تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 1 بهمن 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):كسى كه بر باطل سوار شود، مَركبش او را ذليل خواهد كرد. كسى كه از راه حق منحرف شود ر...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

چاپ جزوه ارزان قیمت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1855372977




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

تغيير الگوي مصرف مواد مخدر،گرايش نسل امروز


واضح آرشیو وب فارسی:برنا نيوز: تغيير الگوي مصرف مواد مخدر،گرايش نسل امروز
الگوي مصرف مواد مخدر در حال حاضر از حالت سنتي به صنعتي و شيميايي تغيير يافته و استفاده از قرص هاي روان گران، تهديدي جدي است كه جوامع امروز را با بحران مواجه كرده است.


سرويس اجتماعي برنا//فرزانه رحيمي

مواد مخدر، موادي با خواص دارويي هستند كه با سوء مصرف يا مصرف بيش از اندازه به منظور كسب لذت يا تجربه حالات غير عادي استفاده مي شوند. مصرف مداوم اين مواد سبب وابستگي دارويي و اعتياد مصرف كننده مي شود.

مواد، شامل همه تركيباتي است كه مصرف آنــها موجب تغيير در رفتارمانند ‌عصبانيت، اختلال در خلق و خوي افسردگي ‌و اختلال در قضاوت و شعور فرد فراموشي و بي توجهي مي شود.

انواع موادمخدردر ايران و شيوه مصرف آنها

همچنين هروئين پودر سفيد كه نحوه مصرف آن كشيدن، تزريق، استنشاق، مرفين پودر بلوري سفيد يا قهوه اي روشن كه نحوه مصرف آن تزريقي است. كدئين ماده سفيد رنگ است كه نحوه مصرف آن خوردن است، حشيش سبز مايل به خاكستري يا قهوه اي مايل به سياه، نحوه مصرف آن كشيدن و خوردن است و الكل مايع سفيد يا زرد كه نحوه مصرف نوشيدن است و.............

قديمترين موادمخدر

قديمي ترين و شناخته شده ترين ماده مخدر ترياك است كه از گياه خشخاش به دست مي آيد. اين گياه حدود 2500 سال قبل در منطقه مديترانه كشت مي شده است. سابقه اين گياه را تا پنج هزار سال هم ذكر كرده اند از آثار به جا مانده از سومري ها چنين بر مي آيد كه آن ها اين ماده را مصرف مي كردند. در نوشته هاي هومر نيز از ترياك نام برده شده است.

ترياك داراي تركيبات زيادي است كه تاكنون 25 نوع موثر آن شناخته شده است. مرفين، ناركوتين، پاپاورين، تبائين، كدئين و نارسئين از مهم ترين تركيب هاي ترياك هستند.

شايعترين مواد مورد مصرف در ايران

گلاره مستشاري كارشناس كاهش تقاضاي مواد مخدردر گفت و گو با برنا گفت: روزگاري ماده مصرفي اصلي معتادان ترياك بود، اما آرام آرام به سمت هروئين و كراك تغيير كرد و امروز مواد صنعتي زنگ خطر بزرگ را به صدا درآورده‌اند‌. متاسفانه بسياري از جوانان به غلط تصور مي‌كنند اين مواد خطري ندارند يا اثر آنها موقت است و معتاد كننده نيستند، در حالي كه اين مواد بسيار خطرناكتر از مواد مخدر سنتي بوده و اثر مخرب آنها دائمي است و ترك آنها نيز به سختي ممكن است.

وي درخصوص تغيير الگوي مصرف مواد مخدر گفت: الگوي مصرف مواد مخدر در حال حاضر از حالت سنتي به صنعتي و شيميايي تغيير يافته و استفاده از قرص هاي روان گران، تهديدي جدي است كه جوامع امروز را با بحران مواجه كرده است.

گلاره مستشاري اذعان داشت: الگوي مصرف مواد مخدر در ايران در حال تغيير است و گرايش نسل امروز به مصرف مواد صناعي بسيار شده است، اين در حالي است كه مضرات اين گونه مخدر ها به مراتب بيشتر و ناگوار تر از مخدر هاي سنتي است.

علائم و نشانه هاي مصرف مواد مخدر

در ابتداي شروع مصرف، نمي‌توان از روي مشخصات ظاهري به اعتياد افراد پي برد, ولي با ادامه مصرف مواد،رفتارهايي در فرد ايجاد مي شود كه ممكن است ما را به اعتياد او مشكوك كند.دانستن اين نشانه ها, خانواده ها را در شناسايي اعتياد اطرافيان ياري مي دهد. هيچ گاه نبايد با يك علامت ،برچسب اعتياد به افراد زد، بلكه بهتر است خانواده ها مراقبت بيشتري از فرد به عمل آورند و پس از ديدن چند مورد از رفتارهاي زير، موضوع را با پزشك مركز بهداشتي درماني در ميان بگذارند.

نشانه هاي رفتارها و نشانه هاي جسماني از عوامل مصرف مواد مخدر است.

علل ايجاد اعتياد و سوء مصرف مواد

كارشناس كاهش تقاضاي مصرف مواد مخدر در گفت و گو با اجتماعي برنا در خصوص عوامل گرايش به مواد مخدرگفت: سه عامل در گرايش به موادمخدر موثر است كه شامل عوامل فردي، اجتماعي و فرهنگي است. ضعف اخلاق، كنجكاوي، معاشرت با دوستان ناباب و نداشتن اعتماد به نفس و ... از عوامل فردى گريش افراد به مصرف مواد هستند.

