واضح آرشیو وب فارسی:خراسان: معاون فرماندار درميان: بيمارستان 24 تخت خوابي و سد رزه سال آينده به بهره برداري مي رسد
محمديان- روند توسعه شهرستان درميان بعد از ارتقا و اجراي مصوبه هاي سفر رئيس جمهور به اين منطقه در گفت وگو با معاون سياسي اجتماعي فرماندار درميان بررسي شد.محمد حسيني گفت: بعد از تقسيم شدن استان و تشكيل خراسان جنوبي بخش درميان هم در سال 1383 به شهرستان ارتقا يافت.
وي افزود: از نظر اعتبارات پيشرفت و رشد خوبي درشهرستان اتفاق افتاد و اعتبارات بخش هاي مختلف افزايش چند صد در صدي داشت زيرا در گذشته و قبل از تقسيم شدن استان توجه چنداني به منطقه مرزي درميان نمي شد.
ولي در حال حاضر با وجود 8 شهرستان اعتبارات استان اولويت سنجي مي شود و سهم هر شهرستان عادلانه و مناسب اختصاص مي يابد.
وي ادامه داد: در بحث مديريتي نيز درميان را يك بخشدار مديريت مي كرد ولي بعد از ارتقاي شهرستان، فرماندار، سه بخشدار و يك معاون، مديريت منطقه را به عهده گرفتند و از اين طريق محروميت ها و مشكلات منطقه به راحتي چاره جويي و نسبت به رفع آن اقدام شد.
وي مهم ترين مسئله بعد از ايجاد شهرستان درميان را ارتقاي دهستان هاي طبس مسينا و قهستان به شهر عنوان كرد كه تحول خوبي در شهرستان درميان به وجود مي آورد.
به گفته وي در سفرهاي استاني رئيس جمهور توجه خاصي به استان و شهرستان درميان معطوف شد و بخش هاي مختلف اعم از كشاورزي، صنعت، خدمات و ورزشي رشد كرد.در مجموع در شهرستان توسعه قابل قبولي ايجاد شد و اين اقدامات آينده روشني را براي شهرستان و استان نويد مي دهد.
وي اضافه كرد: در بحث عمراني نيز مركز شهرستان با قبل از زمان ارتقا قابل مقايسه نيست به طوري كه اين شهرستان قبل از تحول بافت روستايي داشت ولي درحال حاضر با گذشته بسيار متفاوت شده است.
وي گفت: هم اكنون تمام ادارات چه به صورت مستقل يا نمايندگي در شهرستان استقرار يافته و تنها محدود اداراتي است كه نمايندگي آن در شهرستان درميان وجود ندارد كه ايجاد اين نمايندگي ها هم در حال پيگيري است.
وي افزود: استقرار ادارات تحول عظيمي در شهرستان ايجاد كرد زيرا قبل از آن مردم بايد از دورترين نقاط مرزي شهرستان براي انجام جزئي ترين امور به مركز استان و ديگر نقاط مراجعه مي كردند، ولي در حال حاضر در كوتاه ترين زمان و با هزينه كم مشكلات مردم برطرف و خدمات لازم به آنان ارائه مي شود.
وي در خصوص بخش كشاورزي هم گفت: با توجه به خشكسالي متوالي بسياري از زيرساخت هاي كشاورزي و دام پروري دچار مشكل شده و در اين خصوص مديريت صحيح آب ضروري است و استفاده نامطلوب از اين مايه حيات در بخش كشاورزي يا شرب با توجه به محدوديت منابع زيرزميني مشكل ساز خواهد بود.وي خاطر نشان كرد: براي بهره وري مناسب از منابع آبي قطره اي و تحت فشار در دستور كار قرار دارد و اين طرح در برخي نقاط شهرستان به صورت ترويجي اجرا مي شود كه در ديگر مناطق هم به طور فراگير اجرا خواهد شد.
وي اضافه كرد: كشت گلخانه اي در دستور كار است و از سرمايه گذاران اين طرح حمايت مي شود.فرهنگ سازي و ترغيب كشاورزان به اين شيوه مطلوب ضروري است.
در حال حاضر هم اين طرح روند رو به رشدي دارد.وي خاطر نشان كرد: در شهرستان درميان بيش از 50 حلقه چاه عميق كشاورزي فعال وجود دارد كه با توجه به افت آب چاه ها و محدوديت منابع آبي پوشش انهار، كانال كشي از محل برداشت آب تا محل آبياري و احداث استخر سيماني در محل چاه هاي كشاورزي براي مهار پرت آب انجام شده است.
