واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: جايزه ويژه فيفا به فلسطين عنوان مرد سال هم به كريس رونالدو رسيد
وصال روحانى
همان طور كه پيش بينى مى شد كريستيانو رونالدو ستاره پرتغالى منچستر يونايتد در اولين ساعات صبح ديروز در مراسم سالانه فيفا كه در شهر زوريخ سوئيس برپا شد، از سوى اين نهاد و به واقع با آراى مربيان و كاپيتان هاى تيم هاى ملى فوتبال جهان، به عنوان مرد سال (۲۰۰۸) اين رشته انتخاب شد. او كه پيشتر جايزه معتبرتر «توپ طلا» را هم به نشانه انتخاب به عنوان مرد برتر سال اروپا برده بود، در اين نظرسنجى، مسى، تورس ، كاكا و ژاوى را كه ۴كانديداى اصلى ديگر اين عنوان بودند، به رده هاى دوم تا پنجم تنزل داد. وى دراين مراسم كه نامداران فوتبال جهان شامل على دايى سرمربى تيم ملى ايران هم حضور داشتند و جايزه خود را از سپ بلاتر رئيس سوئيسى فيفا و په له سلطان بازنشسته و برزيلى اين ورزش دريافت داشت، با تشكر از همبازيانش اين عنوان را به خانواده و دوستانش هديه كرد و فتح جام قهرمانان باشگاه هاى اروپا در سال پايان يافته را بهترين خاطره خود خواند. او از الكس فرگوسن مربى منچستر يونايتد هم تقدير كرد و گفت از او چيزهاى زيادى ياد گرفته و وجود وى را يك غنيمت براى خود و يارانش در اولدترافورد شمرد. با اين حال، مهاجم سابق اسپورتينگ ليسبون نقش اول را در توفيق هاى يونايتد در فصل گذشته ايفا كرد و برپايه ۴۲ گل او بود كه اين تيم ليگ برتر انگليس را هم براى دومين سال متوالى فتح نمود و خود او با بازى هاى فنى فوق العاده اش تماشاگران و حريفان را مسحور كرد.
غيرممكن
در عين حال بايد اذعان داشت كه رونالدو در اين فصل درخشش گذشته را نداشته است و حتى يكشنبه شب اين هفته كه منچستر به دليل ضعف بيش از حد چلسى يك بازى مهم ليگ برتر انگليس را ۰-3 از اين حريف «نزول كرده» برد، او كار بزرگى را صورت نداد. با اين وجود روحيه عالى برخاسته از اين برد رونالدو را وادار و تشويق به پايه ريزى ايامى بهتر براى خود در ادامه فصل جارى و تكرار دستاوردهاى فصل گذشته خود كرده است. او در فرداى ارج گذارى فيفا بر دستاوردهاى كلان سال گذشته خود مى گويد:«يك بازيكن را در اين ورزش به من نشان بدهيد كه توانسته باشد سه چهار سال متوالى كارهاى مهم صورت دهد و اين همه مدت در اوج بماند. اين كار تقريباً غيرممكن است. من فصل پيش فوق العاده ظاهر شدم و اين فصل هم بد نبوده ام، اما طبعاً تكرار كارهاى آن فصل برايم امكان پذير نشده است. با اين كه ۲/۵ ماه مصدوم و دور از صحنه بودم، بازگشته ام و ۱۰ گل هم زده ام. مشكل اين است كه مردم انتظار دارند دائماً بهتر شوم و بالاتر از گذشته ظاهر شوم و اين اصلاً آسان نيست، بخصوص اگر در گذشته كارنامه اى همچون من را به جا گذاشته باشيد. در مورد تعداد گل هاى زيادم در فصل گذشته و اين كه امسال به همان ميزان گل نزده ام، بحث هاى زيادى شده، اما مطمئنم كه توان انجام اين كار ذاتاً در من هست و در يكى دو سال آينده دوباره به همان ميزان گل خواهم زد.»
