واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: از سوي نمايندگان بخش خصوصي عنوان شد انتقاد از ضعف دولت در تدوين بسته حمايتي مقابله بابحران جهاني
رئيس اتاق بازرگاني و صنايع و معادن ايران گفت : با گذشت 4 ماه از وقوع بحران مالي در دنيا هنوز پيام دلگرم كننده اي از سوي دولت به بخش خصوصي و توليدي مبني بر تدوين بسته سياستي ـ حمايتي نرسيده است .
محمد نهاونديان در همايش بررسي بحران مالي جهان و تاثير آن بر اقتصاد ايران گفت : همگان امروز قانع شده اند كه بزرگترين بحران اقتصادي جهان بعد از جنگ جهاني دوم رخ داده است كه بر اين اساس ايران بايد رويكردي مثبت نسبت به درسهاي بحران داشته باشد چرا كه از تفريط اينكه بحران را نفي كند تا افراط اينكه همه مشكلات اقتصاد كشور را به گردن اين بحران بياندازد همه و همه سخناني به گوش مي رسد.
رئيس اتاق بازرگاني و صنايع ومعادن ايران افزود : در بررسي اين بحران نبايد افراط و تفريطهاي اين چنيني را وارد كرد بلكه بايد حكيمانه فرآيند را تحليل كرده و جايگاه ايران را در اثرپذيري از اين بحران شناخت و به اقدام پرداخت .
وي تصريح كرد : اكنون سخن گفتن در خصوص اين بحران كافي است و مشاهده مي شود چرا كه با گذشت 4 ماه از اوج اين بحران دولت هنوز بسته سياستي را به صورت هماهنگ تدوين نكرده است .
وي خاطرنشان كرد : كسي نبايد گمان نكند علم اقتصاد توانايي هشداردهي به اين پديده را نداشته است چرا كه فرق است بين آنچه علما مي گويند و آنچه سياستمداران عمل مي كنند و كافي است توصيه هاي عالمانه عمل نشود تا بحران پايدار شود.
به اعتقاد وي تاثيرگذاري ابزارهاي مالي در اين ايده كمتر مي شود و اين البته به معناي حذف ابزارهاي مالي نيست از سوي ديگر حرف مشترك تمامي بسته هاي سياستي دنيا براي مقابله با بحران توجه به توليد ملي است اين باور كردني نيست كه در شرايطي كه عوارض بحران جهاني در راه است هنوز پيام دلگرم كننده اي از بسته حمايتي جدي از بخشهاي توليدي مشاهده نشود.
وي اظهار داشت : اين پيام دلگرم كننده نه تنها به بخش توليد كشور نرسيده است بلكه برخي عوامل فرسايشي نسبت به بخش خصوصي نيز مشاهده مي شود بنابراين به طور قطع در داخل سياستگذاري ملي بايد صورت گيرد درسي كه ايران بايد از اين بحران بگيرد حركت جدي و ترديدناپذير در اصلاح ساختاري است و بايد بخش خصوصي را تقويت كنيم .
رئيس اتاق بازرگاني و صنايع و معادن تهران نيز در اين همايش گفت : بررسي كارشناسي اتاق بازرگاني و صنايع ايران نشان ميدهد بر اثر بحران اقتصادي جهاني 195 هزار نفر در ايران بيكار شده اند .
يحيي آل اسحاق گفت : براساس كار مطالعاتي اتاق بازرگاني و صنايع و معادن ايران ظرف چند ماه اخير 195 هزار نفر در ايران بيكار شده اند كه بايد ديد اين روند درسال آتي چگونه خواهد بود ولي آنچه كه محرز است اين است كه ايران بابحران عظيمي مواجه شده است .
رئيس اتاق بازرگاني و صنايع و معادن تهران افزود : در حوزه صادرات و واردات نيز روزانه آمارها را در اتاق تهران رصد مي كنيم كه آنچه در حال وقوع است نشانگر كاهش اين آمارها است اما اين به معناي از بين رفتن همه چيز در اقتصاد ايران نيست بلكه مديريت درستي اعمال شود و جهت گيري اقتصادي مورد توجه قرارگيرد حتما راه حلهايي خواهد داشت .
وي تاكيد كرد : اگر حل بحران را اولويت اول اقتصاد كشور بدانيم قطعا مي توانيم با آن مقابله كنيم اما اگر به هر دليل اين امر جزو اولويت هاي بعدي قرار گرفت قطعا ضربه خواهيم خورد در اين راستا بايد مديريت ويژه با اولويت ويژه كار را به عهده گيرد و با تخصيص منابع خاص و واقع نگري اقتصاد را از شرايط بحران نجات داد.