وي ادامه داد: در بحث قنات ها نيز كول گذاري (تعبيه لوله هاي سيماني در مسير قنات) لايروبي، احداث استخر سيماني، كانال كشي، لوله گذاري و انتقال آب در بيشتر قنات ها انجام شده است.
به گفته وي بعد از تقسيم استان و ارتقاي شهرستان درميان اعتبارات بخش كشاورزي 200 تا 300 درصد رشد داشته است.وي در خصوص سد تغذيه اي رزه گفت: عمليات احداث اين سد از حدود 20 سال قبل در منطقه اي بعد از طبس مسينا و دستگرد شروع شده كه تا قبل از اولين سفر رئيس جمهور به استان و شهرستان درميان هيچ گونه پيشرفتي نداشت.
وي ادامه داد: بعد از سفر اول رئيس جمهور و بازديد وزير نيرو اين پروژه شتاب گرفت و 50 ميليارد ريال اعتبار به آن اختصاص يافت و با دستور اكيد وزير نيرو عمليات پروژه تسريع يافت به طوري كه در اين مدت پيشرفت فيزيكي بدنه سد به 65 درصد رسيد.
وي با اشاره به اختصاص 60 ميليارد ريال اعتبار به اين پروژه ملي در سال جاري گفت: با بهره برداري از اين سد تحول عظيمي در بخش كشاورزي ايجاد خواهد شد و در قالب شركت سهامي زراعي و خصوصي آب و زمين در اختيار كشاورزان قرار خواهد گرفت.وي با بيان اين كه سد رزه سال ديگر به بهره برداري مي رسد افزود: احداث اين سد براي جلوگيري از پرت و ذخيره آب، حاصلخيز كردن زمين هاي زيردست سد، تاسيس شركت سهامي زراعي، ايجاد اشتغال و امنيت موثر است.
وي درباره عمده مصوبه هاي سفر رئيس جمهور به شهرستان درميان گفت: احداث سالانه 700 واحد مسكوني روستايي يكي از اين مصوبه ها بود ولي با توجه به مشكلات تعداد وام گيرندگان اين طرح به سقف تعيين شده نرسيده است.
به گفته وي در اين خصوص واحدهاي مسكوني زيادي احداث شده و تعدادي هم در دست اقدام است كه با ايجاد تمهيدات و تسهيلات اعم از ضمانت چرخشي سعي مي شود متقاضيان اين واحدهاي مسكوني با مشكل مواجه نشوند.
وي خاطر نشان كرد: بنياد مسكن و انقلاب اسلامي در سال هاي 86 و 85 حدود 930 واحد مسكوني در شهرستان درميان احداث كرده و امسال هم پرونده 588 متقاضي احداث مسكن تكميل و به بانك معرفي شده است.
وي افزود: در زمينه اعطاي وام قرض الحسنه براي تعميرات مسكن به ميزان 6 ميليون ريال هيچ محدوديتي وجود ندارد و در 3 سال اخير يك هزار و 500 وام مقاوم سازي به متقاضيان اعطا شده است.وي دادن امتياز برق رايگان به افراد محروم را از ديگر مصوبه هاي سفر اول رئيس جمهور به شهرستان درميان برشمرد كه در اين خصوص يك هزار و 130 امتياز برق رايگان به افراد نيازمند واگذار شد.
وي با اشاره به بيمارستان 24 تخت خوابي شهرستان درميان گفت: احداث بيمارستان 24 تخت خوابي در مركز شهرستان درميان از مصوبه هاي دور اول سفر رئيس جمهور به استان بود و عمليات احداث اين پروژه با 9 ميليارد ريال اعتبار در سال 1385 آغاز شد.
وي ادامه داد: سال گذشته نيز 4 ميليارد ريال اعتبار به اين پروژه اختصاص يافت كه بدون تجهيزات بيمارستاني 50 درصد پيشرفت دارد و تاكنون تجهيزات مورد نياز اين بيمارستان خريداري نشده است.
به گفته وي اين بيمارستان با 2 هزار و 730 متر مربع زيربنا، نبش بلوار شهيد حمزه اي شهر اسديه احداث مي شود.
وي تصريح كرد: با توجه به نبود بيمارستان در شهرستان، مرزي بودن، مسافت، پراكندگي و جمعيت بالا، احداث اين بيمارستان بسيار ضروري است و با افتتاح بيمارستان بسياري از مشكلات بهداشتي درماني شهرستان درميان برطرف خواهد شد.
وي افزود: اين پروژه طبق يك جدول زمان بندي شده يك سال ديگر به بهره برداري خواهد رسيد و با توجه به تورم اعتبار تكميلي آن حدود 20 ميليارد ريال است.
سه شنبه 1 بهمن 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خراسان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 476]