زير ذره بين
اما به اعتقاد ستاره پرتكنيك و ماهر يونايتد بزرگترين دشوارى كار او اين است كه مردم توقعاتى كمرشكن از وى دارند و يك لحظه هم او را رها نمى كنند و به همين خاطر است كه «كريس رونالدو بودن» بسيار سخت مى نمايد. «معضل من در اين نكته نهفته است كه بيش از حد زير ذره بين قرار دارم و كافى است يكى دو اشتباه مرتكب شوم و چنان مهم قلمداد مى گردد كه غيرقابل وصف است. حملات و انتقادات آنها بابت همان اشتباه سهوى چنان زياد و بيرحمانه مى شود كه به وصف نمى آيد. البته وقتى به يك ستاره در حرفه تان بدل مى شويد، بايد انتظار اين طرز برخوردها با خود را داشته باشيد. زندگى همين است و بايد با آن وفق يافت. عجيب است كه مردم در نگاه شان به سمت من ، ابتدا جست وجو مى كنند تا عيب هايى را بيابند و به واقع خواسته شان ايراد گرفتن است و نه ديدن نقاط قوت كار من. با اين اوصاف من محكوم به خوب بازى كردن در تمام لحظات هستم و اگر جز اين باشم دمار از روزگارم درخواهند آورد. شايد عده اى فكر كنند كه بسيارى از موفقيت هايم در فصل گذشته تصادفى بوده است، اما اين طور نيست و من قادر به تكرار بسيارى از آن كارها هستم. اينكه هر روز در بالاترين سطح خود باشيد، تقريباً غيرممكن است اما اين را مى دانم كه به لحاظ پيشرفت در بازى، هر روز كامل تر و تبديل به بازيكن بهترى مى شوم. به اين خاطر است كه مدعى ام رونالدوى كنونى كامل تر از رونالدوى فصل پيش است، هرچند روند تكاملى من بسيار دشوار و پرزحمت و لمس آن براى سايرين سخت است. براى من افتخارى بزرگ است كه امسال هم عنوان مرد سال فيفا را برده ام و هم به توپ طلا رسيده ام ولى اين پايان كار من نيست و بايد به خاطر خواست و علاقه مردم از اين پس به اندازه فصل گذشته موفق باشم و حتى بالاتر از آن زمان ظاهر شوم.»
دايى و باقرى به مسى رأى دادند
سرمربى و كاپيتان تيم ملى فوتبال كشورمان در مراسم انتخاب برترين بازيكن سال ۲۰۰۸ جهان به مسى مهاجم آرژانتينى بارسلونا رأى دادند. در مراسم زوريخ همان طور كه پيشتر آمد، دايى سرمربى تيم ملى ايران و عضو كميته فنى فيفا هم حضور داشت و به ترتيب مسى، رونالدو و كاكا را به عنوان بهترين بازيكنان سال ۲۰۰۸ فوتبال جهان انتخاب كرد.همچنين كريم باقرى به عنوان كاپيتان تيم ملى كشورمان در اين رأى گيرى همانند دايى عمل كرد و به ترتيب به مسى، رونالدو و كاكا را در رده هاى اول تا سوم قرار داد.نكته جالب توجه در اين رأى گيرى اين است كه سرمربيان تيم هاى برزيل، آرژانتين، اسپانيا و پرتغال به ستارگان كشور خود رأى نداده اند.در زير آراى مربيان و كاپيتان هاى برخى تيم هاى مطرح جهان در انتخاب برترين بازيكنان سال ۲۰۰۸ فوتبال دنيا را مى خوانيد:
سر مربيان
* دونگا (برزيل): رونالدو، تورس و آرشاوين
* مارادونا (آرژانتين): رونالدو، ابراهيموويچ و آدبايور
* كاپه لو ( انگلستان): رونالدو، مسى و تورس
* ليپى ( ايتاليا): مسى، رونالدو و تورس
* دل بوسكه (اسپانيا): رونالدو، مسى و جرارد
* يوآخيم لو (آلمان): مسى، ژاوى، تورس
* كارلوس كرش (پرتغال): ژاوى، كاكا و ابراهيموويچ
كاپيتان ها
* لوسيو (برزيل): رونالدو، جرارد و تورس
* ماسكرانو (آرژانتين): رونالدو، تورس و جرارد
* جان ترى ( انگلستان): ژاوى، تورس و رونالدو
* كاناوارو (ايتاليا): رونالدو، كاسياس و ابراهيموويچ
* كاسياس (اسپانيا): اتوئو، جرارد و مسى
* بالاك (آلمان): تورس، رونالدو و جان ترى
* نونو گومژ (پرتغال): فان نيستلروى، دروگبا و اتوئو
رده بندى مردان سال (۲۰۰۸) فوتبال جهان از ديدگاه فيفا
۱- كريستيانو رونالدو از پرتغال ۹۳۵ امتياز، ۲- ليونل مسى از آرژانتين ۶۷۸ امتياز، ۳- فرناندو تورس از اسپانيا ۲۰۳ پوئن، ۴- كاكا از برزيل ۱۸۳ امتياز، ۵- ژاوى از اسپانيا ۱۵۵ امتياز، ۶- استيون جرارد از انگليس ۹۸ پوئن، ۷- ساموئل اتوئو از كامرون ۵۸ امتياز، ۸- ايكر كاسياس از اسپانيا ۴۹ پوئن، ۹- آندرس اينى يسنا از اسپانيا ۳۷ امتياز، ۱۰- داويد ويا از اسپانيا ۳۷ پوئن.
فاتحان عنوان مرد سال فيفا از آغاز تا امروز
۱۹۹۱- لوتار ماتيوس(مليت: آلمان - باشگاه: اينترميلان)
۱۹۹۲- ماركو فان باستن (هلند - آث ميلان)
۱۹۹۳- روبرتو باجو (ايتاليا - يوونتوس)
۱۹۹۴- روماريو(برزيل - بارسلونا)
۱۹۹۵- ژرژ وه آ (ليبريا - پارى سن ژرمن و آث ميلان)
۱۹۹۶- رونالدو(برزيل - آيندهوون و بارسلونا)
۱۹۹۷- رونالدو (برزيل - بارسلونا و اينترميلان)
۱۹۹۸- زين الدين زيدان (فرانسه - يوونتوس)
۱۹۹۹- ريوالدو (برزيل - بارسلونا)
۲۰۰۰- زين الدين زيدان (فرانسه - يوونتوس)
۲۰۰۱- لوئيس فيگو(پرتغال - رئال مادريد)
۲۰۰۲- رونالدو (برزيل - اينتر ميلان و رئال مادريد)
۲۰۰۳- زين الدين زيدان (فرانسه - رئال مادريد)
۲۰۰۴- رونالدينيو (برزيل - بارسلونا)
۲۰۰۵- رونالدينيو (برزيل - بارسلونا)
۲۰۰۶- فابيو كاناوارو (ايتاليا - يوونتوس ورئال مادريد)
۲۰۰۷- كاكا(برزيل - آث ميلان)
۲۰۰۸- كريستيانو رونالدو (پرتغال - منچستريونايتد)
عنوان برترين فوتباليست زن سال به برزيل رسيد
در مراسم دوشنبه شب فيفا عنوان برترين فوتباليست زن سال جهان نيز براى سومين بار متوالى به مارتا از برزيل رسيد. او كه ۲۴ سال دارد و در سال ۲۰۰۷ برزيل را به فينال جام جهانى زنان رساند و در المپيك هاى ۲۰۰۴ و ۲۰۰۸ نيز همراه با تيم ملى كشورش به مقام دوم فوتبال زنان دست يافت، در عضويت باشگاه «اوميا»ى سوئد است، اما بزودى به تيم «سول» امريكا خواهد پيوست.
جايزه ويژه فيفا به فلسطين
كشور فلسطين جايزه توسعه فيفا در سال ۲۰۰۸ را طى مراسم سالانه اين نهاد از آن خود كرد. كشور فلسطين كه چندى پيش ورزشگاه جديد خود به نام الرام را افتتاح كرده و نخستين ديدار بين المللى خود را در اين ورزشگاه برگزار كرده بود توانست جايزه پيشرفت و توسعه را از آن خود كند. سپ بلاتر پس از اعطاى جايزه فيفا به فلسطين گفت: «اين جايزه براى تقدير از وظيفه دشوارى است كه فلسطينى ها در راستاى زنده نگه داشتن فوتبال خود بر دوش داشتند و اين وظيفه به درستى به انجام رسيد. ما همچنين از همكارى فوتبال فلسطين با فيفا جهت ساخت نخستين ورزشگاه بين المللى و استاندارد در كرانه باخترى تقدير مى كنيم.»
جايزه بازى جوانمردانه به تركيه و ارمنستان رسيد
همچنين فدراسيون هاى فوتبال كشورهاى ارمنستان و تركيه جايزه بازى جوانمردانه فيفا در سال ۲۰۰۸ را طى مراسم فوق از آن خود كردند. اين جايزه به سبب تلاش هاى اين دو فدراسيون در راستاى ايجاد روابط حسنه ميان دو كشور ارمنستان و تركيه كه هيچگونه روابط ديپلماتيك با يكديگر ندارند، اهدا شد. ميشل پلاتينى رئيس يوفا و رئيس اجرايى فيفا به همراه سنس ارزيك يكى ديگر از مديران اجرايى فيفا اين جايزه را به فدراسيون هاى فوتبال دو كشور اعطا كرد.
چهارشنبه 25 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 175]