واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: اقامتگاه رهبر معظم انقلاب در ايرانشهر/ اينجا هنوز بوي "آقا"را ميدهد
فرهنگي. رهبرانقلاب. گزارش. موزه.
سالهاي ۱۳۵۶و ۵۷براي مردم ايرانشهر در جنوب استان سيستان و بلوچستان شيرين و به ياد ماندني است زيرا ميزبان ميمهاني گرانقدر بودند كه توسط رژيم ستمشاهي به اين شهر تبعيد شده بودند.
تبعيدگاهي كه با حضور ميهماني ارزشمند براي هميشه تاريخ معطر ماند و دل مردم را نيز به بارقههاي اميد به آينده منور ساخت.
شيريني حضور اين ميهمان ارزشمند تنها به همان سالهاي قبل از انقلاب منحصر نشد و براي هميشه يادآور خاطراتي بسيار ماندگار است زيرا اين شهروندان در دوران ستمشاهي ميزبان ميهماني بودهاند كه اكنون ايشان را به عنوان رهبر معظم انقلاب اسلامي ميشناسند.
ميهمان عزيز مردم ايرانشهر اگرچه به واسطه حكومت سياه ستمشاهي در تبعيد بودند و در مدت هشت ماه در ايرانشهر سكونت داشتند اما سرمايههايي بسيار ماندگار را براي اهالي و اين منطقه به يادگار گذاشتند و اكنون همگان همواره از اين سرمايهها ياد ميكنند.
هر كسي كه وارد ايرانشهر ميشود، در همان بدو ورود به شهر، اين سرمايه عظيم را به چشم ميبيند، تنديس زيباي مقام معظم رهبري در كنار تنديس ديگري از بنيانگذار كبير انقلاب اسلامي، نام خيابان و كوچههايي كه با عنوان "ولايت" ثبت شدهاند، حكايت از زمانهايي دارد كه رهبر معظم انقلاب در آنجا سكونت داشتند.
وقتي از همان ابتدا پايت را درون خياباني كه به ولايت نامگذاري شده ميگذاري، احساس ميكني وارد جاي بزرگي شدهاي، جايي كه بزرگي خود را مديون حضور و سكونت شخصيتي گرانقدر است.
جايي كه بزرگي خود را از وجود فرصتي گرانبها و حضور شخصي عاليقدر گرفته است، زماني كه ايرانشهر ميزبان حضرت آيتالله خامنهاي در سالهاي قبل از انقلاب و در دوران ستمشاهي بودند.
آنان كه سنشان آنقدر قد ميدهد كه تبعيد رهبر معظم انقلاب به ايرانشهر در قبل از انقلاب به خاطر ميآورند كه وقتي وارد خيابان ولايت ميشوند از ابتداي ورود به خيابان حس خاصي را احساس ميكند و ميداند كه به كجا وارد شدهاند.
آنان كه هنوز علت نامگذاري اين خيابان به ولايت را نميدانند نيز با ديدن خيابان و كوچههايي با نام ولايت سووالي در ذهنشان شكل ميگيرد كه به دنبال يافتن سووال به يادگارهاي ماندگار اين شهر ميرسند.
وقتي از خيابان ولايت وارد كوچه ولايت ۱۸ميشويد، نيازي نيست بپرسيد كه محل سكونت رهبر معظم انقلاب را در كدام كوچه خواهيد جست، در و ديوار آنجا از دور به ميزباني شما ميآيد كافي است به جمله نوشته آبيرنگ روي ديواري گلي در اين كوچه توجه كنيد: "ما اهل كوفه نيستيم، علي تنها بماند".
وقتي امتداد كوچه را حدود ۷۰متر ميپيمايي، به كوچه فرعي ديگري ميرسي كه خانهاي خشت و گلي با ستونبندي آجري كه بتازگي نيز مرمت شده پيش چشمان شما نمايان ميشود.
هنگامي كه روبروي اين خانه قرار ميگيري، كانون نگاهت به جايي خيره ميشود، آنجا كه روي ديوار نوشته شده است:"به بيت مقام معظم رهبري خوش آمديد"، "رهبرا جانم به فدايت".
اكنون ديگر مطمئن هستي به محل سكونت رهبر معظم انقلاب در دوران تبعيد در زمان ستمشاهي رسيدهاي، خودت را جمع ميكني، ميداني كه وارد جاي معمولياي نميشوي، جايي قدم ميگذاري كه زماني، ميهمان بزرگ و عزيزي آنجا سكونت داشتهاند.
در خانه هنوز چوبي است، به ياد همان زماني كه با دستان حضرت آقا باز و بسته ميشدهاند، كافي است در را باز كني تا جمله پيرمرد مغازه داري كه در همسايگي آنجا سكونت دارد به شما نيز ثابت شود، پيرمردي كه رهبر معظم انقلاب را سالها پيش اينجا در اين خانه ديده است كه ميگويد: "اينجا براي من هنوز بوي آقا را ميدهد".
خانه، فضاي سادهاي دارد، هيچ چيز غير عادي كه آن خانه را متفاوتتر از ديگر خانههاي اطراف نشان دهد وجود ندارد، غير از آنكه اين خانه توسط كارشناسان ميراث فرهنگي مرمت و بازسازي شده و زيبايياش را حفظ كرده است.
حياط خانه چهار باغچه مملو از انواع گلها زير درخت كنار ( (konarدارد كه يك حوض آبيرنگ را نيز احاطه كردهاند.
در بخش شمالي منزل، تنورخانه و يك انباري و در جنوب آن نيز چهار اتاق تودرتوي محقر و زيبا قرار گرفته است.
سراغ افرادي را گرفتم كه در زمان سكونت رهبر معظم انقلاب در اين منزل ايشان را ديدهاند و خاطرهاي از آن زمان دارند.
نخستين فرد به نام " چراغ بامري" معرفي شد كه كارهاي رهبر معظم انقلاب در خانه را انجام ميداده اما اعلام شد متاسفانه سال گذشته فوت كرده است.
شخص ديگري به نام "محمد امين ارجوني" معرفي شد، او در همان كوچه بيت مقام معظم رهبري مغازه حصيرفروشي دارد.
پيرمرد وقتي فهميد با خبرنگار خبرگزاري جمهوري اسلامي صحبت ميكند، ما را تحويل گرفت و مشغول مصاحبه شديم.
ارجوني كه ميگويد ۶۵ساله است خاطرات خود از مقام معظمرهبري را اينگونه شروعكرد:در زمان تبعيد مقام معظم رهبري به ايرانشهر، عضو نيروهاي شهرباني آن زمان بودم و در مخابرات شهرباني كار ميكردم.
پير مرد ميگويد: اغلب تلگرامهايي كه ميآمد را ميديدم، يك روز، تلگرامي آمد كه بايد نيمه شب امشب رهبر معظم انقلاب را از ايرانشهر به جيرفت منتقل كنند.
"من سريع خدمت آقا رفتم و به ايشان گفتم كه امشب ميخواهند شما را به جيرفت منتقل كنند كه ايشان به من فرمودند: نگران نباش خدا با ماست".
پيرمرد افزود: آقا در ادامه فرمودند كه بنشين با هم چاي بنوشيم كه من پاسخ دادم:" اگر ماموران شهرباني بفهمند من اينجا آمده ام پوست از سرم ميكنند".
ارجوني ادامه خاطراتش را اينچنين بازگو كرد: وقتي ماموران به منزل حضرت آقا رفته بودند، ديده بودند كه آقا منزل را مرتب كرده و كيف هايشان را نيز بستهاند كه بسيار متعجب شده بودند و دليل آماده شدن آقا را نيز نفهميده بودند.
او اضافهكرد: روز بعد، همان ماموران در اداره با تعجب به يكديگر مي گفتند كه معلوم نيست آقا چطور متوجه اعزامشان شده بودند.
"فتحي محمد شعليبر" ديگر فردي است كه در زمان سكونت رهبر معظم انقلاب در ايرانشهر خاطراتي از آن زمان دارد.
وي كه اكنون عضو شوراي اسلامي شهر نيز است، به خبرنگار ايرنا گفت: در زمان حضور رهبر معظم انقلاب در ايرانشهر من جوان بودم اما خوب به ياددارم پس از جاري شدن سيل در آن زمان، مردم با مشكلاتي رو به رو بودند.
او ادامه داد: حضرت آقا در آن زمان براي حل مشكل مردم با تعدادي از مراجع عظام و دوستانشان در مشهد و قم و برخي ديگر شهرستانها تماس گرفتند و اعلام داشتند كه سيل، زندگي مردم را نابسامان كرده تقاضاي ارسال كمك كردند.
شعليبر افزود: چندروز بعد، كاميونهاي آرد، روغن و برنج وارد ايرانشهر شد كه خوشحالي اهالي را به دنبال داشت.
او اضافه كرد: مسجد "آلرسول" ايرانشهر محل تخليه اين كمكها بود كه رهبر معظم انقلاب شخصا ضمن آنكه در كار پياده كردن آرد، روغن و برنج كمك ميكردند، مسووليت توزيع آنها بين مردم را نيز برعهده داشتند.
وي گفت: مردم كه هميشه حضرت آقا را دوست داشتند اما بعد از ارسال كمكها بيشتر شيفته آقا شده بودند و براي ايشان دعا ميكردند.
شعليبر در ادامه بيان خاطراتش اظهارداشت:در همين موقع، پيرزني خدمت حضرت آقا رسيد و چون تصور ميكرد اين كمكها را شاه فرستاده، براي شاه نيز دعا كرد كه رهبر معظم انقلاب فرمودند: مادر، اين كمكها را علما و خيرين فرستادهاند نه شاه، كه پيرزن در پاسخ گفت: خدا همه شما را سلامت بدارد.
به گفته مسوول نمايندگي ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري ايرانشهر، اقامتگاه مقام معظم رهبري در ايرانشهر آماده تبديل به موزه قرآن و عترت است.
"عليرضا مسافري" در گفت و گو با خبرنگار ايرنا بيان كرد: ساختمان بيت مقام معظم رهبري كه در سالهاي ۱۳۵۶و ۵۷به مدت هشت ماه در آن سكونت داشتهاند همزمان با ايام دهه فجر به موزهاي با عنوان قرآن و عترت تبديل ميشود.
وي اضافه كرد: بيت مقام معظم رهبري در خيابان ولايت كوچه ولايت ۱۸واقع شده و داراي ۴۳۰مترمربع مساحت است.
او گفت: اين ساختمان ملك شخصي فردي به نام " پرويز فاضلي" بوده كه در آن زمان در اختيار مقام معظم رهبري قرار داده است.
مسافري افزود: بيت مقاممعظمرهبري تا سال ۱۳۸۳در اختيار سازمان تبليغات اسلامي بود و به عنوان كانون قرآن ايرانشهر از آن استفاده ميشد.
او گفت: اين ساختمان سال ۸۳به ميراث فرهنگي واگذار شد كه كار مرمت و بازسازي آن صورت گرفته و اكنون براي تبديل موزه قرآن و عترت آماده است.
مسوول ميراث فرهنگي ايرانشهر تاكيد كرد: افرادي كه آثار خطي و عكس از مقام معظم رهبري دارند ميتوانند به اين موزه اهدا كنند.
ايرانشهر در ۳۲۵كيلومتري جنوب زاهدان قرار دارد.ك/۴
سه شنبه 24 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 80]