واضح آرشیو وب فارسی:شبکه اطلاع رسانی اقتصادی ایران: جاي هيچ نگراني در مقابله با بحران مالي در ايران نيست
وزير بازرگاني روز شنبه اعلام كرد: اين وزارتخانه به طور پيوسته وضعيت بازار را رصد مي كند و جاي هيچ نگراني در مقابله با بحران مالي جهاني در كشورمان نيست.
به گزارش خبرنگار شبكه اطلاع رساني بازرگاني ايران (شابا)، "دكترسيد مسعود ميركاظمي" در حاشيه همايش بحران مالي جهاني ، فرصت ها و چالش ها در جمع خبرنگاران موج هاي بعدي اين بحران در جهان اشاره كرد و افزود: ما به طور پيوسته وضعيت بازار جهاني را رصد مي كنيم مخصوصا در كالاهاي اساسي و مهم كه وابستگي زيادي به آنها وجود دارد.
دكتر ميركاظمي گفت: پيش بيني اين است كه تا سال 2010 بحران مهار خواهد شد البته نبايد از ياد برد كه به دليل تفاوت هاي موجود در كشورها زمان بحران در هر كشور متفاوت خواهد بود.
وي افزود: هم اكنون توليد ناخالص جهاني رشد كاهشي داشته است البته كارشناسان معتقدند در سال 2010 اين رشد مثبت خواهد شد.
وزير بازرگاني گفت: در هر صورت بايد منتظر بمانيم تا ببينيم در آينده موسسات تحقيقاتي جهان چه بررسي هايي ارايه خواهند داد تا بتوانيم تحليلي از وضعيت آينده داشته باشيم.
دكتر ميركاظمي در خصوص برنامه هاي بازرگاني ايران در برنامه پنجم توسعه نيز گفت: در اين برنامه يكي از محورهاي اصلي و تبيين شده بحث افزايش ميزان صادرات است.
وي گفت: تنظيم بازار جهت كنترل تورم چه در سياست هاي مالي و چه در سياست هاي ارزي و حمايت تعرفه اي بايد به شكلي تبيين شود كه كمترين نوسان در بازار را داشته باشيم.
وي به طرح هدفمند كردن يارانه ها نيز اشاره كرد و گفت: مهمترين موضوع در اجراي اين طرح ، بحث كنترل جهش قيمتي در بازار است كه بايد آن را كنترل كنيم.
وزير بازرگاني اظهار داشت: به اين منظور طرح هاي متفاوتي تاكنون اجرا شده است و افزايش بازرسان از 800 تا چهار هزار در كشور بيانگر اهميت كنترل بازار است.
برنامه ريزي هايي صورت گرفته است كه اتحاديه هاي صنفي نيز تا هفت هزار افزايش يابد.
دكتر ميركاظمي گفت: ذخيره سازي لازم تاكنون صورت گرفته است كه اگر مشكلي در آينده براي واردكنندگان يا توليد كنندگان ايجاد شد بلافاصله دولت مشكل را برطرف كند .
وي به اصلاح نظام توزيع نيز اشاره كرد و گفت: 10 پروژه در اين خصوص به اجرا درآمده است كه برخي تمام شده و برخي ديگر در حال اتمام است.
ميزان صادرات محصولات كشاورزي كشورمان دوبرابر شده است صادرات 84 تا 86 نشانگر اين امراست ، افزايش سهم صادارت در ساير مسائل دركشور نيز روند افزايشي نشان مي دهد .
وزير بازرگاني با اشاره به وضعيت صنعت نيز گفت: بررسي هاي لازم در اين خصوص نيز صورت گرفته است البته نوسانات توليد جهاني اثر خود را در اين زمينه گذاشته است و باتوجه به كاهش يك درصدي توليد ناخالص جهاني ، بصورت ميانگين يك درصد نيز درصادرات و واردات مانيز تاثير مي گذارد.
بطور كلي در كالاهايي از جمله چوب و مبل اين ميزان تاثير بسيار اندك است و در برخي از كالا ها به نسبت تاثير بيشتر احساس خواهد شد.
وي گفت : به هر شكل اثرات ارزي و مالي بحران جهاني در بازرگاني ايران بررسي شده است و سياست هاي حمايتي در اين خصوص ارايه شده است.
وزير تصريح كرد: بايد قيمت هاي داخلي كاهش پيدا كند چرا كه با كاهش قيمت صادرات نيز روند افزايشي مي يابد.
دكتر ميركاظمي اظهار داشت: با وجودي كه قيمت ها در حال كاهش است نمي توان سياست هاي تعرفه اي را مطرح كرد چرا كه با اين كار پذيرفته ايم كه قيمت ها ثبات پيدا كرده است.
------------
شنبه 28 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه اطلاع رسانی اقتصادی ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 53]