واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: اطلاعيه انجمنهاي علوم سياسي ايران، روابط بينالملل و دانشگاه امام صادق(ع) درباره فجايع غزه
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: سياسي خارجي - ايران
انجمنهاي علوم سياسي ايران، انجمن روابط بينالملل و انجمن سياسي دانشگاه امام صادق (ع) در اطلاعيهاي فجايع غيرانساني در غزه را محكوم كرد.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) متن اين اطلاعيه به شرح زير است:
»كاركرد دانش سياست تنها شناخت واقعيات جاري در مهمترين عرصه هاي حيات اجتماعي بشر نيست. اگر چه اين يكي از عمدهترين اهداف اين دانش تاريخساز است. اما نبايد فراموش كرد كه رسالت انكارناپذير علم سياست همچون ديگر دانشهاي بشري شناخت دردها و مشكلات اساسي بشر و درمان آنها نيز هست. با وجود اهميت فراوان ديگرحوزههاي دانش و كنش انساني است و سرنوشت انساني انسان هنوز هم در اين عرصه رقم ميخورد.
در نخستين دهه قرن بيستويكم كه به گمان بسياري از اهل نظر "قرن پيشرفت و صلح و تعالي حقوق انساني است"، فجايعي در حال رقم خوردن است كه بسياري از انگارههاي موجود را به چالش ميطلبد. آن چه امروز در باريكة غزه ميگذرد، نشانة بارز اين فجايع است. هر چند كه تعريف و جايگاه انجمن علوم سياسي ايران، انجمن روابط بينالملل و انجمن سياسي دانشگاه امام صادق (ع) اقتضاي ورود به حوادث جاري جهان سياست و موضعگيري درباره آنها را نميكند، اما عمق فاجعة در حال وقوع به اندازهاي بزرگ و تكان دهنده است كه تمامي اصحاب دانش سياست را به تعمق و روشنگري ميخواند.»
در ادامه اين اطلاعيه آمده است:
« 1 ـ يكي ازدستاوردهاي گرانقدر دنياي مدرن،گستردگي جهاني ارزشهاي حقوق بشر است. فارغ از اين كه فلسفة اين حقوق داراي چه چالشهايي بوده و هست، سخن اين است كه چگونه نقض آشكار و رقت انگيز حقوق بشر در منطقة غزه به جز معدودي، واكنش اين جنبشها و قدرتها را برانگيخته است.
2 ـ در هر دانشي مفاهيم و پديدارهايي هستند كه دانشمندان با اجماع بر سر آنها راه را براي هم فكري و هم نظري در كوران تعارضات و مجادلات علمي باز ميكند. شكي نيست كه اصالت، حاكميت مردم بر سرنوشت خويش از جمله اين اصول اجماعي و جهان گستر است. جاي سوال است كه چگونه بيشتر مجامع تصميمگيري و اهل علم در مورد فشار بر حكومتي كه در فلسطين و نوار غزه با رأي اكثريت قاطع مردم به قدرت رسيده است و كشتار مقامات و مسوولان اين دولت به همراه خانوادههاي آنها، كاملا بي تفاوت نشستهاند. آيا ميتوان دولتي را كه با رأي مستقيم مردم انتخاب شده است را به خاك و خون كشيد؟
3 ـ به نظر مي رسد كه بايد فارغ از جنجالهاي تبليغاتي با هم انديشي اهل انديشه به راه حلي ريشهاي براي اين فاجعة بزرگ دست يافت. به جز راه حلهاي مقطعي، بايد در انديشه حل اين مشكل به طور اساسي بود. بيگمان هر گونه حركتي از سوي هر گروه و جناحي براي كشتار غيرنظاميان ميتواند به عمق فاجعه و ريشهدار شدن اين مشكل تاريخي بيافزايد. در عوض تلاش فوري براي قطع برخوردهاي نظامي و تشكيل دولت مستقل فلسطيني بتواند به طور همه جانبه به دفاع از مردم ستمديدهي اين ديار بپردازد، ميتواند گام مهم و سرنوشتسازي براي حل بنيادين اين مشكل تاريخي فراهم آورد.»
« استفاده از پيشرفتهترين تسليحات هوايي ـ دريايي و زميني عليه مردم ستمديده غزه كه به گفته حاميان غربي اسراييل عكسالعملي بسيار نامتناسب به دفاع موشكي شاخه نظامي حماس است. فرصتهاي دستيابي به راهحلي منطقي و صلحي پايدار در منطقه را ميسوزاند و منابع موجود جهت توسعه ملي و رفاه اجتماعي را به مجراي تخاصم و تقابل به انحراف ميكشد.
حمايتهاي بدون قيد و شرط دولت هاي بريتانيا و به ويژه ايالات متحده از حملات فجيعانه اسراييل اميد به امكان تعاملي منطقي و عادلانه در آينده را نيز از بين ميبرد.
همچنين، انجمنهاي علوم سياسي ايران، روابط بينالملل و دانشگاه امام صادق (ع) روز دوشنبه نشست علمي بررسي ابعاد سياسي ـ بينالمللي «تهاجم اسراييل به غزه» را با دعوت از اساتيد صاحبنظر در دانشكده حقوق و علوم سياسي دانشگاه تهران برگزار ميكند.»
انتهاي پيام
يکشنبه 29 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 219]