واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: هفتمين دوسالانه ملي نگارگري ايران
به گزارش واحد مركزي خبر ، دبير نمايشگاه دوسالانه نگارگري روزدوشنبه در نشست خبري اين همايش گفت : انديشمندان و هنرمندان اين رشته تا بيستم بهمن براي شركت در اين دوسالانه آثار خود را به موزه هنرهاي معاصر تهران ارسال كنند.
مرتضي حيدري موضوع سيمرغ با رويكرد به منطقالطير عطار و همچنين موضوع آزاد را دوموضوع اين دوسالانه دانست و گفت:نقاشي ايراني (نگارگري)، (تذهيب)،( گل و مرغ و طبيعتسازي) و( تشعير) چهار بخش نمايشگاه نگارگري را شامل مي شود.
حيدري افزود: به3 نفر از برگزيدگان در چهار بخش ديپلم افتخار، تنديس دوسالانه و 2 ميليون تومان اهدا ميشود.
همچنين در بخش همايش به هر يك از 4 مقاله برگزيده 800 هزار تومان اهدا ميشود.
محمود شالويي رئيس شوراي سياستگذاري هفتمين دوسالانه ملي نگارگري ايران است و محمدباقر آقاميري، حسن بلخاري، عباس جمالپور، محمدعلي رجبي، مرتضي حيدري و جليل جوكار از اعضاي شوراي سياستگذاري همايش هستند.
مجيد مهرگان، محمدباقر آقاميري، پرويز حاصلي، مينا صدري و ليلا عباسي به عنوان هيئت انتخاب و محمدباقر آقاميري، مجيد مهرگان، عباس جمالپور، محمدعلي رجبي و حسن بلخاري نيز به عنوان هيأت داوري در هفتمين دوسالانه نگارگري ايران حضور دارند.
حيدري در ادامه نگارگري را هنر فاخر ايران زمين توصيف كرد و گفت: اين هنر با همه ارزشهاي بي نظيرش در همه مقاطع تاريخي داراي وقفه هايي بوده است كه برپايي اين نمايشگاهها مي تواند پيوند آن را با اقتضائات معاصر برآورده و اين هنر را متحول كند.
دبير نمايشگاه دوسالانه نگارگري در ادامه گفت : هنر نگارگري ايران قابليت عرضه در جهان را داراست و كشور را مي تواند در اين راستا به عنوان قطب هنري معرفي شود.
حيدري به لزوم حمايت از مسئولان هنر و فرهنگ از هنرايراني در همه ابعاد آن تاكيد كرد و گفت :تنها حمايت از نخبگان هنر كافي نيست و بايد براي متحول كردن جريان هنر و هنرمند ، تلاش جمعي صورت گيرد.
در ادامه نشست جليل جوكار، دبير همايش دوسالانه نگارگري افزود: در اين همايش مقالات با موضوع نوآوري و خلاقيت در نگارگري، سنت و نوآوري و آزاد پذيرفته ميشود.
وي با اشاره به اينكه خاستگاه اين هنر ايران است گفت: آثار هنر نگارگري در تمدن ايران زمين بنا بر شواهد موجود قدمتي سي هزار ساله دارد و اين امر در ديوارنگاره ها برجا مانده است .
جوكار استفاده از واژه مينياتور را به جاي نگارگري اصطلاح غلط رايج دانست و گفت : مينياتور واژه اي فرانسوي و به معني طبيعت كوچك شده است اما نگارگري پارسي و به معني انگاره و خيال هنرمند است .
دبير همايش نگارگري خاطرنشان كرد: سيمرغ كه موضوع اين همايش است فلسفه اي توحيدي در هنر ايران زمين دارد و مي تواند به خلق آثار ارزشمندي در اين زمينه منتهي شود.
وي افزود :هنر نگارگري ما قابليت طرح در ميان جهانيان را دارد چرا كه دامنه اين هنر از هند تا مراكش ديده شده است و هنرمند ايراني دراين ميان برآيند تفكر شرق و غرب را مي تواند ارائه دهد.
دوشنبه 23 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 151]