واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: قشقاوي:ايران منتظر تغيير رفتار آمريكاست
سخنگوي وزارت خارجه گفت: ايران منتظر تغيير رفتار آمريكاست تا متناسب با رفتار، رويكرد و عملكرد آنها اقدامات جديد خود را انجام دهد.
به گزارش خبرنگار "ايلنا"، حسن قشقاوي در نشست هفتگي خود با اصحاب رسانه در واكنش به اظهارات اخير اوباما كه از رويكرد جديد و تغيير در رفتار آمريكا با ايران سخن گفته بود، اظهار داشت: ايشان پيش از اين اعلام كردهاند تا 20 ژانويه آقاي بوش رئيسجمهور آمريكاست و ما نيز تا آن زمان صبر ميكنيم تا مسووليت رياستجمهوري به طور مستقيم به عهده ايشان قرار بگيرد.
وي افزود: بايد ديد در عمل چه تغييراتي صورت خواهد گرفت و آيا رفتار و مواضع آمريكا به واقع تغيير ميكند يا خير؟
سخنگوي وزارت خارجه تصريح كرد: ايران منتظر تغيير رفتار آمريكاست تا متناسب با رفتار، رويكرد و عملكرد آنها اقدامات جديد خود را انجام دهد و اميدواريم اين سخنان تكرار موارد و مواضع گذشته نباشد.
قشقاوي اضافه كرد: ما براساس عمل و رفتار طرف مقابل اوضاع را رصد كرده و اقدامات ديپلماتيك متقابل را انجام ميدهيم، به همين دليل ديپلماسي جمهوري اسلامي ايران بسيار موفق و تاثيرگذار است.
شرايط فعلي ايجاب ميكند وزيرخارجه درمركز حضور داشته باشند
وي در پاسخ به اين سوال كه چرا دستگاه ديپلماسي كشورمان نسبت به غزه ضعيف عمل كرده است و وزير خارجه در تهران نشسته و سفرهاي ديپلماتيك انجام نميدهد، گفت: شرايط فعلي ايجاب ميكند ايشان درمركز حضور داشته باشند و هدايت كلي امور ديپلماتيك را بر عهده گيرند، البته آقاي متكي در چند روز آينده سفر ديپلماتيك خود را براي كمك به مردم مظلوم غزه انجام خواهند داد اما لزوماً در دنياي ارتباطات نياز نيست كه حتما همه امور ديپلماسي همراه با سفرهاي ديپلماتيك باشد.
سخنگوي وزارت خارجه اضافه كرد: وزير امور خارجه در ايام تعطيلات و سوگواري تماسهاي تلفني را با همتايان خود برقرار كرده و خواستار كمك آنها به مردم غزه شده است اما سفر معيار موفق بودن ديپلماسي نيست.
قشقاوي افزود: بعد از وقايع خونبار غزه و پيام رهبر معظم انقلاب براي به كارگيري همه ظرفيتهاي نظام جهت كمك به مردم غزه، نهادهاي دولتي و غيردولتي فعال شدند.اما در حوزه دولتي و رسمي هدايت و مديريت ديپلماتيك در وزارت خارجه انجام ميشود و اين موضوع نافي عملكرد نهادهاي ديگر نيست.
وي تاكيد كرد: وزارت خارجه فعال است و مديريت ابعاد مختلف قضيه را بر حسب دستور رياستجمهوري بر عهده گرفته و اعزام نمايندگان ويژه ايشان نيز به كشورهاي مختلف توسط وزارت خارجه انجام ميشود.
همكاري با بيبيسي فارسي با حساسيت ويژهاي مورد توجه قرار ميگيرد
سخنگوي وزارتخارجه درخصوص فعاليت بيبيسي فارسي در تهران، گفت: در گفتوگويي كه وزارت ارشاد با مسوول دفتر بيبيسي انگليسي در تهران داشت آنها هرگونه حضور نيروهايي غير از خود را در ايران براي فعاليتهاي ديگرتكذيب كردند.
وي افزود: مسوول رسانههاي خارجي وزارت ارشاد است و درگفتوگوي مسوول دفتر بيبيسي انگليسي با وزارت ارشاد نيز مشخص شده است كه غير از نيروهاي آنها افراد ديگري قرار نيست فعاليت كنند.
