واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: تعليف دام در جنگلها، مراتع و آبخيزها بدون داشتن پروانه ممنوع شد
سرويس پارلماني: لايحه اصلاح تبصره يك ماده 47 قانون تنظيم بخشي از مقررات مالي دولت، مصوب 1380، در جلسه علني امروز مجلس شوراي اسلامي مطرح شد و در شور دوم از تصويب گذشت.
به موجب اين لايحه: تعليف دام در جنگلها، مراتع و آبخيزها، بدون داشتن پروانه چرا، ممنوع است.
پروانههاي صادر شده در صورتي اعتبار دارد كه صاحب آن به شغل دامداري مشغول باشد و امتياز پروانه چراي دام را بدون مجوز قانوني به ديگري واگذار نكرده باشد.
مرجع اعطاي مجوز، ابطال و انتقال پروانه چراي دام، سازمان جنگلها، مراتع و آبخيزداري و ادارههاي تابع استانها خواهد بود.
جلوگيري از ساخت و ساز بدون مجوز تاسيسات بندري
لايحه الحاق يك تبصره به بند 22 ماده 3 آييننامه سازمان بنادر و كشتيراني، مصوب 1348، در ادامه اين جلسه مورد رسيدگي قرار گرفت و درپي تصويب جزييات آن: هرگونه ساخت و ساز بدون مجوز در محدوده حاكميت سازمان بنادر و كشتيراني، ممنوع است.
سازمان، در صورت اطلاع، از طريق گاردبندر يا ديگر ضابطان دادگستري، از ادامه عمليات جلوگيري خواهد كرد و موضوع را به عنوان شاكي به مرجع قضايي محل، اعلام كند.
مخالفت با تخصيص نيم درصد درآمد گمرك به كاركنان
لايحه اختصاص نيم درصد حقوق ورودي وصولي به گمرك جمهوري اسلامي ايران، در اين جلسه مطرح شد و نمايندگان با حذف ماده واحده آن، تخصيص نيم درصد درآمد گمرك براي كاركنان و هزينههاي جاري آن سازمان را مردود دانستند و خواستار حذف ماده واحده اين لايحه شدند كه مورد موافقت قرار گرفت.
انتقاد از ممنوعيت افزايش دستمزدها در سال 88
گزارش خبرنگار پارلماني اطلاعات حاكي است: عليرضا محجوب، نماينده تهران، به عنوان يكي از سخنرانان اين جلسه، به انتقاد از لايحه يارانهها و تاثير منفي آن در زندگي كارگران و حقوقبگيران پرداخت.
وي گفت: در صورتي كه اين لايحه تصويب و اجرا شود، براي هر خانوار كارگري ماهانه 100 هزار تومان هزينه دارد كه اين مبلغ ماليات محسوب ميشود. از طرفي، در ماده 13 اين لايحه، افزايش حقوق كارگران و كارمندان ممنوع شده است.
وي افزود: اگر قرار است قيمتها شناور و آزاد شود، دستمزدها نيز بايد تابع اين روند باشد، يعني حداقل سالانه 2 بار به دستمزد كارگران افزوده شود.
ضرورت همآهنگسازي دستمزد كارگران بازنشسته با كارمندان
محجوب آنگاه كاهش سطح اشتغال، ركود فعاليتهاي اقتصادي، ترويج بيانضباطي مالي و نبودن همآهنگي ميان هزينهها و درآمدها را از جمله مشكلات اقتصاد كشور دانست و با استناد به تجمع اعتراضآميز كارگران در جلوي ساختمان مجلس، تاكيد كرد: كارگران بازنشستهاي كه 43 سال كار كردهاند، انتظار دارند كه حقوق آنان با حقوق بازنشستگان كشوري و لشكري همآهنگ شود.
مخالفت با دولتي كردن سازمان تامين اجتماعي
نماينده تهران سپس به انتقاد از تغيير اساسنامه سازمان تامين اجتماعي كه آن را در اختيار دولت قرار ميدهد، انتقاد كرد و افزود: كارگران صنوف مختلف، از حقوق كم، نبود تشكل كارگري و تعيين نشدن ساعت كار گله دارند و خواستار نظاممند شدن سيستم كاري خود هستند.
