واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: /نشست حسابداري و بحران مالي غرب/ يك استاد دانشگاه: همكاري حرفه حسابداري براي غلبه بر بحران ضروري است
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: بورس
يك استاد دانشگاه اعلام كرد: جامعه جهاني برخلاف بحرانهاي پيشين كه حرفه حسابداري را يكي از مقصران بحران قلمداد ميكرد كه اين بار اميد زيادي به پشتيباني و همكاري حرفه حسابداري براي غلبه بر بحران دارد زيرا بيانيه سران كشورهاي گروه 20 در نشست اخير و درخواستهاي گسترده و مهم آن از حرفه حسابداري نشان دهنده ديدگاههايي است كه اهميت نقش حرفه حسابداري در حفظ سلامت اقتصاد جهاني را درك كرده است.
به گزارش خبرنگار بورس خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، دكتر يدالله مكرمي ـ استاد دانشگاه آزاد اسلامي ـ در نشست بررسي حسابداري و بحران مالي غرب كه با حضور جمعي از حسابداران و مديران مالي برگزار شد به تاثير بحران مالي بر حرفه حسابداري و تلاش گسترده حرفه حسابداري در اقتصاد جهاني اشاره كرد و گفت: اصليترين اثر بحرانهاي اقتصادي دهه اخير به حرفه حسابداري، تغيير ساختار نظارت بر حرفه بود.
وي افزود: تا اواخر قرن بيستم، حرفه حسابداري تا حدود زيادي خود انتظام بود و نظارت بر حرفه توسط مراجعه حرفهاي انجام ميشد ولي از قرن بيست و يك نظارت بر حرفه حسابداري به طور كامل به مراجع مستقل از حرفه واگذار شد و تا پايان سال 2008 در 27 كشور جهان نظارت بر حرفه حسابداري به عهده مراجع مستقل از حرفه واگذار شده است.
وي خاطرنشان كرد: در بحران مالي كنوني، چند موضوع مهم مربوط به حسابداري و گزارشگري مالي آشكار شد كه شامل، عمليات خارج از ترازنامه، افشاي ناكافي ريسك بنگاه و بخش ارزش منصفانه كه اخيرا به جدلي مهم عليه حرفه حسابداري تبديل شد.
وي يادآور شد: فدراسيون بينالمللي حسابداران در پي بحران 2000 و فروريختن اعتماد عمومي به حرفه حسابداري گزارش منتشر كرد و پيشنهادي ارايه كرد. در اين پيشنهاد از حرفه حسابداري خواسته شده بود فرآيندهاي كنترل كيفيت حسابداري بيشتر مورد توجه قرار گيرد، همچنين آيين رفتار حرفهاي به طور جدي رعايت شود و مقررات استانداردهاي حسابداري و حسابرسي تقويت شود.
وي ادامه داد: انجمن حسابداران خبره رسمي (ACCA) در بيانيهاي در سال 2008 ضمن توضيح ريشههاي اصلي بحران اعتباري، پيشنهادهايي براي برون رفت از بحران در پنج زمينه راهبري بنگاه، پاداش و مزاياي مديران، تشخيص ريسك و مديريت آن، حسابداري و گزارشگري و مقررات ارايه كرده است به نظر اين انجمن، نگاه بيش از حد كوتاه مدت، نبود حسابرسي در نهادهاي مالي و نبود پاسخدهي در بين مديران و سهامداران محور اصلي بحران را تشكيل داده است.
مكرمي اظهار كرد: نتايج تحقيقي كه توسط فدراسيون بينالمللي حسابداران (IFAC) در اواخر سال 2008 از روساي مراجع حرفهاي حسابداري جهان صورت گرفت نشان ميدهد كه بحران اعتباري كنوني موجب افزايش آگاهي درباره ارزش حسابداران حرفهاي و خدمات آنها شده است.
وي در ادامه اضافه كرد: به نظر روساي سازمانهاي حسابداري نياز به خدمات حسابداران حرفهاي در باره موضوعاتي كه با بحران اعتباري مرتبط است افزايش خواهد يافت. علاوه بر اين انتظار ميرود موضوعاتي مانند انتقال به استانداردهاي بينالمللي گزارشگري مالي مباحث مربوط به تعهدات حسابرس، استفادهي از فناوريهاي جديد چون XBRL و مباحثي مرتبط با مسئوليت اجتماعي شركتها از اهميت بيشتري برخوردار باشد.
انتهاي پيام
سه شنبه 1 بهمن 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 68]