واضح آرشیو وب فارسی:مهر: تحليلگران در گفتگو با مهر:توان مقاومت براي اداره جنگ پارتيزاني طولاني/ ابتكار عمل در دست حماس
خبرگزاري مهر-گروه بين الملل : تحليلگران تاكيد دارند در نوزدهمين روز حملات وحشيانه صهيونيستها به غزه، تنها دستاورد دشمن، كشتار كودكان و زنان و ويران كردن تاسيسات زيربنايي و حتي مساجد بوده و در مقابل مقاومت به رهبري حماس همچنان ابتكار عمل را در اختيار دارد.
به گزارش خبرگزاري مهر، حملات وحشيانه رژيم صهيونيستي به نوارغزه وارد نوزدهمين روز پياپي خود شده است و اين رژيم در اين حملات جنون آميز تمام اماكن غيرنظامي از جمله منازل، تاسيسات زيربنايي و حتي مساجد غزه را هدف قرار مي دهد و آمار شهدا به 984 نفر رسيده است كه نيمي از آنها را كودكان و زنان تشكيل مي دهند و تعداد مجروحان نيز به 4530 نفر رسيده است.
"انيس النقاش" هماهنگ كننده مركز تحقيقات استراتژيك "الامان" لبنان و تحليلگر مسائل خاورميانه درباره جايگاه مقاومت فلسطين به رهبري حماس و وضعيت رژيم صهيونيستي در سومين هفته تجاوز وحشيانه اين رژيم به نوارغزه به مهر گفت : از نظر شليك تعداد موشكها از سوي مقاومت، امروز(نوزدهمين روز حملات صهيونيستها) تعداد موشكهايي كه شليك مي شود، همانند تعداد موشكهايي است كه در روز نخست شليك مي شد و پيشروي دشمن به هر منطقه مسكوني با مقاومت بسيار سخت رزمندگان فلسطيني و تلفات دشمن روبرو مي شود؛ اسرائيل جز كشتار زنان و كودكان و ويران كردن مدارس، منازل، مساجد و تاسيسات زيربنايي غزه، هيچ دستاوردي به دست نياورده است؛ شروط مقاومت هيچ تغييري نكرده و آنچه تغيير كرده، شروط دشمن و شروط مصر است كه در حال عقب نشيني هستند.
نقاش درباره اينكه آيا رژيم صهيونيستي مي تواند اين جنگ نابرابر را به نفع خود به پايان برساند؟ تاكيد كرد: هرگز، دشمن نمي تواند اين جنگ را به نفع خود تمام كند و هر چه اين جنگ طولاني تر شود، خسارتها و تلفات دشمن بيشتر خواد شد و مقاومت با توانمنديهاي جديد، دشمن را غافلگير خواهد كرد و حتي اظهارات اسماعيل هنيه (نخست وزير دولت منتخب ملت فلسطين) را شنيديم كه از قريب الوقوع بودن پيروزي به مردم غزه خبر داده بود.
وي به بهره مندي رزمندگان فلسطيني از تجارب مقاومت لبنان در برابر ماجراجويي جولاي 2006 رژيم صهيونيستي اشاره كرد و اظهار داشت : رزمندگان فلسطيني در غزه از بعد استراتژيكي درسهاي زيادي از تجربه جولاي كسب كردند و آمادگي بسيار بالايي براي يك نبرد طولاني با رژيم صهيونيستي به دست آوردند كه دشمن نمي تواند جنگ را براي مدت طولاني ادامه دهد. رزمندگان فلسطيني با آمادگي هاي امنيتي بالا همانند مبارزان لبناني، دشمن را غافلگير مي كنند .
اين تحليلگر لبناني درباره مواضع رژيمهاي عربي با توجه به تظاهرات گسترده مردم كشورهاي عربي در همبستگي با مردم غزه به مهر گفت : مردم كشورهاي عربي از همان روز نخست تجاوزگري دشمن به غزه با شركت در راهپيمايي هاي گسترده به حمايت از غزه و مقاومت پرداختند و همگام كشورهاي اروپايي، آسيايي و آمريكايي، در لبنان و اردن و ديگر كشورهاي عربي تظاهرات مردمي همچنان ادامه دارد و حتي در مصر به سبب اين تظاهرات، مردم بازداشت شدند، اما بيشتر رژيمهاي عربي از همان ابتدا از موضعگيري به نفع مردم غزه خودداري كرده و تقريبا به جانبداري از دشمن پرداختند، اما اين رژيمها تصميم گرفتند جمعه آتي در دوحه قطرنشست برگزار كنند كه اين مسئله به سبب ايستادگي مقاومت است، زيرا اين رژيمها به سبب اين پيروزي مقاومت در تنگناي بسيار شديدي قرار گرفته اند و مقاومت و فشار مردمي عربي سبب تحميل اين تحركات بر رژيمهاي عربي شده است.