لزوم ايجاد تحول در ساختار سازمان ملل متحد
محمدرضا محسنيثاني، محمدرضا رضايي كوچكي، موسي غضنفرآبادي و علي مطهري، ديگر سخنرانان اين جلسه بودند كه ضمن محكوم كردن حوادث غزه، سازمان ملل متحد را فاقد كارآيي كافي براي فرو نشاندن بحرانهاي بينالمللي دانستند و خواستار انتقال مقر آن به كشوري ديگر شدند.
پيشنهادهاي وزير آموزش و پرورش
در ادامه اين جلسه، در اجراي ماده 64 آييننامه داخلي مجلس، عليرضا علياحمدي، وزير آموزش و پرورش، گزارش عملكرد آن وزارتخانه را ارائه و پيشنهادهايي براي بهبود وضع آموزش و پرورش ارائه داد.
وي خواستار واگذاري سهام به آن وزارتخانه، صدور مجوز تغيير كاربري زمينهاي آموزشي بدون دريافت هزينه، مكلف كردن شهرداريها به تامين فضاهاي مورد نياز آموزش و پرورش، صدور مجوز تبديل به احسن كردن داراييهاي آموزش و پرورش شد.
گسترش مدارس غيردولتي و هيات امنايي
توسعه مدارس غيردولتي و هيات امنايي، دريافت عوارض از كالاهاي مصرفي و تخصيص درآمد آن به آموزش و پرورش، هيات امنايي كردن اين وزارتخانه و خروج آن از ذيحسابي، پرداخت 50 درصد هزينه تحصيل فرزندان كارمندان در مدارس غيردولتي از راه بخشودگي بخشي از ماليات حقوق آنان، جلوگيري از تحميل هزينههاي جديد چون تعهد استخدام نيرو از ديگر پيشنهادات وزير آموزش و پرورش بود.
نامه 230 نماينده مجلس در مورد حوادث غزه
به گزارش خبرنگار ما: در اين جلسه نامه 230 نفر از نمايندگان در محكوميت تهاجم اسرائيل به غزه، از تريبون خوانده شد.
امضاكنندگان اين نامه خواستار تشكيل دادگاهي از سوي مسلمانان براي رسيدگي به جنايتهاي صهيونيستها در فلسطين، به ويژه غزه شدند.
آنان همچنين با انتقاد از قطعنامه اخير شوراي امنيت در ناديده گرفتن حقوق مردم غزه، خواستار آن شدند كه آن شورا به مسئوليت تاريخي خود مبني بر تامين امنيت در جهان عمل كند و رژيم حاكم بر اسرائيل را به عقبنشيني ازخاك غزه و پذيرش آتش بس، فراخواند.
امضاكنندگان بيانيه، موضعگيري كنگره آمريكا در حمايت از اسرائيل را ننگين و غيرمنصفانه دانستند و از پارلمانهاي كشورهاي مسلمان و ديگر آزاديخواهان درخواست كردند كه براي تامين حقوق حقه مردم غزه، اقدام كنند.
تخصيص اعتبارات خشكسالي
گروهي از نمايندگان در ادامه اين جلسه نسبت به تخصيص نيافتن اعتبارات خشكسالي به كشاورزان، تذكر آييننامهاي دادند.
ضرورت پرداخت مطالبات برنجكاران
همچنين يكي از نمايندگان ضمن انتقاد از واردات بيرويه برنج خارجي، از دولت خواست كه بدهي خود به برنجكاران كشور را هرچه زودتر بپردازد.
در ادامه اين جلسه اعلام شد كه لايحه موافقتنامه همكاري امنيتي بين دولت جمهوري اسلامي ايران و دولت كويت، تقديم هيات رئيسه شده است.
همچنين نسبت به تاخير هيات رئيسه در اعلام استيضاح وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي كه به امضاي 50 نفر از نمايندگان رسيده است، تذكر آيين نامهاي داده شد.
چهارشنبه 25 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 110]