واضح آرشیو وب فارسی:مردم سالاری: عضو كميسيون اقتصادي: تزريق نقدينگي در پروژه هاي عمراني تورم زا نيست
نماينده گرمسار در مجلس شوراي اسلا مي با انتقاد به افرادي كه هر گونه تزريق نقدينگي را عامل تورم مي دانند گفت: تزريق نقدينگي در پروژه هاي عمراني به هر ميزان كه باشد باعث رونق اقتصادي مي شود اما آنچه خطرناك است نحوه و شرايط افزايش نقدينگي است.
عبدالرضا ترابي با تاكيد بر اينكه تورم زماني به وجود ميآيد كه رابطه بين عرضه و تقاضا بر هم بخورد گفت: هنگامي كه عرضه كم اما تقاضا زياد باشد باعث تورم مي شود اما چنانچه اين رابطه برعكس شود رونق اقتصادي را در پي خواهد داشت. وي با پذيرفتن اين موضوع كه رشد نقدينگي باعث تورم مي شود گفت: نكته مهم در عمل هزينه كردن نقدينگي است و چنانچه نقدينگي در توليد و زير ساخت هاي اقتصادي بيايد به هر ميزان هم كه باشد باعث تورم نخواهد شد.
اين عضو كميسيون اقتصادي با انتقاد به نظراتي كه افزايش بودجه عمراني را تورم زا مي دانند گفت: پروژه هاي عمراني مادر اشتغالزايي هستند به عبارت بهتر يك پروژه عمراني دهها گاه صدها شغل مستقيم وغيرمستقيم ايجاد مي كند اما نكته مهم در زمان اجرا و نحوه هزينه كردن است وي با اظهار تاسف از اينكه در حال حاضر زمان اجراي پروژه ها در كشور ما 13 سال است گفت: زماني يك پروژه توجيه اقتصادي و منطقي دارد كه ظرف 4 سال به پايان مي رسد، اما هنگامي كه پول به مرور تزريق مي شود و پروژه هايي داريم كه 16 سال به طول مي انجامد مسلم است كه هزينه ها در طي اين 16 سال بالا مي رود و از دستمزد نيروي كار گرفته تا مصالح ساختماني و مواد اوليه، رشد سرسامآوري پيدا مي كند . بنابراين پروژه اي كه قرار بود ظرف 4 سال فرض كنيد با 4 ميليارد تومان به بهره برداري برسد ظرف 16 سال با 40 ميليارد تومان به بهره برداري رسيده كه در اين حالت نه تنها توجيه اقتصادي ندارد بلكه شايد نياز و شرايط مكاني بهره برداري از پروژه نيز اهميت خود را از دست داده باشد. ترابي به نحوه محاسبه تورم در كشور اشاره كرد و گفت: بانك مركزي كه امسال ميزان تورم را بين 17 تا 24 درصد اعلا م كرده جمع 359 قلم كالا و خدمات را محاسبه كرده و كاهش يا افزايش آن اقلام را در طول سال در نظر مي گيرد و هر 3 ماه يك بار معدل گيري مي كند كه رقم به دست آمده مبناي تورم مي شود.
وي با انتقاد از اين نحوه تعيين تورم گفت: تورم تاثيرگذار بر زندگي آحاد جامعه در نيازهاي اساسي همچون مسكن، ارزاق عمومي، حمل و نقل و مواردي از اين دست رخ مي دهد و صد البته تورم در اين كالا ها و خدمات نه تنها 2 برابر بلكه تا 3 برابر و بيشتر نيز افزايش داشته است. اما هنگامي كه با اقلام غيرضروري مثلا خودرو در يك سبد قرار مي گيرد به جاي آنكه تورم 200 درصدي اعلا م شود تورم 20 درصدي اعلا م مي شود. اين عضو كميسون اقتصادي مجلس با تاكيد بر اينكه در حال حاضر 80 درصد درآمد مردم به خصوص اقشار كم درآمد صرف اجاره مسكن مي شود گفت: مبلغ باقي مانده از درآمد افراد مي بايست صرف ساير هزينه هاي زندگي شود كه اطمينان داشته باشيد جوابگو نيست و خانواده ها مجبورند براي ادامه زندگي، بسياري از نيازهاي اساسي را از سبد خانوار شان حذف كنند.
وي با تاكيد بر اينكه تعادل همواره اثري مثبت داشته و دارد گفت: يكي از ريشه هاي تورم بيكاري است. اگر در جامعه اي شغل باشد و از آن شغل درآمد كسب شود و اين مهم شامل همه آحاد جامعه شود تورم معنا نخواهد داشت اما هنگامي كه عده اي بيكار و بي درآمد و در مقابل عده اي پردرآمد باشند نه تنها تورم به زشت ترين شكل آن بلكه تبعيض آميز خواهد بود و اين به معناي افزايش فاصله بين دهك هاي بالا وپايين جامعه است . ترابي با تاكيد بر اينكه در حال حاضر هزينه هاي حمل و نقل، تحصيل، مسكن و خوردو خوراك براي بسياري از آحاد جامعه غيرقابل تحمل است گفت: در همين شرايط فعلي تعادل بين درآمد و هزينه هاي خانوارها وجود ندارد تصور كنيد كه يارانه ها حذف شود و درآمدها به خصوص براي اقشار حقوق بگيرد ثابت بماند، آنگاه ادامه زندگي به معما تبديل مي شود. وي اهميت رشد نقدينگي در كشور را مورد تاكيد قرار داد وگفت: رشد نقدينگي مديريت مي خواهد و چنانچه مديريت بر نقدينگي به اشتغال منجر شود هرگز آثار تورمي نخواهد داشت.
دوشنبه 30 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مردم سالاری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 255]