"حسن هاني زاده" ديگر كارشناس مسائل خاورميانه در گفتگو با مهر درباره جايگاه مقاومت و رژيم صهيونيستي در نوزدهمين روز تجاوزگري اين رژيم به نوارغزه اظهار داشت : با وجود بمبارانهاي هوايي و گلوله باران زميني و دريايي غزه از سوي رژيم صهيونيستي، مقاومت همچنان ادامه دارد و رزمندگان حماس هر گونه تحرك دشمن را براي پيشروي در غزه دفع و نيروهاي دشمن را زمينگير كردند.
اين مقاومت و ناتواني ارتش رژيم صهيونيستي براي متوقف كردن شليك موشك به سوي شهرهاي صهيونيست نشين نشان مي دهد كه حماس تا كنون ابتكارعمل جنگ را همچنان در دست دارد.
در بعد نظامي نيروهاي حمله كننده اگر نتوانند در يك مدت زمان كوتاهي به اهداف تعيين شده خود در جنگ دست يابد در واقع بازنده نهايي اين جنگ خواهند بود واسرائيل نيز در جنگ غزه متحمل شكست فاحشي خواهد شد كه اين شكست به مراتب از شكست در جنگ33 روزه لبنان بدتر خواهد بود.
علت اين امر اين است كه غزه از سوي رژيم صهيونيستي و مصر به عنوان تنها كشور عربي هم مرز غزه بيش از 18 ماه در محاصره بود و حتي مصر از ورود كمكهاي بشردوستانه به اين منطقه جلوگيري مي كند.
هاني زاده افزود : در اين جنگ نا برابر،حماس هر لحظه برد موشكهاي خود را افزايش مي دهد و برخي تحليلگران بر اين عقيده هستند كه اين جنبش توانايي تهديد تل آويو را دارد، زيرا موشكهاي گراد يك و دو تا 55 كيلومتري عمق اراضي اشغالي را هدف قرار دادند و تل آويو تنها 70 كيلومتر با غزه فاصله هوايي دارد.
وي خاطر نشان كرد : همچنين تاسيسات هسته اي ديمونا در صحراي نقب يكي از اهداف سهل الوصول حماس است كه اگر شرايط اقتضا كند حماس اين تاسيسات را با موشكهاي دور برد هدف قرار خواهد داد كه در آن صورت يك فاجعه انساني عظيمي رخ مي دهد، اما حماس با صبر و بردباري از شليك به سوي تاسيسات نظامي ديمونا خودداري مي كند.
اين كارشناس تصريح كرد : آنچه در اين جنگ نابرابر آشكار شد؛ قدرت غير قابل تصور حماس براي اداره يك جنگ پارتيزاني طولاني مدت با ارتش رژيم صهيوينستي است كه اين مسئله به عنوان پاشنه آشيل رژيم اسرائيل تلقي مي شد.
هاني زاده افزود : در بعد سياسي نيز اين جنگ نشان داد كه كشورهاي سازشكارعربي تا كنون در ارزيابي خود از رژيم صهيونيستي راه خطا پيموده اند، زيرا اين رژيم تحت هيچ شرايطي خواهان صلح با فلسطينيان نيست، بلكه امنيت پايدار را براي خود مي خواهد.
اين كارشناس خاطر نشان كرد : در بعد بين المللي نيز رژيم صهيونيستي همواره به عنوان عنصر ثابت در تمام معادلات بين المللي و تصميمات جهاني به شمار مي آيد، زيرا در هر تصميمي، امنيت اسرائيل به عنوان خط قرمز نهادهاي بين المللي تلقي مي شود وهيچ نهادي حق عبور از اين خط را ندارد و علتش اين است كه شوراي امنيت و نهادهاي ديگر بين المللي با حمايت آمريكا و اروپا در بر برابر ارتكاب جنايات جنگي و استفاده از جنگ افزارهاي ممنوعه در جنگ عليه غيرنظاميان فلسطيني سكوت اختيار مي كنند.
به گفته هاني زاده، حتي اين باور نيز به برخي سران كشورهاي سازشكارعربي منطقه نيز منتقل شده كه امنيت اسرائيل همواره بايد در تمام طرح ها و قطعنامه ها لحاظ شود كه اين باور در جريان طرح اخير مصر براي پايان دادن به جنگ غزه كاملا مشهود بود ، زيرا مصر همواره بر مهار حماس براي تضمين امنيت رژيم صهيونيستي تاكيد دارد.
وي افزود : با اين حال در طول نوزده روزي كه از حملات وحشيانه ارتش رژيم صهيونيستي عليه ساكنان بي دفاع نوار غزه مي گذرد؛ شكاف عميقي ميان سران رژيمهاي سازشكارعربي با ملتهاي آنان بروز كرد كه گسترش اين شكاف در آينده بقاي اينگونه رژيمها را به شدت مورد تهديد قرار خواهد داد.
