واضح آرشیو وب فارسی:مهر: آيتالله معرفت راه جديدي در مطالعات قرآني گشود
در كنگره بزرگداشت آيتالله معرفت بر اين نكته كه وي راه جديدي در مطالعات قرآني گشود و همه ما در اين حوزه مديون وي هستيم تأكيد شد.
به گزارش خبرگزاري مهر، حجتالاسلام رشاد در كنگره بزرگداشت آيتالله معرفت كه صبح پنجشنبه در پژوهشگاه فرهنگ وانديشه اسلامي (دفتر قم) برگزار شد با بيان اينكه آيتالله معرفت يكي از فرآوردههاي نظام علمي و معرفتي حوزههاي علميه شيعه است افزود: امروز دانشگاه ما مديون حوزه است زيرا شخصيتهاي بزرگي از حوزههاي علميه به دانشگاه تزريق شدهاند و افكار و آثار اين انديشمندان خدمات عظيمي به اسلام و مذهب مقدس تشيع كرده است.
عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي بيان داشت: نبايد بگذاريم به آرمان تحول حوزه مانند ساير آرمانها خدشه وارد شود و در اين راه تمام نظامهاي علمي بايد از حوزه به خاطر با قدمت ترين نظام علمي موجود سرمشق بگيرند نه اينكه حوزه در اين سير تحول از ديگر نظامهاي علمي تأثير بگيرد.
وي اظهار داشت: در راه تحول نبايد دچار تجدد شويم بلكه بايد خود را تجديد كنيم و با احياي سنتهاي به جا و قابل ستايش حوزه - كه با گذشت زمان به فراموشي سپرده شده اند- آنها را به طلاب جوان منتقل كنيم.
وي با اشاره به اين كه در سالهاي اخير سير حمله به ساحت مقدس قرآن كريم در كشورهاي ديگر افزايش پيدا كرده است عنوان كرد: رويكرد دانشنامه قرآن شناسي پژوهشگاه فرهنگ وانديشه اسلامي رفع شبهات موجود در ساحت مصحف شريفاست.
وي با بيان اينكه آيت الله معرفت برجسته ترين قرآن پژوه دوران معاصر است تصريح كرد: علامه طباطبايي امر تفسير را تقويت و توسعه داد و امروزه ما به اين تفسير، مباهات و افتخار مي كنيم
حجت الاسلام رشاد در پايان گفت: علامه معرفت نيز با تقرير كتاب "التمهيد"بزرگترين موسوعه شيعه را به رشته تحرير در آورده اند كه در مقابل اهل سنت مي توانيم به آن افتخار كنيم.
آيت الله استادي هم در كنگره بزرگداشت آيت الله معرفت با بيان اين كه افراط و تفريط در هيچ جايي مقيد نيست افزود: در نقد و يا تعريف از انديشه هاي افراد نبايد اسير افراط و تفريط شويم زيرا با اين كار به مراكز علمي ضربه مي زنيم.
وي اظهار داشت: هيچ كاري بي عيب و نقص نيست، به آثار آيت الله معرفت نيز ايرادهايي وارد است كه شاگردان و صاحبنظران اين قرآن پژوه بزرگوار بايد اين ايرادها را شناسايي و در حل و يا توضيح آن كوشا باشند.
دكتر مجيد معارف هم در همايش بزرگداشت آيت الله محمدهادي معرفت در پژِوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامي(دفتر قم) با اشاره به اينكه: افراد بسياري از گذشته تاكنون در عرصه كتمان تاثير حضرت علي(ع) بر آراي مفسران صحابه و تابعان فعال بوده و هستند افزود: آيت الله معرفت اين نفوذ و تاثير را احياء و آن را براي تمامي حق طلبان روشن كرد.
وي تصريح كرد: نمايان سازي نفوذ فكري حضرت علي(ع) بر انديشه صحابه و تابعان از كشفها و خدمات ماندگار آيت الله معرفت به مذهب تشيع است و ايشان براي تاييد اين مدعا استدلالهاي قوي علمي داشتند.
استاد دانشگاه تهران بيان داشت: آيت الله معرفت به بررسي 30 مفسر از تابعان مي پردازد و مي گويد كه 23 نفر از اين مفسران بزرگ ارتباط تنگاتنگ و مستقيم با اهل البيت(ع) داشته اند.
شنبه 28 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 54]