تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 20 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هر كس امر به معروف كند به مؤمن نيرو مى بخشد و هر كس نهى از منكر نمايد بينى منافق را ب...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

چراغ خطی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827927758




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

در مراسم بزرگداشت «سيدجعفر شهيدي» مطرح شد:سند افتخار «شهيدي» فرزند شهيد اوست


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: در مراسم بزرگداشت «سيدجعفر شهيدي» مطرح شد:سند افتخار «شهيدي» فرزند شهيد اوست
گروه ادب: «سيدمحسن شهيدي» در مراسم بزرگداشت علامه سيدجعفر شهيدي كه عصر روز گذشته در محل كتابخانه شهيدي نارمك برگزار شد، گفت: مرحوم شهيدي بزرگترين افتخار زندگي‌اش را نوشتن كتاب قيام امام حسين(ع) مي‌دانست و بزرگترين سند اين افتخار نيز فرزند شهيد اوست.
به گزارش خبرگزاري قرآني ايران (ايكنا)، عصر يك روز زمستاني است. هوا نه سرد است و نه گرم. همه چيز به طرز عجيبي عادي است. آدم‌ها مي‌آيند و مي‌روند و ميدان پنجاه و هشتم همچنان در خواب. ساكت و عادي در زمين خود خفته است. حتي چنارهاي سر به آسمان كشيده اينجا هم انگار سال‌هاست به سكوت قناعت كرده‌اند. سكوت آيه‌اي است از سوي سادگي كه مي‌بردت تا عمق يك نگاه آشنا؛ به درون چشماني كه حتي در پس اين عكس‌ها هم از سر سادگي و خضوع سر به زير دارند.

به انتهاي كوچه كه برسي خانه‌اي است ساكت و خلوت، كوچك و معمولي، خانه‌اي به سادگي تمامي باغچه‌هاي حياط كوچكش. خانه‌اي كه سال‌ها مشرق چشماني بود كه به جستجوي طلوع حقيقت سر بر آستانش مي‌نهادند.

خانه مرحوم «علامه سيدجعفر شهيدي» در منطقه نارمك تهران از سال 1139 تا 1374 محل اقامت مرحوم شهيدي و خانواده او بوده است و از عجائب دنيا كه مرحوم شهيدي مي‌گفت كه من پس از مرگ نمي‌خواهم از خود چيزي در دنيا به جا گذاشته باشم و براي همين هم بود كه اين خانه به همت سازمان فرهنگي و هنري شهرداري تهران و به كمك كتاب‌هاي استاد شهيدي در آن ساليان تبديل به كتابخانه‌اي شد كه هرسال از دل آن دانشجويان زيادي به محيط دانشگاه و مكاني كه مرحوم شهيدي به واسطه آن كتابخانه را بنا نهاد، پا مي‌گذارند. كتابخانه‌اي كه در بدو ورود به آن، جمله‌اي بر ديوار آن تو را در جاي خود ميخكوب مي‌كند: «و اما فرهنگ آن چيزي نيست كه اگر از بين برود با ده و صد سال بتوان آن را ترميم كرد»

امسال درگير و دار هزاران اما و اگر به منظور برپايي بزرگداشتي براي گرامي‌داشت نخستين سالگرد درگذشت «سيد جعفر شهيدي» جمعي از دوستاران او در اين مكان به برپايي مراسم بزرگداشتي براي وي اقدام كردند.

مراسم گرامي‌داشت مرحوم علامه «سيدجعفر شهيدي» عصر روز گذشته در محل كتابخانه شهيدي واقع در منطقه نارمك تهران با حضور خانواده وي، «مظاهر مصفا»، «محمدعلي سجادي» عضو هيأت علمي دانشكده ادبيات دانشگاه شهيد بهشتي، «طلعت كاويان‌پور» از شاگردان علامه سيد جعفر شهيدي و عضو هيأت علمي دانشگاه صنعتي شريف و «عبدالجبار كاكايي» شاعر و ترانه‌سرا برگزار شد.

نخستين سخنران اين مراسم «محمدعلي سجادي»، عضو هيأت علمي دانشگاه شهيد بهشتي بود كه با مقدس ناميدن نهاد خانواده در نزد خداوند به عنوان نشانه‌هاي تفاوت زندگي انساني با حيوانات و نيز انسان به عنوان مظهر انديشيدن و يافتن حضرت حق، از كتابخانه دكتر شهيدي به عنوان مكاني كه علاوه بر دارا بودن هويت خانوادگي، محلي است كه توسط انساني پاكباخته در راه حقيقت، به منظور بهره‌بري ساير انسان‌ها از متون علمي ايجاد شده است، تمجيد كرد.