قشقاوي تصريح كرد: افكار عمومي ايران به خاطر رويكردهاي غلط شبكه بيبيسي در خصوص غزه با حساسيت ويژهاي تحركات آنها را مورد توجه قرار داده و با فشاري كه مجلس و افكار عمومي ايران وارد كرده است با حساسيت ويژهاي همكاريهايي كه با بيبيسي فارسي انجام ميشود، مورد توجه قرار ميگيرد.
وي درخصوص احتمال انتقال گاز از ايران به اروپا نيز گفت: بحث خريد گاز از ايران جداي از اتفاقات اخيري است كه ميان روسيه، اروپا و اوكراين رخ داده است. ايران منبع بزرگ دارنده گاز به حساب ميآيد و با توجه به اينكه مسير ايران مطمئن ميباشد تاكنون گفتوگوهاي فراواني با طرف مقابل صورت گرفته و لزوما ارتباط خاصي با آن موضوع ندارد.
سخنگوي وزارت خارجه تصريح كرد: بسياري از طرفهاي اروپايي به مزيتهاي خريد گاز از ايران آگاهي دارند و همواره كشورهاي مصرفكننده براي رفع نيازهاي انرژي خود تلاش ميكنند و ايران نيز به عنوان يك كشور بزرگ صادركننده گاز در اين خصوص فعال است.
انگشتنگاري از اماراتيها مبتني بر عمل متقابل است
وي در خصوص انگشتنگاري از مسافرين اماراتي در فرودگاه ايران گفت: اصل انگشتنگاري مبتني بر عمل متقابل است و وقتي آنها نسبت به اتباع ما - حتي به صورت موردي - اين اقدام را انجام ميدهند جمهوري اسلامي ايران نيز در همين چارچوب و در راستاي اقدام متقابل عمل ميكند.
سخنگوي وزارتخارجه با تكذيب خبر فروش سلاح توسط اسپانيا به ايران اظهار داشت: اين يك مساله رسانهاي بود و ما موضع رسمياي در اين خصوص دريافت نكردهايم.
قشقاوي درپاسخ به اين سوال كه تحركات ديپلماتيك ايران در خصوص غزه چه بوده است؟، گفت: رايزنيهاي ديپلماتيك ايران ادامه دارد و رئيسمجلس فردا به تركيه ميرود و در اجلاس روساي مجالس كشورهاي اسلامي شركت مينمايد و ايران نيز ميزبان مقامات عالي كنفرانس اسلامي خواهد بود.
قطعنامه 1860 شوراي امنيت بايد تحت فصل 7 منشور قرار ميگرفت
وي با انتقاد از قطعنامه 1860 شوراي امنيت سازمان ملل در خصوص غزه گفت: علاوه بر اينكه اين قطعنامه ديرهنگام صادر شد بيشتر تحت ترتيبات فصل 6 منشور سازمان ملل است كه الزامآور نيست در حاليكه بايد تحت فصل 7 قرار ميگرفت و جنايات رژيم صهيونيستي را مورد توجه قرار ميداد چرا كه برحسب ديدهبان حقوقبشر مشخص شد كه نقض كنوانسيونهاي حقوقبشري بوده و مسوول خاورميانهاي حقوق بشر سازمان ملل نيز حمله روز اول و دفاع مدني توسط پليس شهر غزه را نيز غيرقانوني دانسته و جز جنايات رژيم صهيونيستي محسوب كرده است چرا كه پليس شهري نظامي محسوب نميشود.
سخنگوي وزارت خارجه تصريح كرد: در خصوص اين قطعنامه نظرات طرف اصلي درگيري يعني حماس مورد توجه قرار نگرفته است به همين دليل رژيم صهيونيستي نيز ترك مخاصمه نكرده و تحليلگران ميگويند راي ممتنع آمريكا در اين اجلاس و دو قطعنامه توسط كنگره آمريكا چراغ سبزي براي ادامه كشتار بود كه تا همين الان نيز اين جنايات ادامه دارد.
قشقاوي اضافه كرد: رفع تجاوز، عقبنشيني فوري، رفع محاصره و توجه به كمكهاي انساني محور فعاليتهاي همه بشردوستان جهان از جمله جمهوري اسلامي ايران است.
وي درخصوص لغو سفر رئيسمجلس به مصر گفت: تصميم سفر به مصر تصميمي بود كه در اجلاس تروئيكاي پارلماني در جاكارتا اتخاذ شد اما پس از آنكه محاصره تبديل به جنگ شد چارچوب همفكري ديگري در ميان سه رئيس مجلس ايران، اندونزي و سوريه صورت گرفت و تصميم لغو سفر به مصر توسط مجموعه اين گروه سهجانبه انجام شده است.