به گفته آل اسحاق نقطه آسيب اقتصاد ايران ازبحران اقتصادي توليد كه اگر به توليد توجه نشود قطعا در شرايطي كه تمام جهان با نظام حمايتي قضيه را حل مي كنند به مشكل برمي خوريم كه اميدواريم همه مجموعه ها دست در دست هم دهند و اين مشكل را حل كنند.
وي اظهار داشت : ممكن است برخي اين استدلال راداشته باشنمد كه به دليل اينكه ساختار اقتصادي ايران تاپيرپذيري كمي از اقتصاد دنيا دارد اثرات بحران در آن بسيار اندك است اما مشاهده مي شود كه هم اكنون بخش هايي مختلف اقتصادي ايران اين بحران را با پوست و استخوان لمس كرده اند چرا كه نفت از 140 دلار به 40 دلار تنزل يافته است .
وزير سابق اقتصاد هم در اين همايش گفت : تبديل بدهي هاي بانك ها به خط اعتباري و وام موجب عدم تعادل در بخش واقعي اقتصاد خواهد شد.
داود دانش جعفري اظهار داشت : بحران مالي اخير از چند طريق مي تواند اقتصاد ايران را تحت تاثير قرار دهد كه از جمله مي توان به مواردي شامل تاثير كاهش قيمت جهاني نفت بر كاهش ذخاير بين المللي ايران تاثير كاهش قيمت جهاني نفت بر افزايش كسري بودجه عمومي در سال 88 كاهش قيمت هاي جهاني بر كاهش شاخص سهام بورس اوراق بهادار ايران و تاثير سياست هاي اقتصادي دولت در سال هاي اخير بر وضعيت كنوني اشاره كرد.
وي افزود : تاثير اين بحران ها در اقتصاد ايران در بخش نرخ ارز اينگونه خواهد بود كه اگر نرخ ارز كمتر از نرخ واقعي خود باشد تا بتواند موازنه تراز تجاري ايران را حل كند موجب خواهد شد تا واردات افزايش يابد. اين در حالي است كه دولت در سال آينده با مشكل منابع مالي روبرو است .
وزير سابق اقتصاد با اشاره به انتشار اوراق مشاركت توسط دولت در سال آينده اظهار داشت : در دو سال اخير از انتشار اوراق مشاركت در داخل كشور از سوي مردم مورد استقبال قرار نمي گرفت زيرا مازاد درآمدهاي ارزي به دليل افزايش قيمت نفت مانع از استقبال مردم شده بود.
وي ادامه داد : در حالي كه بخشي از اوراق مشاركت ما به صورت ارزي منتشر شده و مورد استقبال خارجي ها قرار گرفته بود.
دانش جعفري دليل استقبال خارجي ها از اوراق مشاركت ارزي ما را تفاوت نرخ سود ايران با نرخ سود بين المللي ذكر كرد و گفت : انتشار اوراق مشاركت در سال آينده مي تواند مشكل تراز ارزي و بودجه كشور را حل كند.
عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام در ادامه به واگذاري سهام عدالت اشاره كرد و گفت : بر اساس گزارش هاي موجود بايد دولت تا پايان سال جاري 40 ميليارد تومان سهام عدالت واگذار كند . با توجه به اينكه اين سهام به صورت اقساط ده ساله واگذار مي شود اقساط آن عدد قابل توجهي است كه بايد دولت در بودجه سال آينده براي آن حساب باز كند.
وي همچنين به كاهش سهام در بورس به دليل تاثيرپذيري از بحران مالي دنيا اشاره كرد و گفت : اگرچه بازارهاي بورس ايران تحت تاثير بحران مالي دنيا به صورت مستقيم قرار نگرفت اما به دليل آنكه شركت هاي حاضر در بورس بخشي از مواد اوليه خود را از خارج از كشور تامين مي كنند كاهش قيمت مواد اوليه موجب شد تا به صورت غيرمستقيم بورس ايران نيز تحت تاثير قرار بگيرد به طوري كه موجب كاهش ارزش سهام در بازار بورس ايران نيز شد.
وي افزود : به طوري كه در مجموع سه هزار ميليارد تومان به دليل بحران مالي دنيا در بورس ايران كاهش ارزش سهام رخ داد.
دوشنبه 30 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 88]