هاني زاده در پايان گفت : سرانجام اينكه برآيند گزارشهاي ميداني نشان مي دهد كه اسرائيل در آستانه يك شكست تاريخي ديگر قرار دارد و اين شكست كه بي شك پيروزي حماس و ديگر گروههاي مقاومت را در پي خواهد داشت؛ تمام معادلات سياسي و امنيتي منطقه را تحت تاثير قرار خواهد داد و رژيم صهيونيستي با فرايند جديدي به نام توازن وحشت روبرو خواهد شد.
"محمد صالح صدقيان" رئيس مركز عربي مطالعات ايران و كارشناس مسائل خاورميانه درباره نوزدهمين روز حملات وحشيانه رژيم صهيونيستي به نوارغزه و اينكه آيا سرنوشت اين جنگ افروزي در نهايت به نفع مقاومت تمام خواهد شد يا صهيونيستهاي متجاوز؟ به مهر گفت : اسرائيل از تجاوز به نوارغزه دو هدف را دنبال مي كند يكي متوقف كردن شليك موشك توسط گروههاي مقاومت اسلامي از نوارغزه به شهركها و شهرهاي اسرائيلي و دوم مجبور كردن جنبش حماس به تسليم دربرابر شروط كلي و موافقت با شروط تشكيلات خودگردان در رام الله، كه من معتقدم اسرائيل تا امروز نتوانسته است اين اهداف را محقق كند.
وي با بيان اينكه رژيم اسرائيل به هيچ يك از اهداف خود دست نيافته است، خاطر نشان كرد : جنبش حماس بيشتر از روز اول از توان امكانات دفاع از نوار غزه برخوردار است و در نتيجه اگر مردم فلسطين در داخل نوار غزه و مقاومت اسلامي به رهبري حماس و ديگر گروهها بتوانند حداقل تا يك هفته ديگر مقاومت كنند به اعتقاد من دورنماي پيروزي به شكل روشن تري در برابر مقاومت و رزمندگان فلسطيني و مردم غزه نمايان خواهد شد.
وي درباره روحيه مردم غزه با توجه به اظهارات اسماعيل هنيه نخست وزير دولت مردمي حماس و نقش آنها در ناكام گذاشتن اهداف رژيم صهيونيستي اظهار داشت : شكي نيست كه يك ميليون و پانصد هزار فلسطيني در نوار غزه نه تنها از ملت فلسطين بلكه از همه امت اسلام دفاع مي كنند؛آنها امروز تاريخ روشن و درخشاني از خود ثبت مي كنند و در واقع بايد در برابر اين ايستادگي و مقاومت مردم غزه در طول نوزده روزي كه از تجاوزات و اقدامات تروريستي اسرائيل و كشتار كودكان و زنان مي گذرد، سرتعظيم پايين آورد، زيرا آنها توانسته اند با مقاومت مثال زدني خود زيباترين صفحات جهاد و پايداري و نبرد با نظاميان اسرائيلي را به تصوير بكشند و به اعتقاد من تصاويري كه از مقاومت مردم غزه در نوزده روز حمله ديديم تمام دولتهاي عربي را مجبور خواهد كرد در برابر اين ايستادگي سر تعظيم فرود آورند، اما آنچه مايه تاسف است اينكه برخي رژيمهاي عربي همچنان پذيراي مقامها و سفراي اسرائيلي هستند و اين سبب شگفتي و تاسف زياد است كه ونزوئلا به عنوان يك كشور غيرعرب سفير اسرائيل را اخراج مي كند، اما هيچ يك از كشورهاي عربي كه با اسرائيل رابطه دارند؛ سفير اين رژيم را(به عنوان حداقل كاري كه مي توانستند انجام دهند) اخراج نكردند.
صدقيان درباره تصميم آمريكا براي ارسال فوري كمكهاي نظامي براي رژيم اسرائيل و خودداري كشورهاي عربي از اين كار براي حمايت از مقاومت با وجود برخورداري از امكانات نظامي پيشرفته كه مردم غزه بيشتر به آن نياز دارند به مهر گفت : هرچند نمي توان درباره صحت يا سقم اظهارات ايهود اولمرت نخست وزير اسرائيل به اينكه حملات به غزه با موافقت رژيمهاي عربي صورت گرفت،اظهار نظر كرد، اما معتقدم بستن گذرگاهها به ويژه گذرگاه رفح با نوارغزه از سوي مصر، فقط سكوت عربي نيست، بلكه كمك عربي به تجاوزگري اسرائيل به نوارغزه است و من معتقدم تاريخ اين رژيمهاي عربي را مجازات خواهد كرد كه تنها كمكهاي اندك پزشكي و دارويي براي مردم غزه ارسال كردند و من معتقدم حتي اگر يك درصد اين زرادخانه هاي بزرگي كه ارتشهاي عربي در اختيار دارند؛ براي مردم غزه ارسال مي شد، اوضاع و معادله به طور چشمگيري تغيير مي كرد.
-----------------
گزارش و مصاحبه: رضا مهري
چهارشنبه 25 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 170]