واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: محيط زيست هرمزگان:پديده جلبكي كشندقرمز،هميشه درخليج فارس ميماند
اجتماعي. محيط زيست. كشندقرمز. خليج فارس
بندرعباس - مديركل حفاظت محيط زيست هرمزگان گفت:با توجه به شواهد موجود و رشد تصاعدي كشند قرمز و همچنين گستردگي آن، به نظر ميرسد اين پديده جلبكب براي هميشه در خليج فارس ماندگار شود و هيچ راه حلي براي محدود كردن،از بين بردن و حذف بيولوژيكي و بيرون راندن آن از منطقه وجود ندارد.
مهرداد كتال محسني، شنبه در يك نشست خبري افزود:هم اكنون اين پديده كه بوسيله آب توازن كشتيها وهمچنين آبهاي اقيانوس هند وارد خليج فارس شده، فضاي مساعدي براي رشد پيدا كرده و تا عمق ۲۰متري دريا هم مشاهده ميشود.
وي ادامه داد:اين پلانكتونها از فسفاتها و فاضلاب انساني تغذيه ميكنند و ميزان اسيديته،شوري و مقدار اكسيژن محلول در آب نيز شرايط مساعدي را براي گسترش آنها فراهم آورده است.
كتال محسني خاطرنشان كرد :در چهارماه اخير گستردگي اين پديده در آبهاي منطقه بسيار شديد بوده و انتظار ميرود در فصول بهار و پاييزآينده،كشند قرمز يا شكوفايي جلبكي بسيار بيش از ميزان فعلي افزايش يابد.
مديركل حفاظت محيط زيست هرمزگان با استنادبه گزارش شيلات هرمزگان يادآورشد : كاهش ميزان صيد و ذخيره آبزيان از جمله تاثيرات مخرب آن است وعلاوه بر صدماتي كه به محيط زيست و چرخههاي طبيعي ميزند آلودگي هوا را نيز در پي داشته است.
وي بوي تعفن منتشر شده در سواحل شهرهاي مختلف هرمزگان بويژه بندرعباس را ناشي از متلاشي شدن و تجزيه اين پلانكتونها بوسيله ساير ميكروارگانيزمها و همچنين بيهوازي شدن محيط و افزايش گازهايي مانند اوره و آمونياك، متان و دي اكسيدگوگرد ذكر كرد.
كتال محسني اضافه كرد:تاكنون هيچ موردي از مسموميت بدليل استفاده از آبزيان كه مرتبط با اين پديده باشد گزارش نشده و بررسيهايي نيز توسط ساير مراكز انجام شده كه طي آنها عوارض خاص ناشي ازاين پديده در موشهاي آزمايشگاهي ديده نشده است.
وي با اشاره به اظهارنظر هفته گذشته كارشناس مسئول محيط زيست كيش در رسانههاي مختلف ازجمله ايرنا مبني بر بيضرربودن شنا درآبهاي مناطق آلوده شده به پديده كشندقرمز تصريح كرد:اين گونه اظهارنظرها غيرمسئولانه است و كارشناس مسئول محيط زيست منطقه آزادكيش هيچ گونه ارتباطي با سازمان حفاظت محيط زيست كشور و استان هرمزگان ندارد و فاقد جايگاه قانوني براي اين گونه اظهارات ميباشد.
به گفته وي تنها نماينده قانوني سازمان حفاظت محيط زيست در مناطق آزاد كشورمديركل حفاظت محيط زيست همان استان است.
وي با اشاره به روند گسترش اين پديده كه تا آبهاي استان بوشهر پيشروي كرده و احتمال رسيدن آن به خوزستان و كويت و همچنين گزارشهايي مبني بر رسيدن آن به عمان و امارات اظهار داشت: تشكيل يك كميته مشترك متشكل از مديران ارشد سازمانهاي مرتبط وهمچنين استانداران استانهاي جنوبي براي تصميمگيري و اجراي سياستهاي مناسب در اينباره پيشنهاد شده است.
اين مسئول زيست محيطي درخواست استمداد از مراجع ملي و تهيه طرح جامع مقابله و كاهش مخاطرات اين گونه جلبكي را از ديگر اقدامات انجام شده معرفي كرد.
مديركل حفاظت محيط زيست هرمزگان اضافه كرد:تاكنون در مجموع نزديك به ۴۰۰ ميليون ريال اعتبار براي تحقيقات پيرامون كشند قرمز اختصاص يافته است.
وي در بخش ديگري از اين نشست خبري با اشاره به در پيش بودن هفته هواي پاك (۲۹دي تا پنجم بهمن)،به صدا در آوردن زنگ هواي پاك درمدارس،پياده روي محيط بانان منطقه حفاظت شده گنو وتقديرازآنان،اعزام كارشناس به مدارس براي سخنراني و اطلاع رساني درمدارس ودربين سايراقشارجامعه وسنجش گازهاي آلاينده خودروها به صورت رايگان و چاپ بروشور و نصب پارچه نوشته را از جمله برنامههاي اين مناسبت اعلام كرد.
به گفته وي همچنين يك مسابقه نقاشي و فراخوان شعر ومقاله با موضوع غزه و آلودگيهاي زيست محيطي از ديگر برنامههاي هفته هواي پاك ميباشد.
كتال محسني همچنين با اشاره به شعار امسال هفته هواي پاك يعني معاينه فني خودروسالم وهواي پاك گفت: :در مناطق شهري هرمزگان،ميزان گاز دي اكسيد گوگرد كمتر از حد استاندارد است اما درغرب بندرعباس كه قطب صنعتي به شمار ميرود ميزان اين گاز از حد استاندارد تجاوز كرده است.
اين مسئول اضافه كرد:ميزان آلودگي صوتي نيز در همه شهرهاي هرمزگان بالاتر از حد استاندارد است كه براساس مشاهدات انجام شده اقداماتي نظير اصلاح هندسي معابر از جمله اقداماتي است كه با تاثير مثبت بر كاهش ترافيك ،موجب كاهش آلودگي صوتي نيزمي شود.
مديركل حفاظت محيط زيست هرمزگان درآخرين بخش ازاين نشست خبري،گسترده شدن فعاليت باندهاي شكار و قاچاق هوبره را يكي ديگر از دغدغههاي سازمان حفاظت محيط زيست هرمزگان اعلام كرد.
به گفته كتال محسني عاملين اصلي شكار و قاچاق هوبره،اتباع كشورهاي عربي از جمله امارات و قطرهستند كه با استفاده از بازها و يا ديگر پرندگان شكاري و با همكاري افرادي كه در ايران اجيركردهاند اين گونه ارزشمند از پرندگان را كه در دسته گونههاي شديدا در معرض خطر انقراض قرار دارد، مورد تهديد جدي قرار داده اند.
وي گفت :اخيرا سه باند شكار و قاچاق هوبره در شهرهاي پارسيان،بستك و ميناب دستگير شدهاند كه از آنان بيش از يكصد قطعه هوبره بصورت زنده و لاشه بدست آمده است.ك/۲
يکشنبه 29 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 67]