واضح آرشیو وب فارسی:موج: «زينب» نگاه ويژه اي به نشانه هاي موجود در اطراف انسان ها دارد
«زينب» فيلمي بامحتواي عرفاني بوده و در تلاش است تا به مخاطب بفهماند كه بايد نشانه هاي موجود در اطراف خود را جدي بگيرند.
عليرضا توانا كارگردان فيلم 112 دقيقه اي «زينب» كه فيلمش به بخش مسابقه آثار ويدئويي بلند بيست و هفتمين جشنواره بين المللي فيلم فجر راه پيدا كرده است در گفتگو با خبرنگار هنري برنا با بيان اين مطلب گفت: فيلم «زينب» با نگاه ويژه به نمادها و نشانه هايي كه در اطراف انسان ها وجود دارد، ساخته شده است.
وي افزود: خط اصلي انديشه و تفكر در اين فيلم جدي گرفتن نشانه هاست و حتي اين جمله كه «بايد نشانه ها را جدي گرفت» بارها و بارها از زبان شخصيت هاي اصلي فيلم نيز شنيده مي شود. از نگاه آنها همه چيز از ساده ترين تا پيچيده ترين مسائل اطراف ما يك نشانه است.
توانا با بيان اينكه اين فيلم محتواي عاشورايي يا مذهبي ندارد، در توضيح نام فيلمش به برنا گفت: يكي از دلايل نامگذاري فيلم به نام «زينب»، جمله زيباي حضرت زينب سلام الله عليه بود كه پس از واقعه عاشورا وقتي از ايشان پرسيده مي شود كه در كربلا چه ديدي، مي فرمايد در كربلا جز «زيبايي» چيزي نديدم.
به گفته كارگردان فيلم «زينب»، اين جمله را كسي مي گويد كه عذاب ها و مشقت هاي بسياري را تحمل مي كند و گفتن اين جمله من را به شدت تحت تاثير قرار داد؛ به همين دليل تصميم گرفتم كه نام شخصيت اصلي را زينب گذاشته و نام فيلم هم برگرفته از شخصيت اصلي باشد.
وي با بيان اينكه نگارش فيلمنامه «زينب» 5 سال طول كشيده است، اظهار داشت: كار ساخت فيلم «زينب» كه از آذرماه سال گذشته شروع شد، بسيار سخت بود. چرا كه تنها نيمه اي از فيلم سال گذشته و در سرماي بي سابقه در تهران توليد و بقيه فيلم در كوير يزد و در شرايطي كه بيش از 50 سانتي متر برف آمده بود؛ ساخته شد.
اين كارگردان در توضيح شخصيت زنيب گفت: زينب كه دانشجوي دكتراي رشته عرفان و اديان است، همزمان با نگارش پايان نامه اش درباره غيب در حال نابينا شدن است و اين نابينايي منجر به مرگ او مي شود.وي در طول مدت بيماريش در اين چالش قرار دارد كه آيا چشم خود را جراحي كند يا با توجه به نشانه ها و نمادهايي كه در اطراف خود مي بيند از حداقل زندگيش بهره ببرد.
به گفته توانا، شخصيت اصلي فيلم در نهايت متوجه مي شود كه غيب، چيز دور از دسترسي نيست و همه انسان ها در طول عمر خود با آن زندگي مي كنند اما بسياري از مردم آن را ناديده گرفته و هيچ گاه تلاش نمي كنند كه به دنبال معناي زندگي و نشانه ها بروند.
وي يكي ديگر از ويژگي هاي فيلم زينب را موسيقي آن عنوان كرد و گفت: براي فيلم «زينب» موسيقي متن استفاده نكردم و تلاش شد تا بواسطه آواها و صداهاي پس زمينه به يك صداي موسيقيايي برسيم و در حقيقت مخاطب بدون آنكه صداي موسيقي ساخته شده اي را بشنود احساس مي كند كه در حال شنيدن موسيقي است.
كارگردان فيلم «زينب» در پايان ضمن تشكر از مسوولين صدا و سيما، جشنواره فيلم فجر و بنياد سينمايي فارابي كه زمينه نمايش اين فيلم را فراهم كرده اند، خاطرنشان كرد: لازم است كه از تلاش هاي ويژه دكتر جواد حاتمي تشكر كنم چرا كه اگر مشاوره هاي و كمك هاي ايشان نبود هيچ گاه فيلم زينب ساخته نمي شد.
به گزارش خبرنگار هنري برنا، در فيلم «زينب»، روناك يونسي در نقش «زينب»، پژمان بازغي، كيكاووس ياكيده، پريسا شاهنده، فريبا جدي كار، احمد علي حامد، هستي محمايي، عليرضا نيل فروشان، بهار طاهري، اردشير فدايي، عصمت صفوي، به ايفاي نقش مي پردازند.
ساير عوامل فيلم عبارتند از : تهيه كننده و كارگردان، نويسنده و تدوين: عليرضا توانا، دستياراول كارگردان و روابط عمومي: سعيد زين العابديني، دستيار دوم كارگردان و عكاس: سلاله مرادي، منشي صحنه: كرشمه افسري، مجري طرح: احمد علي حامد، مدير برنامه ريزي و جانشين توليد: احد صادقي، فيلمبردار: سعيد پوراسماعيلي و محسن گودرزي، صدابردار: فرزام منطقي، صداگذاري و تركيب صدا: حسين ابوالصدق، طراح چهره پردازي: مهرداد ميركياني، طراح لباس: پريسا شاهنده و طراح صحنه : دهقان محمدي.
دوشنبه 30 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 83]