واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: عبور سالانه 14 هزار كشتي بزرگ اقيانوس پيما و نفت كش از تنگه هرمز
مدير عامل سازمان بنادر و دريانوردي اعلام كرد، 95 درصد صادرات و واردات كشور از بنادر صورت مي گيرد و سالانه از 40 هزار كشتي عبور يافته از تنگه هرمز، 14 هزار كشتي بزرگ اقيانوس پيما و نفت كش هستند.
به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران، علي طاهري مطلق امروز در چهارمين همايش ملي ايمني بنادر در تهران گفت: سالانه 10 ميليون تن كالا در بنادر تجاري و 135 ميليون تن كالاي نفتي در بنادر كشتي كشور جاب جا مي شود كه مقوله ايمني را بيش از پيش نشان مي دهد.
معاون وزير راه گفت: رعايت ايمني و حفاظت محيط زيست از تمرين وظايف سازمان بنادر در راستاي برنامه هاي توسعه است.
طاهري مطلق با بيان اينكه در سال 2014 ميلادي بايد حداقل در دنيا يك ميليارد تريليون كانتينر جابجا شود كه بخشي از آن بايد در ايران صورت بگيرد، تصريح كرد: شتاب تجارت كانتينري در ايران جلوتر از شتاب جهاني است، اين شتاب به اقدامات تخصصي ايمني بنادر نيازمند است.
مدير عامل سازمان بنادر و دريانودري با اشاره به برنامه چشم انداز و ابلاغيه سياستهاي كلي برنامه پنجم اظهار داشت: تكاليف سنگيني در اين برنامه به عهده سازمان بنادر و دريانودري است. طوري كه 14 بندر مستقيما با توسعه دريايي مرتبط است. سالانه حدود پنج ميليون بار دريايي در كشور جابجا مي شود، كه نگاه ما به ايمني بسيار قابل توجه است.
معاون وزير راه ترابري افزود: در مجلس شوراي اسلامي اعلام شد فراكسيون بنادر و دريانوردي كار خود را آغاز كرد و بيش از 100 نماينده در آن حضور دارند كه اين نشانه نگاه مسئولان به توسعه دريايي است. بخش خصوصي فعال در بنادر بايد كاملا با استانداردهاي ايمني آشنا شوند.
وي با بيان اينكه كار ما حداكثر بهره گيري از ظرفيت هاي بين المللي است، تصريح كرد: كشتي هايي كه در بنادر ايران تردد مي كنند مورد بازرسي فني و ايمني قرار مي گيرند و اجازه تردد به كشتي هاي داراي نقص داده نمي شود. كشتي هاي ايران نيز در بنادر كشورهاي ديگر بازرسي مي شوند. خوشبختانه ايران در فهرست سفيد تفاهمنامه هاي پاريس و توكيو قرار دارد.
مدير عامل سازمان بنادر و دريانوردي گفت: در اجراي مقررات ايمني هيچ چشم پوشي نخواهد شد. كارشناسان سازمان با توان بالا بر تمامي مقررات نظارت خواهند كرد. طوري كه اقدامات انجام شده باعث شد، سالانه 30 تا 40 درصد سوانح دريايي و بندري كاهش يابد.
ساطحي معاون امور بندري و مناطق ويژه سازمان بنادر و دريانوردي با اشاره به اينكه بنادر كشور از سامانه يكپارچه مديريت ايمني، زيست محيطي و بهداشت فردي برخوردارند، گفت: در بندر امام خميني (ره) شبكه اي ويژه براي كاهش خطر طراحي شده است كه جزئيات آن به زودي اعلام خواهد شد.
وي ادامه داد: حدود 90 درصد از تجارت خارجي ايران از طريق بنادر انجام مي شود و اين امر نشاندهنده نقش كليدي بنادر در اقتصاد كشور است.
ساطحي با بيان اينكه هم اكنون 11 بندر تجاري مهم و بزرگ در شمال و جنوب كشور با حدود 140 ميليون تن ظرفيت فعاليت مي كنند، تصريح كرد: جابجايي مسافران دريايي 30 درصد افزايش يافته است.
قرار بود وزير راه و ترابري به عنوان سخنران اصلي در اين همايش حضور يابد كه به دليل شركت در جلسه اي كه از قبل پيش بيني نشده بود، به محض ورود به ساختمان مركز همايشهاي صدا و سيما براي حضور در جلسه ياد شده محل را ترك كرد./ش
سه شنبه 1 بهمن 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 146]