سخنگوي وزارت خارجه درخصوص لغو سفر هيات پارلماني آلمان به ايران نيز گفت: اين سفر قرار بود در فاصله زماني اول تا بيست و پنجم دي صورت گيرد اما آنها به دليل آنكه كنفرانسي در اين مقطع تاريخي راجع به بحران مالي جهاني داشتند نتوانستند به ايران بيايند.
مجلس شوراي اسلامي پيگير اقدامات لازم براي تحريم شركتهاي وابسته به صهيونيستها است
قشقاوي درمورد سخنان احمدينژاد كه از كشورهاي مستقل مسلمان خواسته بود اسرائيل را تحريم كنند، گفت: هميشه ملتها پيشتاز دولتها هستند و در حال حاضر خيزش جهاني كه در سراسر جهان شكل گرفته مرز مذهب، عقيده و نژاد را در نورديده است و ملتها كيفرخواست خود را در خصوص اين جنايتها مطرح كردهاند و حال نوبت دولتهاست كه اقدام كنند. هماكنون بسياري از شركتهايي كه ظن آن ميرود به اين رژيم وابسته هستند در برخي از كشورها تحريم شدهاند و نظر ايشان اين است كه دولتها از قافله ملتها عقب نمانند و به جاي اينكه به تعطيلات رفته و در درون هتلها جنايات رژيم صهيونيستي را از تلويزيون تماشا كنند، اقدامعملي نمايند.
وي تاكيدكرد: مجلس شوراي اسلامي در بخش اقتصادي پيگير اين موضوع است و شركتهاي وابسته به رژيم صهيونيستي را احصاء ميكند تا اقدامات لازم صورت گيرد و همه بايد در اين خصوص با يكديگر همگام باشند.
سخنگوي وزارتخارجه در پاسخ به اين سوال كه؛ باتوجه به اقدامات مصر در روزهاي اخير و واكنشهاي منفي نسبت به مواضع مسوولان ايراني، آيا همچنان ايران تمايل دارد ظرف 24 ساعت دفتر ديپلماتيك مصر را در تهران بازگشايي كند؟ گفت: از يك سو سرزمين غزه توسط رژيمصهيونيستي محاصره شده و از سوي ديگر راهي به جز مصر براي ارسال كمك وجود ندارد، اين يك واقعيت جغرافيايي است كه كسي نميتواند انكار كند و در همين راستا آقاي متكي براي همتاي خود در مصر نامهاي نوشت تا بيمارستان صحرايي بسازد اما تاكنون با پاسخ مثبتي مواجه نشده است.
كشتي توقيف شده ايران در تركيه به زودي رفع توقيف خواهد شد
قشقاوي در پاسخ به سوال خبرنگار ايلنا مبني بر اينكه كشتي توقيف شده ايران در تركيه در چه وضعي به سرميبرد و چه زماني رفع توقيف ميشود؟ گفت: سفارت جمهوري اسلامي ايران پيگير اين موضوع است و به زودي رفع توقيف خواهد شد.
سخنگوي وزارت خارجه در پاسخ به اين سوالكه با توجه به اينكه كمكهاي تسليحاتي آمريكا به رژيم صهيونيستي آغاز شده آيا كمك به حماس به سمت تسليحاتي ميرود؟ اظهار داشت: حماس يك دولت قانوني است و هر دولتي براي دفاع از خودش ميتواند نيازهاي تسليحاتي خود را براساس قواعد بينالملل از هر دولتي كه بخواهد و با منافع ملياش سازگار باشد برطرف نمايد.
وي با اشاره اين ادعا كه ميگويندحماس پشت نيروي انساني پناه گرفته است؟ تصريحكرد: اگر اين ادعا درست است پس بايد به اين سوال پاسخ دهند كه چرا تاكنون يك سكوي موشكي حماس تخريب نشده و فقط جان انسانهاي بيگناه گرفته ميشود. درجنگ 33 روزه راجع به "قانا" نيز اين اظهارات را مطرح ميكردند اما همه ادعاها دروغ بود و شبكه تلويزيوني "ايبيسي" اعلام كرد كه يك سال و نيم پيش شبيهسازي حمله به غزه صورت گرفته بود.
دوشنبه 23 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 83]