واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: حسن هدايت: تمام داستانهاي «كارآگاه علوي» ماجراي جنايي است سعي كردم سريال «كارآگاه علوي» به سمت معما برود
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: تلويزيون و راديو
حسن هدايت معتقد است: سريال پليسي در تلويزيون ما نه تا به حال خوب ساخته شده و نه ساخته خواهد شد؛ چون ما علاوه بر مسائل متعدد، با كمبود تكنيك و كارشناس مواجه هستيم.
كارگردان سريال «كارگاه علوي»، داستانهاي اين مجموعه را بر موضوعات جنايي استوار خواند و درعين حال آن را سريالي تاريخي، اجتماعي و سياسي دانست كه داستانهاي آن بيهيچ تخيلي تاريخ را روايت ميكنند.
هدايت در گفتوگو با خبرنگار سرويس تلويزيون ايسنا در پاسخ به اين پرسش كه آيا ابعاد تاريخي و سياسي در سري جديد اين مجموعه پررنگ شدهاست؟، اظهار كرد: استناد به وقوع حوادث باعث ميشود كه «كارآگاه علوي» سريالي تاريخي محسوب شود؛ چراكه داستانهاي آن حداقل متعلق به 60 سال قبل است. ابعاد سياسي و اجتماعي نيز در اين سريال ديده ميشود چراكه بعضي از ماجراها با حوادث سياسي روز ارتباط داشتهاست.
اين كارگردان درعين حال نكته اساسي تمام داستانهاي «كارآگاه علوي» را ماجراي جنايي آن دانست كه به حيطه كاري كارآگاه علوي و همكارانش مربوط ميشود و افزود: به قول يك محقق، داستان پليسي بدون پليس و جسد معني نميدهد؛ بنابراين وقتي ميگوييم داستان جنايي، بايد حتماً در آن يك حادثه قتل يا ضرب و جرحي اتفاق بيفتد.
وي در پاسخ به اين پرسش ايسنا كه آيا داستانهاي «كارآگاه علوي» مبتني بر تاريخ است؟ گفت: تمام داستانهاي ما يا مستقيم حوادث تاريخي را بازگو ميكند و يا مبتني بر يكسري حوادث تاريخي است؛ بنابراين هيچ بخش تخيلي در اين سري ديده نميشود.
هدايت مهمترين جاذبه سريالهاي نمايشي را داستان دانست و افزود: تماشاگر علاقهمند به قصهگويي است؛ گاهي قصه بسيارخوب تعريف ميشود و تماشاگر علاقه بسياري نشان ميدهد و گاه قصه ضعيفتر تعريف ميشود، اما باز هم علاقمندان خاص خود را دارد. ساير موارد نيز تزئينات قصه است.
كارگردان سريال «كارآگاه علوي» خاطرنشان كرد: براين اساس من در سري قبلي و جديد «كارآگاه علوي» سعي كردم داستان را به سمت معما ببرم؛ همانند آنچه در سريالهايي چون «شرلوك هولمز» و«پوآرو» اتفاق ميافتد. داستانهاي شرلوك هولمز آغازگر چنين مجموعههايي بوده و پس از آن مجموعههايي چون پوآرو، خانم مارپل، كارآگاه كلمبو و غيره از آن وام گرفتند.
به گفته وي در چنين داستانهايي اصل بر منطق ارسطويي استوار است و كارآگاه از جزء به كل ميرسد، او از جزئياتي كه در كنار هم ميچيند يك استنتاج كلي ميكند.
به گفته وي «كارآگاه علوي» داراي حدود 150 شخصيت ريز و درشت است كه با معدل گرفتن 16 قسمت، براي هر قسمت حدود 10 شخصيت محاسبه ميشود.
حسن هدايت كه علاوه بر كارگرداني، سرپرستي طراحي صحنه و لباس سريال «كارآگاه علوي» را هم برعهده دارد؛ رعايت كردن تنوع معماري در كل مجموعه «كارآگاه علوي» را از دلايل تنوع لوكيشنهاي اين سريال برشمرد و گفت: سعي ما براين است از لوكشينهاي يكنواخت كه متأسفانه گريبانگير سريالهاي بسياري شدهاست، پرهيز كنيم. در چنين شرايطي همانطور كه كاراكترهايمان تغيير ميكند، تنوع لوكشينها و بصريمان نيز حفظ ميشود.
وي در پاسخ به اين پرسش كه چرا ساخت سري دوم «كارآگاه علوي» با فاصله بسيار نسبت به سري نخست آن ساخته ميشود؟ گفت: دلايل متعددي دارد؛ اما خوشبختانه هم اينك هم مردم قسمت اول را همچنان در ذهن دارند و چندان از آن دور نشدهاند. شايد هم لازم بود كه زماني بگذرد تا بتوانيم ساخت سري ديگر را شروع كنيم.
حسن هدايت در پايان در پاسخ به اين پرسش ايسنا كه آيا در شرايطي كه سريالهاي پليسي به سمت اكشن و بهكارگيري جلوههاي ويژه كامپيوتري رفتهاند، آيا مردم همانند گذشته سريالي چون «كارآگاه علوي» را دوست خواهند داشت، گفت: ساخت سريالهاي اكشن با توجه به فناوري سنگين و تدارك ويژهاي كه نياز دارند، نه تنها در حيطه توانايي تلويزيوني ما نيست كه كشورهاي ديگر به سختي از عهده انجام آن برميآيند؛ ضمن اينكه جاذبه اين قبيل سريالها پس از مدتي از بين ميرود.
انتهاي پيام
سه شنبه 24 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 414]