واضح آرشیو وب فارسی:حيات: اولين گام براي شروع جشنواره شعر فجر بعد از دو دوره تجربه
تهران- حيات
بر اساس گفته مسوولان، شعر فجر در سومين تجربه خود ديگر از تجربه كردن گذشته و در اين دوره شاهد برگزاري جشنواره اي در خور نام و آوازه "فجر" و در شان "شعر" خواهد بود.
به گزارش سرويس فرهنگي حيات، فردا نشست رسانه اي سومين دوره از جشنواره بين المللي شعر فجر با حضور محسن پرويز، معاون فرهنگي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي، علي معلم، دبير جشنواره، فاضل نظري، دبير علمي جشنواره و مصطفي اميدي، دبير اجرايي جشنواره برگزار مي شود.
اما در آستانه برگزاري سومين دوره جشنواره شعر فجر نگاهي به تجربه دوساله آن خالي از لطف نيست.
با آمدن شعر فجر به گردونه جوايز ادبي، نه تنها جاي خالي جشنواره اي مستقل و متعلق به شعر احساس شد، بلكه خلاهايي در زمينه سياست گذاري به وجود آمد.
پس از برگزاري اولين دوره جايزه در بيست و هفتمين سال پيروزي انقلاب اسلامي اعتراض هايي به گوش رسيد كه "چگونه مي خواهيد معيار داشته باشيد" و "از كه دعوت مي كنيد" اما از سوي ديگر برخي از شاعران و مسئولان از اهداي "سرو بلورين" مسرور شدند.
دوره اول؛ در حلقه اهالي قلم
نخستين دوره از جشنواره شعر فجر با دبيري عليرضا قزوه و زير نظر معاونت هنري وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي در سال 85 برگزار شد. از مهم ترين معايب دوره اول جشنواره شعر فجر برگزاري آن بدون اطلاع رساني كافي و در انزوا بود. به شكلي كه جز اهالي قلم و برخي دوستداران شعر از تولد اين جايزه اطلاع نيافتند. هم چنين جايزه به دليل دوره اول بودن، موجي از اعتراضات را به همراه داشت. اما اين اعتراض ها با توجيه علاقه و تعصب به شعر و يا به اميد ديده شدن (به خصوص در مورد شاعران جوان) به فرياد تبديل نشد.
دوره دوم؛ حذف به حكم حاشيه
دومين دوره از جشنواره شعر فجر با دبيري محمود اكراميفر زير نظر معاونت فرهنگي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي و در دو مرحله استاني و سراسري برگزار شد.
اما در اين دوره اعتراض ها رنگ ديگري به خود گرفت مبني بر اينكه جشنواره شعرهم گرفتار حاشيه هاي غيرمتعارف شد. شاعراني كه به حكم همين حواشي از مرحله استاني حذف شده بودند باز هم گرفتار حاشيه شدند.
...و سرانجام دوره سوم؛ آغاز پختگي
اين دوره در دو بخش جوان و بزرگسال و در سه محور شعر «سنتي»، «كودك و نوجوان» و «آزاد و نيمايي» برگزار ميشود.
ستاد اجرايي سومين جشنواره بينالمللي شعر فجر را "علي معلم دامغاني، دبير جشنواره"، "ابوالفضل فاضل نظري، دبير علمي"، "موسي بيدج، مسوول بخش بينالملل"، "محمود اكراميفر، عضو شوراي سياستگذاري"، "مصطفي اميدي، دبير اجرايي جشنواره" و "علي شجاعي صائين، عضو شوراي سياستگذاري" تشكيل ميدهند.
اما انتظار مي رفت با دائمي شدن دبيرخانه، چگونگي برگزاري شعر فجر تا كنون مشخص مي شد. اما چون ديگر برنامه هاي دقيقه نودي فرهنگي(!) جلسات ستاد اجرايي اين جشنواره هم از پاييز تشكيل شد.
احتمالا بايد پاسخ همه اين سوالات و جزييات برنامه را آن هم دقيقا چند روزي پيش از برگزاري مراسم در نشست رسانه اي بگيريم.
يادآور مي شود سومين جشنواره بين المللي شعر فجر از 10 بهمن تا 10 اسفند سال جاري در سراسر كشور برگزار ميشود.
پايان پيام
دوشنبه 30 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: حيات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 114]