واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: آخرين وضعيت ثبت پرونده هاي ايران در ميراث جهاني
تهران / واحد مركزي خبر / علمي و فرهنگي 1387/10/30
آخرين وضعيت ثبت پرونده هاي آثار طبيعي تاريخي و فرهنگي اعلام شد.
مديركل دفتر ثبت آثار تاريخي فرهنگي و طبيعي كشور در گفتگو اختصاصي با خبرنگار واحد مركزي خبردرباره آخرين پرونده ارسالي براي فهرست جهاني تاريخي گفت پرونده سازه هاي آبي شوشتر آخرين مراحل تكميلي و بررسي نهايي را در مركز ميراث جهاني طي ميكند.
حسينعلي وكيل علي آبادي افزود بعد از بازديدي كه نماينده مركز ميراث جهاني از ايران داشت و با ارسال اطلاعات تكميلي، اين پرونده در اجلاس خرداد ماه سال آتي مطرح مي شود و اميدواريم با توجه به اينكه اين اثر جزو آثاربسيار ارزشمند ايران است در فهرست ميراث جهاني به ثبت برسد.
مديركل دفتر ثبت آثار تاريخي فرهنگي و طبيعي كشور درباره پرونده ثبت و تكميل جنگلهاي هيركاني با مساحت حدود يك ميليون هكتار در شمال كشور گفت ثبت اين جنگلها به صورت جدي دنبال مي شود.
وي افزود اين جنگل از غني ترين و قديمي ترين جنگلهاي دنيا و همسن جنگلهاي اروپا است كه با توجه به از بين رفتن جنگلهاي اروپا در فصل يخبندان و بخشي ديگردر جنگ جهاني دوم ، جنگلهاي همسن و هم خانواده آنها در ايران از جهت ذخائر ژنتيكي جزو ارزشمندترين ذخاير ژنتيكي دنيا محسوب مي شود .
وكيل علي آبادي با اشاره به اينكه محققان از اين جنگلها به عنوان نقطه آمال و آرزوي خود براي كارهاي تحقيقاتي ياد مي كنند گفت : حدود بيست هزار هكتار ازاين جنگلها در كشور آذربايجان قرار دارد ، دو سال قبل در تفاهمي بين دو كشور ايران و آذربايجان قرار شد جنگلهاي هيركان در فهرست ميراث جهاني به ثبت برسد .
وي افزود به همين منظور پارسال در كميسيوني با حضور كارشناسان دو كشور در آلمان ، بخشهاي هماهنگي وتخصصي انجام شد و قرار است با رايزني با سازمان جنگلها و مراتع و سازمان محيط زيست 6 نقطه از اين جنگل ها انتخاب و در قالب پرونده جهاني براي ثبت ارائه شود.
مديركل دفتر ثبت آثار تاريخي فرهنگي و طبيعي كشورشش نقطه را بدين شرح اعلام كرد : 1- پارك ملي گلستان 2-منطقه جنگلي شصت كلا در گرگان 3- جنگل كوجو در نوشهر 4- جنگل دو هزار و سه هزار تنكابن 5- حوزه آبريز ماسوله و -قلعه رودخان در استان گيلان 6- جنگل آستاراچاي در نزديكي مرز جمهوري آذربايجان ، در استان گيلان سهم ايران و يك نقطه هم سهم آذربايجان از اين منطقه است .
وي افزود اطلاعات فني جمع اوري و فراوري شده است و پنج شنبه همين هفته جلسه اي با حضور كارشناسان كشور آذربايجان و سازمان جنگلها و سازمان محيط زيست و سازمان ميراث فرهنگي برگزار مي شود تا پرونده اين جلسه، نهايي و به تاييد نمايندگان رسمي دو كشور برسد و تاقبل از اول فوريه براي مركز ميراث جهاني ارسال شود .
وكيل علي آبادي ابراز اميدواري كرد سال 2010 شاهد ثبت نخستين اثر طبيعي كشورمان در فهرست ميراث جهاني باشيم.
مديركل دفتر ثبت آثار تاريخي فرهنگي و طبيعي كشوردرباره آخرين مراحل پرونده ثبت نوروز در فهرست ثبت ميراث معنوي جهاني گفت :پرونده نوروز در مهلت قانوني با همكاري 7 كشوري كه در اجلاس دوم تهران شركت كردند آماده و ارسال شد ، هفته گذشته نيز اطلاعات تكميلي بنا به درخواست مركز جهاني ارسال و براي بارسوم نيز با پيگيري سفير كشور هند در يونسكو اطلاعات كشور هند نيز، براي تكميل اين پرونده ارسال شد .
وي افزود : دو روز قبل نيز اطلاعات تكميلي و نهايي را براي مركز ميراث جهاني شاخه ميراث معنوي ارسال شد و اميدوارم هستيم انشاالله سال آينده در اجلاسي كه احتمالا در امارات تشكيل مي شود پرونده نوروز مطرح و به تصويب نهايي برسد.
وي گفت :متاسفانه دو كشور افغانستان و تاجيكستان به دليل نپيوستن به كنوانسيون ميراث معنوي از اين پرونده حذف شدند و ما اميدواريم كه در اينده پس از الحاق اين دو كشور به اعضاي حوزه نوروز بپيوندند.
مديركل دفتر ثبت آثار تاريخي فرهنگي و طبيعي كشورافزود تعداد 24 هزار مورد از آثار تاريخي ثبت ملي شده كه در سالهاي گذشته رشد خوبي داشته است اما كافي نيست و بايد تلاش بيشتري در اين مورد انجام شود.
صدا وتصويردارد
دوشنبه 30 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 181]