وي دستيابى به هيجانات دوره جواني، تقليد از دوستان، خارج شدن از فشارهاى عصبى و رواني، فرار از مشكلات زندگي، نابساماني هاي زندگي، تنهايي و شكست‏هاى اجتماعي را از انگيزه ‏هاى مصرف مواد اعتيادآور در بين افراد جامعه بويژه جوانان دانسته است.

اين كارشناس در ادامه افزود: براى اين كه افراد بتوانند در مواقع خطر خود را از چنگ اعتياد دور سازند، ارتقا بخشيدن به توانايي‏هاى ايشان كاملاً ضرورى به نظر مي‏رسد. افزايش مهارت‏هاى زندگى "مهارت حل مشكل، قدرت تصميم ‏گيري، هنر دوست‏يابى و ..." از عوامل حفاظت‏ كننده فردى است كه اگر امروز آن ها را به فرزندانمان نياموزيم فردا در غياب ما در مقابل اصرار دوستان قدرت مقاومت نخواهند داشت.

وي عوامل خانوادگى را يكي ديگر از گرايش به مواد مخدر دانسته و گفت: وجود پيوند و ارتباطات عميق خانوادگى نقش به سزايى در پيشگيرى از اعتياد دارد. اگر محيط خانواده سالم باشد كودك داراي اعتماد به‌ نفس، مهر و محبت و احساس مسئوليت مي‌شود. و هر قدر اين روابط به سردى سوق پيدا كند و كودك مورد توجه و حمايت قرار نگيرد آماده كجروي، ناسازگاري و ... خواهد شد كه خطر اعتياد در محيط خانواده نيز افزايش مي ‏يابد.

اين كارشناس خاطرنشان كرد: برقراري رابطه صحيح پدر و مادر با كودك سبب مي‌شود كه رشد شخصيت بچه سير طبيعي داشته باشد و از انحراف و كجروي مصون بماند.

وي افزود: وجود فرد معتاد در خانواده، سهل ‏انگارى در توجه به زنگ خطرها مثل مصرف سيگار، ايجاد تنش و درگيرى بين اعضا خانواده، عدم گفت و گو پيرامون اعتياد در خانواده، فقر مادى يا رفاه اقتصادى خانواده ديگر عوامل گرايش به مصرف مواد هستند.

اين كارشناس كاهش تقاضاي مصرف ،عوامل اجتماعى را آخرين علل گرايش به موادمخدر دانسته و اظهار داشت: نابرابري ‏هاى اجتماعى و اقتصادي، در دسترس بودن مواد، بيكاري، فقر، عدم اطلاع ‏رسانى جامع و كامل در زمينه عوارض جسمي، روحى و اجتماعى اعتياد، وجود باورهاى نادرست اجتماعى و ضعف فرهنگ مشاوره از عوامل مهم گرايش به سوء مصرف موادمخدر به شمار مي ‏روند.

بهترين نوع درمان چيست؟

حامد اختياري مسئول آزمايشگاه ارزيابي شناختي، مركز ملي مطالعات اعتياد دانشگاه علوم پزشكي تهران در گفت و گو بابرنا اظهار داشت: گسترش انواع مواد مخدر و در دسترس بودن و تغيير الگوي شيوه هاي مصرف آن باعث شده است كه عده زيادي از جوانان و نوجوانان به استعمال اين مواد گرايش پيدا كرده و سبب بروز مشكلات فراواني براي خود، جامعه و بنيان خانواده شوند.

اختياري اذعان داشت: مبارزه با اعتياد درجهان بر سه روش كلي مبارزه باعرضه، درمان معتادان و فعاليت‌هاي پيشگيري در جهت كاهش تقاضا استوار است. اگر چه مبارزه باعرضه‌ مواد بسيار ضروري است و بدون آنها مشكل مواد بسيار بدتر از امروز مي شد، ليكن اين تلاش مشكل سوء مصرف و اعتياد را از بين نبرده است.

وي در خصوص درمان طولاني مدت و استفاده از متادون تاكيد كرد: درمان اعتياد با متادون در60درصد موارد از ماندگاري بالايي برخوردار است كه گاهي تا 60 درصد موارد را شامل مي شود و روش درماني صحيح با متادون شامل جايگزيني اين ماده با مواد مخدر غير قانوني است. به طوري كه بيمار با مصرف طولاني مدت اين دارو، سلامت روان و شخصيت خود را بازيابد.

وي افزود: تا زماني كه فرد از متادون استفاده مي‌كند، به مصرف مواد مخدر روي نمي‌آورد زيرا اثر اين ماده در مغز، مشابه مواد مخدر است اما براي ايجاد اثربخشي لازم، نيازمند مصرف طولاني مدت است.

اختياري بيان كرد: طي اين مدت بيمار از نظر شخصيتي ملايم‌تر شده و با كاهش ميل به رفتارهاي ناگهاني و آسيب‌زا، فرصتي براي زندگي طبيعي فرد ايجاد مي‌شود.

اختياري در خصوص درمان كوتاه مدت بيان كرد: درمان كوتاه مدت و درمان فوق سريعي كه در بازار وجود دارد صرفاً مداخله‌اي كم اثردارد و فرد بعد از 6 ماه به اعتياد باز مي گردد و موفقيت 10 تا 20 درصدي را به همراه دارد.
 شنبه 28 دي 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برنا نيوز]
[مشاهده در: www.bornanews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 140]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن