واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: يك كارشناس تورهاي خروجي: مردم ايران در سفرهاي خارجي دنبال تاريخ و فرهنگ نيستند امارات نقطه ضعف مسافران ايراني را متوجه شده است
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: گردشگري
يك كارشناس تورهاي خروجي گفت: اصولا مردم ايران در سفرهاي خارجي خود، دنبال تاريخ و فرهنگ آن كشور نيستند، بلكه ميخواهند دو سه روزي را خارج از كشور بگذرانند، متأسفانه سياستگذاري گردشگري اينطور بوده است.
حميد دردشتيان در گفتوگو با خبرنگار بخش گردشگري خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با بيان اينكه سفر خارجي در سبد خانوار ايراني در جايگاه پاييني قرار دارد، ادامه داد: معمولا افرادي به اين سفرها ميروند كه توانايي مالي داشته باشند. سفرهاي زيارتي نيز شرايط استثنايي دارند، چون ممكن است فرد مقروض شود تا به اين سفر برود.
به گفتهي او، سفرهاي سياحتي در ايران با توجه به شرايط اقامتي و هزينهها، در آينده با مشكل مواجه ميشوند، چراكه يك هفته اقامت در تركيه ارزانتر از كيش است.
اين عضو كميتهي كارشناسي تورهاي خروجي سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري اظهار كرد: مردم در سفرهاي خود به هزينه و سهلالوصول بودن عوامل ترددي مانند رواديد بسيار توجه دارند. اكنون كشورهاي اروپايي خيلي سخت رواديد صادر ميكنند. بنابراين آن قشري كه به سفرهاي خارجي ميروند، با اين شرايط كمتر به اروپا سفر ميكنند و مقاصد ديگري را جايگزين كردهاند.
به اعتقاد دردشتيان، اين شرايط فقط منحصر به مردم ايران نيست، چون وقتي ركود اقتصادي در جهان حاكم ميشود، اولويت با غذا و پوشاك است.
وي ادامه داد: مردم ايران اصولا دوست دارند، به كشوري سفر كنند كه با فرهنگ آن مشكلي نداشته باشند. در عين حال، دليل تمايل زياد ايرانيها براي سفر به دبي و تركيه، شرايط خاص اين كشورهاست.
اين كارشناس تورهاي خروجي گفت: براي نمونه، ايرانيهايي كه به دبي ميروند، يا افراد ساكن در اين شهر هستند يا براي تجارت ميروند يا قصد سفر و استفاده از فضاهاي اين منطقه را دارند؛ اما با وجود اينكه ايرانيها خيلي به اين منطقه رفتوآمد ميكنند و وضعيت خوب اقتصادي از اين روند در دبي ايجاد شده است، خيلي رفتار مناسبي با ايرانيها ندارند.
وي افزود: امارات، نقطه ضعف مسافران ايراني را متوجه شده است و با اجراي جشنوارهها و برنامههاي متنوع، آنها را حتا بيشتر از قبل جذب ميكند.
دردشتيان با اشاره به تعداد پروازهاي ايراني به دبي، اظهار كرد: ما با كشورهاي تاريخي مانند يونان و مصر، مراودهي زيادي نداريم؛ اما به تعداد پروازهايي كه از ايران به دبي صورت ميگيرد، توجه كنيد. در اين شرايط، اگر آژانسها بخواهند به مقاصد زيارتي مانند سوريه، عربستان و عراق نيز وارد شوند، با مشكل و محدوديت مواجه ميشوند. سياستگذاري گردشگري اينگونه است و متأسفانه متوليان اين بخش بسيارند.
اين كارشناس تورهاي خروجي افزود: ما نبايد مدام به تورهاي خروجي فكر و توجه كنيم، بايد به ورود گردشگر نيز توجه نشان دهيم؛ اما با توجه به حجم تبليغات عليه ايران و كمكاريها، اين اتفاق رخ ميدهد كه تعداد مسافران خروجي، از وروديها بيشتر ميشود.
وي بيان كرد: متأسفانه بخشهاي مربوط به گردشگري يا همان رايزنيها در سفارتخانهها، معمولا منفعلاند و در اين فعاليتها دخالتي نميكنند.
اين عضو كميتهي كارشناسي تورهاي خروجي در سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري گفت: مسؤولان اين سازمان خيلي دوست دارند كه 20 ميليون گردشگر به كشور وارد شود؛ اما تحقق اين برنامه به ابزاري نياز دارد كه مهمترين آن، سفارتخانههاست.
دردشتيان دربارهي ضرورت تعيين مقصد براي مسافران خارجي، اظهار كرد: اكنون اين شرايط را نميتوان اعمال كرد، چون در مسايل اوليه ماندهايم و اين كار فقط به مشكلات اضافه ميكند.
انتهاي پيام
شنبه 28 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 222]