واضح آرشیو وب فارسی:فارس: صفارهرندي در گفتگو با روزنامه الوسط:آمريكا اشتباهات بزرگي در خاورميانه مرتكب شد كه ما آن را پيشبيني ميكرديم
خبرگزاري فارس: وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي گفت: آمريكا اشتباهات بزرگي در خاورميانه مرتكب شد كه ما آن را از قبل پيشبيني كرده بوديم، لذا اين كشور بايد «در افكار و نگاه خود» تجديدنظر كند.
به گزارش خبرگزاري فارس، روزنامه الوسط در شماره روز چهارشنبه 25 ديماه خود مصاحبه اختصاصي سردبير روزنامه الوسط و خانم ريم خليفه خبرنگار روزنامه را با محمدحسين صفار هرندي فرستاده ويژه رئيس جمهور و وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در صفحه اول خود به چاپ رساند كه متن كامل اين مصاحبه از نظر خوانندگان ميگذرد.
س: هدف ديدار شما از ابوظبي و بحرين چيست؟
- با توجه به شرايط جاري و اوضاع فاجعه آميزي كه فلسطين و نوار غزه شاهد آن ميباشد، جناب آقاي احمدي نژاد رياست محترم جمهوري اسلامي ايران اينجانب را به عنوان فرستاده ويژه جهت ملاقات با والاحضرت ملك حمد بن عيسى آل خليفه و تقديم يك پيام كتبي به ايشان مكلف كرد، دو روز پيش نيز در ابوظبي با رئيس امارات متحده عربي ملاقاتي داشتيم و پيام مشابهي را در رابطه با ديدگاه جناب آقاي احمدي نژاد پيرامون نقشي كه سران كشورهاي اسلامي ميتوانند براي تغيير اوضاع مردم فلسطين كه با حملات نيروهاي رژيم اشغالگر صهيونيستي مواجه ميباشند، ايفا كنند و نيز چگونگي روياروئي با بحران در حال و آينده، را به ايشان تسليم كردم.
روز گذشته نيز با خانم شيخه مي بنت محمد آل خليفه وزير فرهنگ و اطلاع رساني ملاقات كرده و گفتگوهاي خوبي را پيرامون راههاي تقويت روابط فرهنگي بين دو كشور و دو ملت برادر با يكديگر انجام داديم.
س: پادشاه بحرين به برگزاري اجلاس فوق العاده سران اسلامي – عربي دعوت كردند، آيا پيام شما متضمن حمايت از دعوت پادشاه براي برگزاري اين اجلاس بود؟
- مسئولان جمهوري اسلامي ايران از آغاز اين بحران و فاجعه بزرگي كه در غزه شاهد آن هستيم، مواضع قاطع خود را نسبت به مسئله فلسطين به ويژه تحولات اخير در غزه، اعلام كردند و آراء و نظرات اعلام شده از سوي جمهوري اسلامي ايران با پيشنهاد برگزاري اجلاس فوق العاده از سوي پادشاه بحرين جهت بررسي اين مسئله كاملاً مطابق بوده است.
جمهوري اسلامي ايران تاكيد ميكند كه هيچ فرصتي را نبايد از دست داد، ما بايد از فرصتها براي برگزاري اجلاسهايي در سطح سران كشورهاي عربي و اسلامي بهرهبرداري كنيم تا بتوانيم از مسئله فلسطين حمايت كنيم و اين كمترين كاري است كه ميتوانيم در حق آنان انجام دهيم.
س: آيا ايران از گامهاي ديپلماتيك اتخاذ شده از سوي تركيه براي فعال كردن تلاشها در خصوص غزه حمايت مي كند؟ .. چنانچه ملاحظه ميشود ايران براي حمايت از ملت فلسطين بر بعد مردمي تكيه كرده و در جهت ديپلماتيك تلاش نكرده مگر طي مدت اخير، به نظر شما علت اين اتفاق چيست؟
- ما از كليه فعاليتهاي سياسي و بينالمللي كه به پايان دادن حملات وحشيانه عليه غزه و نيز تامين كامل منافع ملت فلسطين منجر شود، حمايت ميكنيم، اين اقدامات از سوي هر طرفي كه باشد در صورتي كه نتيجه دهد و به جلوگيري از حملات ددمنشانه و وحشيانه رژيم صهيونيستي عليه ملت فلسطين، لغو محاصره مردم غزه و ارائه كمك و حمايت بويژه در رابطه با درمان مجروحان، ارائه دارو و مواد غذائي منجر شود، ما از آن حمايت ميكنيم، ولي اقدامات به عمل آمده بايد در اين چارچوب بطور عملي و جدي و در جهت تامين منافع ملت فلسطين باشد.
من از اين گفته كه جمهوري اسلامي ايران تنها در مدت اخير شروع به تلاشهاي ديپلماتيك كرده تعجب ميكنم، اين گفته صحت ندارد زيرا رئيس جمهوري اسلامي ايران از همان روزهاي اول با انجام تماسهاي گسترده با بسياري از كشورها در سطح جهان، تحركات انبوهي را آغاز كرد و براي حمايت از مسئله فلسطين فرستادگاني را به كشورهاي متعدد اعزام كرد، اقدام آقاي هوگو چاوز رئيس جمهور ونزوئلا به اخراج سفير اسرائيل بعد از يك روز از استقبال فرستاده رئيس جمهور و از آثار اين تحرك ديپلماتيك ايران بوده كه براي همبستگي با ملت فلسطين و در اعتراض به جنگ اسرائيل عليه نوار غزه صورت گرفت.
