كرده و با كسب تجربيات لازم به عنوان مدير آينده در سيستم فعاليت كنند. البته مشاوران جوان به مديران فعلي در اين مدت كمك هاي زيادي كرده و سعي كردند خلأ هاي پشت سر آنها را پر كنند.
رييس حوزه مشاوران جوان وزارت راه و ترابري درباره اينكه حوزه مشاوران جوان در وزارت راه تاكنون نسبت به گذشته چه ميزان تأثيرگذار بوده است، خاطر نشان كرد: ما حوزه مشاوراني هستيم كه در شرايط تأسيسي به وجود آمده لذا بايد با تمام مقتضيات تأسيسي مورد ارزيابي قرار گيرد، لذا اين را انصاف نمي دانم كه الآن در حوزه عملكردي ارزيابي شويم.
يوسفي افزود: حوزه مشاوران جوان رياست جمهوري اين كار را انجام داد و من يكي از منتقدان جدي آن بودم زيرا مشاوران جوان، بودجه، اعتبار، امكانات و اختيارات لازم را ندارند كه بخواهند ارزيابي شوند و اين در حالي است كه يك جوان براي مديريت آينده بايد تجهيز شود. حالا ما جسارت بيشتر به خرج داده و فرصت طلبي كرديم، خلأها را شناختيم و وارد ميدان شديم. اما بايد حد و مرز انتظارات از جوانان مشخص شود و اين نكته را بايد توجه داشت كه انتظارات بايد توجيهي باشد نه بازخوردي.
وي با بيان اينكه البته اين ارزيابي براي ضعف هاي خود ما خوب است، گفت: با تمام اين توضيحات باز هم مي گويم كه ما هنوز در ستادمان دچار خلع هستيم. اگر اين ستاد به خوبي پشتيباني، مديريت و فرماندهي شود، شايد بسياري از اين مشكلات كاهش پيدا كند.
يوسفي در پايان با بيان اينكه در وزارت راه در فرآيند تأسيسي با عملكردي كه تا كنون داشتيم، شرمنده نيستيم، اظهار داشت: حداقل كار ما در اين وزارت خانه اين است كه اكثر مديران اين وزارت خانه با ما تعامل خوبي برقرار كرده و ما را قبول دارند. حتي در جلسات قانوني و همراهي با وزير به عنوان يك پتانسيل ما را به رسميت شناخته اند و تا كنون، هرگونه هزينه اي كه براي اجراي پروسه ها داشته ايم، تأمين شده و امكاناتي در اختيار ما قرار دادند.
وي همچنين با وارد كردن اشكالي به خود مشاوران جوان تأكيد كرد: بيشتر جواناني كه پشت سر من هستند، به نوعي محافظه كار و ترسو بوده و جسارت لازم را ندارند و اين به خاطر اين مسئله است كه ديدگاه مناسبي به اين قضيه ندارند، اين نكته حتي مورد تأكيد مقام معظم رهبري هم قرار گرفت.
رييس حوزه مشاوران جوان وزارت راه و ترابري گفت: ديدگاه افراد ديدگاه آينده محور نيست و تنها براي رفع مشكل اشتغالشان عنوان شده است.
سه شنبه 1 بهمن 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 190]
-
گوناگون
پربازدیدترینها