واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: /ابلاغ سياستهاي كلي برنامه پنجم توسعه/ آرينمنش در گفتوگوباايسنا: روح حاكم بر اين سياستها پيشرفت و عدالت است
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: مجلس
نايب رييس كميسيون فرهنگي مجلس درباره ابلاغ سياستهاي كلي برنامه پنج ساله توسعه كشور از سوي مقام معظم رهبري، اين ابلاغيه را دومين گام عملي در جهت دستيابي به اهداف چشمانداز 20 ساله كشور و تحقق عدالت و توسعه دانست.
جواد آرينمنش در گفتوگو با خبرنگار پارلماني خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، با بيان اين مطلب افزود: ابلاغ اين سياستها در واقع مشخص كننده راهبردها و نقشه راه كشور در سالهاي 89 تا پايان سال 93 هجري شمسي در كشور است كه در 45 بند از سوي مقام معظم رهبري ابلاغ شده است.
وي با بيان اينكه روح حاكم بر اين سياستها پيشرفت و عدالت است، نه توسعه عاري از عدالت، افزود: اين عنوان وظيفه ما را با شيوههاي معمول برنامه توسعه ساير كشورها متمايز ميكند و آن توسعه همراه با عدالت است.
نماينده مردم مشهد، از ديگر ويژگيهاي اين سياستها را تاكيد بر تدوين الگوي توسعه ايراني اسلامي و همچنين جهتگيري برنامه در راستاي تحقق اهداف چشمانداز و توجه ويژه به سياستهاي اصل 44 قانون اساسي و توجه به تحولات جهاني و همچنين اهميت دادن به حوزه فرهنگ و انطباق برنامه با سياستهاي برنامه جمهوري اسلامي ايران برشمرد.
به گفته وي، از جمله نكات بارز اين سياستها در اولويت قرار گرفتن سياستهاي فرهنگي است، يعني قبل از آنكه مقام معظم رهبري سياستهاي حوزه اقتصادي، سياسي، اجتماعي، علمي و فنآوري را بيان كنند، در ابتدا به سياستهاي فرهنگي اشاره كرده و اين بيانگر توجه و اهميت ويژه ايشان به حوزهي فرهنگ است.
آرينمنش با تاكيد بر ضرورت انطباق قوانين از اين به بعد با اين سياستها گفت: از اين به بعد دستگاههاي اجرايي بايد در جهت عملياتي شدن اين سياستها اهتمام كنند، همچنين همراهي نهادهاي عمومي و غيردولتي و بخشهاي خصوصي با اين برنامه، به دليل ضرورت پرهيز از تقابل برنامههاي بخشهاي غيردولتي با اين سياستها لازم است.
وي تصريح كرد: لزوم حاكميت برنامه و توجه به برنامه محوري به جاي فردمحوري از جمله الزامات اجراي اين سياستها است كه خود نيازمند فرهنگسازي است و بايد نخبگان و مسوولان كشوري در حاكميت برنامه و برنامه محوري نسبت به ديگران پيشگام باشند و از اعمال سليقهي فردي پرهيز شود.
نايب رييس كميسيون فرهنگي مجلس با بيان اينكه تبديل اين سياستها به قانون برنامه نيازمند بهرهگيري از نظرات كارشناسان، توجه به واقعيت و پرهيز از كليگويي و تدوين برنامه عملياتي است، گفت: از ويژگيهاي ديگر مورد تاكيد مقام معظم رهبري در ابلاغ اين سياستها، توجه به الگوي توسعه ايراني اسلامي است. يعني توجه به الگوي توسعه ايراني و اسلامي ماهيت برنامهريزي را در كشور ما در مقايسه با ساير كشورها بهويژه كشورهاي غربي كاملا متمايز ميكند و برنامهنويسان را از كپيبرداري و تقليد از كشورهاي غربي برحذر ميدارد و در الگوي توسعه ايراني اسلامي، فرهنگ همچون روحي است كه بر كالبد برنامه دميده ميشود.
آرينمنش تصريح كرد: پيوست فرهنگي، هدايتگر طرحها خواهد بود تا ضمن پيشگيري از آثار غيرفرهنگي، نتايج مثبت فرهنگي اين طرحها را افزون كند.
وي با اشاره به ديگر ويژگيهاي سياستهاي ابلاغ شده گفت: از ديگر ويژگيهاي اين سياستها، توجه به توسعه فرهنگ عمومي و فنآوريهاي نوين ارتباطي در توسعه فرهنگي و لزوم توجه به قانونگرايي، انضباط اجتماعي، وجدان كاري، روحيه كار و تلاش، خودباوري، ابتكار، قناعت و ويژگيهايي از اين دست است.
اين نماينده مجلس، بهرهگيري از كارشناسان مختلف براي تحقق سياستهاي برنامه پنج ساله را مورد تاكيد قرار داد و گفت: اجرايي شدن اين سياستها نيازمند بهرهگيري از نظرات صاحبنظران است، يعني تبديل سياستها به برنامه، تخصصي است كه حتما بايستي در اين رابطه از صاحبنظران استفاده كرد. در غير اين صورت به كليگويي برنامه خواهد پرداخت و اين مساله ما را به اهداف نميرساند.
آرينمنش، تدوين شاخصها براي ارزيابي برنامه را نيز يك ضرورت بسيار جدي و انكارناپذير دانست و درخصوص نقش قواي سهگانه در تحقق برنامه پنج ساله گفت: قواي سهگانه از هماكنون بايد با تشكيل ستادهاي ويژه تدوين قانون برنامه پنج ساله در جهت عملياتي شدن سياستهاي ابلاغي مقام معظم رهبري اهتمام جدي داشته باشند.
وي در پايان گفت: بهترين زمان مطرح كردن سياستهاي ابلاغي برنامه پنجم در مجلس، پس از اتمام رسيدگي به بودجه سال آينده است و مجلس از ابتداي سال آينده اين آمادگي را دارد كه بررسي لايحه برنامه را در دستور كار خود قرار دهد.
انتهاي پيام
يکشنبه 29 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 136]