سهم من در اين تلاشها و تحركات ديپلماتيك اين بوده كه از دو كشور برادر يعني بحرين و امارات ديدار و با سران آنان رايزني نمايم، متأسفانه زماني كه شروع به فعاليت براي حمايت از مسئله فلسطين كرديم، سكوت بسياري از كشورها را به ويژه در منطقه، ملاحظه نموديم ما شاهد تحركي در جهت ايستادگي در كنار ملت فلسطين نبوديم بلكه ديديم بعضيها در انتظار آنند كه حملات اسرائيل مسئله فلسطين و نوار غزه را از بين ببرد، از اينرو بعضيها بر خلاف آنچه اتفاق افتاد پيشبيني ميكردند. شوراي امنيت سازمان ملل نيز در اين راستا حركت نكرد و متأسفانه نشستها به تعويق افتاد و در جهت جلوگيري از حملات وحشيانه اسرائيل اقدامي صورت نگرفت. جمهوري اسلامي ايران در ابعاد و سطوح مختلفي شروع به كار كرد، از كشورهاي مختلفي از جمله آمريكا و اتحاديه اروپا و آنهائي كه داراي روابط قوي با رژيم صهيونيستي هستند خواستار تحرك براي مهار آن شدند، تحرك ما از آغاز بحران بوده و به همان منوال تاكنون ادامه دارد.
بايد اضافه كنم كه اولين عكس العمل ايران در سطح رسمي پيامي بود از سوي رهبر معظم جمهوري اسلامي حضرت آيت الله خامنهاي كه براي يك روز در ايران اعلام عزاي عمومي كرد و به تمامي كشورهاي جهان پيام فرستاد و از نيروهاي مقاومت در نوار غزه خواست تا ايستادگي كنند و بر ايستادگي و جانبداري ايران با ملت فلسطين تاكيد كرد.
س: فرموديد كه رئيس جمهور ايران، فرستادگاني را براي كشورهاي مختلف جهاني و نيز كشورهاي عربي اعزام نموده است، چرا تاكنون فرستادهاي را به قاهره براي باز كردن گذرگاه رفح اعزام نكرده است؟
- براي ما در ايران هيچ مانعي از اعزام فرستادگاني به هر پايتختي به استثناي رژيم صهيونيستي وجود ندارد، مبادله هياتها ابتدا بايد با توافق دو دولت انجام گيرد، ما معتقديم كه شرايط بايد فراهم باشد و كشورهايي كه فرستاده براي آنها اعزام ميكنيم بايد آمادگي همكاري را از خود نشان دهند، ايران پيامي را در رابطه با حملات اسرائيل به نوار غزه به مصر تسليم كرد، ما آمادگي خود را براي درمان مجروحان از طريق فراهم سازي زمينه ايجاد يك واحد بيمارستاني در نزديكي غزه اعلام كرديم، ولي متأسفانه ملاحظه كرديم كه دولت مصر براي تغيير شرايطي كه ملت فلسطين از آغاز حملات صهيونيستي در آن بسر ميبرد، همكاري نميكند. ما ارسال مواد غذائي و داروئي از طريق هواپيما براي ملت فلسطين را آغازكرديم ولي با تأسف شديد اين كمكها به نوار غزه نرسيد، حتى از رسيدن لوازم پزشكي به دست نيازمندان به آن در نواز غزه جلوگيري به عمل آمد، ما انتظار اين سكوت و ممانعت را از مصر نداشتيم و از سوي ديگر مسئولان اسرائيلي«رژيم صهيونيستي» قبل از اقدام به حمله وحشيانه عليه نوارغزه در قاهره بودند و اين مسئله سئوال برانگيز و مورد انتقاد ميباشد.
س: باراك اوباما رئيس جمهور منتخب آمريكا در 20 ژانويه جاري كاخ سفيد را تحويل خواهد گرفت، بعضي از اظهارات وي نشان ميدهد كه داراي رويكردي متفاوت نسبت به ايران ميباشد، آيا شما نسبت به روابطي بهتر با آمريكا خوش بين هستيد؟
- ما از زمان پيروزي انقلاب اسلامي در ايران در سال 1979، نسبت به هيچ يك از دولتهاي متوالي آمريكا خوش بيني نبودهايم، زيرا آنها مديريت كشور بدست مردم ايران را قبول ندارند و تاكنون نتوانستهاند مفهومي را كه جمهوري اسلامي ايران بر آن مبتني است درك كنند، زيرا نميخواهند هيچ ملتي به طور مستقل زندگي كند و روي پاي خود بايستد.
در رابطه با باراك اوباما رئيس جمهور منتخب، آقاي احمدي نژاد رياست جمهوري پيامي را به مناسبت انتخاب وي در نوامبر گذشته فرستاد و طي آن پيروزي وي را تبريك گفت، آقاي احمدي نژاد يك فرصت بسيار تاريخي به رئيس جمهور منتخب جهت حل بحران روابط نامناسب بين دو كشور كه در طول سه دهه گذشته ادامه داشته، دادند و ما در انتظار پاسخ به آن هستيم. آمريكا اشتباهات بزرگي را در خاورميانه مرتكب شد كه ما آن را پيشبيني ميكرديم، ما از آنها خواستيم تا نظر و ديدگاه استعماري، سلطه گرايانه و مستكبرانه خود را نسبت به ما تغيير دهند، آنها بايد «در افكار ونگاه خود » تجديدنظر كرده و به ملتهاي منطقه اجازه تعيين سرنوشت خود را به دست خودشان بدهند و اينكه روابط فيما بين خود را بدون دخالت انتخاب كنند، بهترين كمكي كه ميتوانيم به آنها بكنيم ادامه نصيحت به آنهاست مبني بر ضرورت تجديد نظر در سياست نادرست خود.
انتهاي پيام/خ
جمعه 27 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 132]