واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: معاون مطالعات سازمان ملي جوانان: پژوهشها، شكاف يا گسست نسلها را نشان نميدهد شوراي عالي انقلاب فرهنگي نقشه جامع و برنامه ملي هويت را ارائه كند
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: اجتماعي - جوانان
معاون مطالعات و تحقيقات سازمان ملي جوانان بر ضرورت بررسي جامع موضوع هويت جوانان در شوراي عالي انقلاب فرهنگي براي برطرف كردن اختلالات، ناكارآمديها، كمكاريها و ناهماهنگي در اين حوزه تاكيد كرد.
به گزارش سرويس «جوانان» ايسنا، دكتر محمد اسحاقي با اشاره به اين كه شوراي عالي انقلاب فرهنگي به عنوان قرارگاه اصلي فرهنگ، وظيفه مهندسي فرهنگي را بر عهده دارد، گفت: هم اكنون ضروريترين و واجبترين اقدام اين شورا اين است كه بحث هويت را به صورت جامع مورد توجه قرار داده و همه نهادهاي اجتماعي، بخشهاي دولتي، غيردولتي و نظام فرهنگي و اجتماعي كشور را هماهنگ و بر اساس ميزان تاثيرگذاري و تاثيرپذيري آنان، نسبت به موضوع هويت سازماندهي كند.
وي بر ضرورت ارائه نقشه جامع و برنامه ملي هويت به نخبگان، صاحبنظران و انديشمندان از سوي اين شورا تاكيد كرد و افزود: شوراي عالي انقلاب فرهنگي در راس دستگاهها و نهادهاي سياستگذار فرهنگي قرار دارد و با نگاهي جامع و مبتني بر پژوهشها و مطالعات ميتواند اختلالات حوزه هويت را برطرف كند. سازمان ملي جوانان نيز در اين مسير محور مهمي براي ايجاد هماهنگي بين دستگاهها و برنامهريزي محسوب ميشود.
معاون مطالعات و تحقيقات سازمان ملي جوانان با اشاره به نتايج بررسيها، تصريح كرد: برخي از محورهاي پژوهشهايي كه انجام شده نشان ميدهد، افزايش ميزان تحصيلات با ميزان اعتقاد به ارزشهاي ملي و يا ديني تفاوت معناداري دارد. اين نتيجه نشان دهنده آن است كه نظام آموزشي ما در بعد ارتقاي هويت جوانان و فارغالتحصيلان دانشگاهها دچار اختلالاتي است ، لذا نياز به يك مركز عالي براي هماهنگي بين بخشهاي مختلف نظير نظام آموزش عمومي، آموزش عالي، نظام فرهنگي، رسانهها و خانوادهها در حوزه اعتلاي هويت جوانان نياز فوري است.
دكتر اسحاقي گسست يا انقطاع نسلي را بخش بدبينانه بين نسلي يا تفاوت بين نسلها اعلام و اظهار كرد: پژوهشها شكاف يا گسست نسلها را نشان نميدهد، ولي تفاوت نسلي وجود دارد و اين امر تا زماني كه فاحش و عميق نباشد، امري طبيعي قلمداد ميشود. در مباحث هويتي هم با توجه به نوع زندگي كه نسل جديد دارد و نوع تربيتي كه از سوي همان نسلهاي گذشته صورت گرفته است، كاستيهايي مشاهده ميشود.
وي با اشاره به اين كه اين كاستيها مسالهاي است كه نميتوان از آن به عنوان بحران هويت ياد كرد، گفت: بررسيها نشان ميدهد كه نسل جوان ما همچون نسل گذشته نسبت به پيشينه و داشتههاي ملي، معنوي و ديني خودآگاهي دارد و به آن افتخار ميكند. در برخي از موارد ميزان آگاهي نسل جوان اندك است كه در اين صورت بايد اهتمام بيشتري براي آگاهسازي آنان در ارتباط با پيشينه خودشان داشته باشيم تا در درازمدت ايجاد نگراني نكند.
انتهاي پيام
شنبه 28 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 267]