در شيوه تدريس شهيدي هم درس وعظ و هم درس نغز همراه باهم به مخاطب ارائه مي‌شد

سجادي افزود: در شيوه تدريس شهيدي هم درس وعظ و هم درس نغز همراه باهم به مخاطب ارائه مي‌شد و اينك پس از مرگ شهيدي خلأ نبود او در ميان ما است كه مي‌توان فهميد او در طول اين ساليان به چه فعاليت‌هايي مشغول بوده و اين كتابخانه را نيز به دليل تعمدي كه در باقي نگذاشتن توشه‌اي از خود در دنيا پس از مرگ داشت، به كتابخانه‌اي تبديل كرد.

«طلعت كاويان‌پور» از شاگردان قديمي مرحوم شهيدي در دانشگاه تهران و عضو هيأت علمي دانشگاه صنعتي شريف، دومين سخنران اين مراسم بود.

وي بزرگترين افتخار زندگي خود را شاگردي در محضر مرحوم شهيدي دانست و گفت: آن‌چه از شهيدي همواره قابل توجه بود، شيوه‌هاي بديع تدريس و ابعاد وسيع شخصيتي ايشان بود كه همواره در ميان سايرين زبانزد بوده است.

وي با اشاره به اينكه تسلط مرحوم شهيدي به ادبيات و پژوهش در آن از نحوه عمل و عمقي كه ايشان در تدريس به كار مي‌برد، افزود: محتواي كار شهيدي بود كه باعث شد بسياري در خارج از كشور با شنيدن آوازه آثار او دست به ترجمه آن‌ها بزنند.

سجادي مرحوم شهيدي را انساني بسيار والا، بزرگ، متواضع، مهربان و به دور از هرگونه تملق و چاپلوسي دانست و گفت: شهيدي تابلويي از حكمت، خرد، زيبايي و عقل به شمار مي‌آمد و در حقيقت او را مي‌توان فرزند راستين زبان و ادبيات فارسي دانست.

«سيدمحسن شهيدي»، فرزند مرحوم سيدجعفر شهيدي سومين سخنران اين مراسم بود.

وي زنده بودن محسوس ياد و خاطره مرحوم شهيدي پس از يكسال از درگذشت او را نشانه تفاوت‌هاي عظيم شخصيتي مرحوم شهيدي با سايرين دانست و گفت: افرادي كه وجوه معنوي و علمي آن‌ها را به شخصيتي شناخته شده، تبديل مي‌كند، هرگز فاني نيستند و دليل آن هم ذوق آن‌ها در شناخت وجوه گوناگون دين است.

وي با انتقاد از نحوه برخورد رسانه‌هاي جمعي با انديشه‌ها و شخصيت مرحوم شهيدي پس از وفات گفت: مايه تعجب است كه يكسال پس از درگذشت مرحوم شهيدي در رسانه‌هاي جمعي به گونه‌اي القا مي‌شود كه او به عزيزترين ثمره زندگي خود يعني «شهيد سيداحسان شهيدي» بي‌توجه بوده است.

وي افزود:مرحوم شهيدي بزرگترين افتخار زندگي‌اش را نوشتن كتاب قيام امام حسين مي‌دانست و بزرگترين سند اين افتخار نيز فرزند شهيد اوست

«مظاهر مصفا» مدير گروه اسبق دانشكده ادبيات دانشگاه تهران نيز آخرين سخنران اين مراسم بود كه با گرامي‌داشت ياد و خاطره مرحوم شهيدي و همسر او با بيان اينكه جايگاه اساتيدي چون «شهيدي» و «فروزانفر» و «مدرس رضوي» ـ كه حتي از نشستن در محضر شاگردان خويش بر حذر بود ـ امروزه در محيط دانشگاه بسيار خالي است، گفت: امروز به شدت نيازمنديم كه كساني كه به جاي اين اساتيد در محيط دانشگاه به تدريس مشغول هستند، نسبت به جايگاهي كه در آن قرار دارند احساس مسئوليت كنند و با حساسيت به آن توجه داشته باشند.

در انتهاي اين مراسم «مظاهر مصفا» قصيده بلندي را كه در رساي حضرت امام حسين(ع) سروده بود قرائت كرد و پس از آن نيز «عبدالجبار كاكايي» به شعرخواني براي حاضران پرداخت.

يادآوري مي‌شود «علامه سيدجعفر شهيدي» استاد ممتاز و صاحب كرسي دانشكده ادبيات استان تهران و رئيس مؤسسه لغتنامه دهخدا كه آخرين بازمانده نسل شاگردان وي به شمار مي‌آمد در 23 دي ماه سال گذشته دار فاني را وداع گفت. شهيدي در مدت حيات خويش 15 جلد كتاب و در حدود 120 مقاله را به رشته تحرير در آورد. او همچنين در سال 1385 به دليل نگارش كتاب «تاريخ تحليلي اسلام» برنده جايزه كتاب سال جمهوري اسلامي ايران شد. مرحوم شهيدي داراي چهار فرزند پسر و يك فرزند دختر بود كه يكي از پسران وي نيز در سال‌هاي دفاع مقدس به درجه رفيع شهادت نائل آمد.
 دوشنبه 30 دي 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[مشاهده در: www.iqna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 135]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن