واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: تلاش داريم ارتباطات مان با مصر باقي بماند
سرمايه ، مجتبي فتحي: سخنگوي وزارت امور خارجه ايران با تاكيد بر اينكه ديپلماسي ايران واقع گرايانه است، گفت: «براساس واقعيت موجود به ويژه همبستگي اي كه در جهان اسلام و سراسر دنيا در مقابل جنايات صهيونيست ها صورت مي گيرد ما تلاش داريم ارتباطات مان با مصر باقي بماند.»
حسن قشقاوي در حالي ديروز در نشست خبري خود بر تلاش تهران در باقي ماندن ارتباط اش با قاهره تاكيد كرد كه ارتباط نيم بند دو كشور با آغاز حمله اسرائيل به غزه و بسته شدن باريكه رفح توسط مصر كه امكان امداد رساني به جنگ زدگان غزه را با مشكلاتي روبه رو كرد، تيره و تيره تر شده است.
اين در حالي است كه دفتر حافظ منافع مصر در تهران طي هفته هاي گذشته نيز شاهد تجمعات خشونت آميز دانشجويان بسيجي بود كه خواستار اخراج نمايندگان اين كشور از ايران شدند.
تلاش تهران در برقراري ارتباط تازه با مصر در دوران حضور اصولگرايان بيش از هر زمان ديگري شدت يافته اما تلاش ها تاكنون كمترين دستاوردي را به همراه داشته است.
حسن قشقاوي ديروز در پاسخ به اين سوال كه آيا تهران با وجود بحران غزه و بستن گذرگاه رفح توسط مصر باز هم تمايل به برقراري رابطه با اين كشور دارد يا خير، پاسخي داد كه اين احتمال را هم با ترديد مواجه كرد.
وي با اشاره به ضرورت توجه به واقعيت هاي جغرافيايي تصريح كرد: «به هر حال بخشي از كمك هاي ما به غزه بايد از طريق مصر انجام شود كه تاكنون يك هواپيماي كمك هاي ايران در قاهره نشسته و تخليه انجام شده است و ايران انتظار دارد كمك هاي جديد ايران نيز منتقل شود. همچنين كشتي هلال احمر ايران در آستانه ورود به غزه است و هرگونه عمليات ديگر بخشي از آن بر عهده مصر است. همچنين وزير امور خارجه كشورمان در نامه اي به همتاي مصري خود درباره ايجاد بيمارستان صحرايي تاكيد كرده كه تاكنون پاسخ مثبتي به آن داده نشده است.»
قشقاوي با تاكيد بر اينكه «ديپلماسي ايران واقع گرايانه است»، افزود: «براساس واقعيت موجود به ويژه همبستگي اي كه در جهان اسلام و سراسر دنيا در مقابل جنايات صهيونيست ها صورت مي گيرد ما تلاش داريم ارتباطات مان با مصر باقي بماند.»
اظهارات گذشته توسط تيم جديد آمريكا تكرار نشود
در ادامه قشقاوي در پاسخ به پرسشي در خصوص اظهارات اخير باراك اوباما رئيس جمهور جديد آمريكا درباره ايران، با بيان اينكه آقاي اوباما بارها گفته است كه آمريكا يك رياست جمهوري است و حداقل تا 20 ژانويه بوش رئيس جمهوري آمريكا است، گفت: «آقاي اوباما عنوان كرد كه بعد از اين تاريخ مسووليت رياست جمهوري را برعهده مي گيرد.»
وي ادامه داد: «بارها گفته ايم كه بايد ببينيم در عمل اين تغيير رويكرد به چه صورت است. آيا به تغيير اساسي رفتار و مواضع آمريكا در خصوص جمهوري اسلامي منجر خواهد شد يا خير.»
سخنگوي وزارت خارجه با بيان اينكه افكار عمومي جهان منتظر ديدن اين تغييرات هستند، اظهار داشت: «بايد تلاش شود اظهارات گذشته و مواردي كه عدم حقيقت بودن آن در خصوص ايران ثابت شده، توسط تيم رئيس جمهوري جديد آمريكا تكرار نشود و بايد اين را در عمل ديد.»قشقاوي اضافه كرد: «بي ترديد جمهوري اسلامي متناسب با رويكرد، رفتار و عملكردها، اقدام متناسب و به موقع را خواهد داشت.»
ديپلماسي بسيار موفق ايران
سخنگوي وزارت خارجه در پاسخ به سوال ديگري در خصوص اظهارات اوباما و اتخاذ موضع ايران در اين زمينه گفت: «ما براساس عمل و رفتار جدي طرف مقابل اقدام متناسب را اتخاذ مي كنيم. ديپلماسي يعني اتخاذ تصميم و رصد كردن اوضاع و ما اوضاع را رصد مي كنيم.»قشقاوي ديپلماسي جمهوري اسلامي را بسيار موفق خواند و دليل آن را تاثيرگذاري اين ديپلماسي عنوان كرد و افزود: «ديپلماسي اعمال قدرت نرم است. ميزان موفقيت و ملاك اش تاثيرگذاري است و چطور ممكن است يك ديپلماسي ضعيف ديپلماسي موثري باشد؟» وي ادامه داد: «اگر بپذيريم وضعيت امروز خاورميانه، عراق، افغانستان، آمريكاي لاتين و ... تاثير ديپلماسي جمهوري اسلامي است، پس حتماً بايد به اين ديپلماسي گفت كاملاً موفق بوده است.»
انگشت نگاري پاسخ انگشت نگاري
سپس خبرنگاري به اظهارات رئيس پليس اتباع خارجي ناجا مبني بر انگشت نگاري از مسافران اماراتي در مبادي ورودي ايران و اينكه در يك مقطع زماني خاص اين اقدام بنا به درخواست وزارت خارجه انجام شده اشاره و از قشقاوي در اين زمينه سوال كرد كه وي پاسخ داد: «رفتار كنسولي مبتني بر عمل متقابل است. در مقاطعي كه اين چنين مسائلي ولو نه به صورت سيستماتيك، حتي به شكل تصادفي و موردي نسبت به اتباع ما صورت گيرد، ما در چارچوب عمل متقابل اين اقدام را انجام مي دهيم و الان سياست ما اين است.»
سخنگوي وزارت خارجه با بيان اينكه اين پيشنهاد در وزارت خارجه در حال بررسي است، خاطرنشان كرد: «آنچه تعيين كننده است عمل و اقدام متقابل متناسب با كشورهاي مقابل است.»
كشتي ايراني در تركيه به زودي رفع توقيف مي شود
يكي از خبرنگاران در خصوص كشتي ايراني متوقف شده در تركيه كه عازم ونزوئلا بوده، سوال كرد كه قشقاوي در اين باره گفت: «سفارت ايران پيگير موضوع است و آن را با مقامات تركيه مطرح كرده است. به زودي رفع توقيف صورت مي گيرد و كشتي به سمت مقصد حركت مي كند.»
متكي به زودي سفر مي رود
خبرنگاري از سخنگوي وزارت خارجه پرسيد كه چرا منوچهر متكي وزير امور خارجه در خصوص اوضاع غزه سفري انجام نداده است كه وي پاسخ داد: «ايشان در وزارت خارجه مستقر است و به زودي سفر خواهد داشت. بسيار ضروري بود ايشان در مركز بماند. ايشان ده ها تماس تلفني با مقامات و همتايان خود در اين ايام برقرار كرد.» به گفته سخنگوي وزارت خارجه لزوماً سفر معيار و ملاك فعال بودن ديپلماسي يا حضور به معناي عدم فعاليت ديپلماسي نيست.
اقدام سياسي و پرستيژي آمريكا
خبرنگاري به پذيرش پروتكل الحاقي توسط آمريكا و امضاي آن توسط جورج بوش و اظهارات آمريكايي ها مبني بر اينكه اين اقدام آمريكا علامتي براي ايران است اشاره كرد و موضع جمهوري اسلامي ايران را در اين زمينه جويا شد كه قشقاوي گفت: «طبق NPT
اين يك كار پرستيژي و سياسي است و هيچ اثر عملي ندارد.»
وي با بيان اينكه شمول پادمان و پروتكل الحاقي كاملاً گزينشي است، خاطرنشان كرد: «پروتكل الحاقي و پادمان براي كشورهاي عضو غير دارنده سلاح هاي هسته اي است.»
سخنگوي وزارت خارجه بار ديگر
اين اقدام آمريكا را سياسي و پرستيژي دانست كه در عمل هيچ تاثيري نخواهد داشت و افزود: «اين موضوع در مورد ايران و ساير كشورهايي كه قواعد بين المللي را رعايت مي كنند، به طور حقوقي و اساسي فرق مي كند.»
وي ادامه داد: «اين حرف غلطي بود
كه مطرح شد. آمريكا دارنده سلاح هسته اي، بزرگ ترين دارنده سلاح كلاسيك و بزرگ ترين حامي تروريسم است.»
سه شنبه 24 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 177]