واضح آرشیو وب فارسی:مهر: فردي در گفتگو با مهر:ادبيات كودك و نوجوان با انقلاب متولد شد/ پژوهشنامه نگاهي تحريفي داشت
امير حسين فردي نويسنده و مدير مسئول نشريه كيهان بچهها معتقد است تاثير انقلاب اسلامي بر ادبيات كودك و نوجوان بسيار محسوس و قابل لمس بوده چنانكه ميتوان گفت ادبيات كودك و نوجوان با انقلاب متولد شد.
اين نويسنده و روزنامهنگار در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به تاثير قابل لمس انقلاب اسلامي روي ادبيات كودك و نوجوان ايران گفت: اوج شكوفايي ادبيات كودك و نوجوان را بايد در سالهاي مياني دهه شصت و اوايل دهه هفتاد مشاهده كرد. يعني همان سالهايي كه مجله "كيهان بچهها" محل گردآمدن بسياري از نام آوران عرصه ادبيات و هنر كودك و نوجوان بود و آثار آنان در صفحات اين مجله چاپ ميشد.
وي در توضيح بيشتر گفت: "كيهان بچهها" در آن چند سال در غياب و يا غفلت ادارات مسئول نقطه عطفي در بالندگي ادبيات و هنر كودك و نوجوان پس از انقلاب شد فعاليتي كه شايد ديگر تكرارناپذير باشد.
اين نويسنده با اشاره به اين موضوع كه بسياري از چهرههاي مطرح شعر و قصه كشور در جلسات و شوراهاي تحريريه كيهان بچه ها باليدهاند و بلند آوازه شدهاند اظهار داشت: اين يك اتفاقي مبارك بود. اگرچه در نيمه دوم دهه 70 پژوهشنامه كودك و نوجوان با نگاهي تحريفگرايانه سعي كرد با توهين به همكاران هنرمند كيهان بچهها اين حركت را به قول بيمار خودشان دولتي و ايدئولوژيك بنامند.
وي افزود: اين در حالي است كه همه آن شاعران و نويسندگان هرآنچه مي نوشتند و ميسرودند برخاسته از حس خودشان بود و كيهان بچهها كوچكترين دخالتي در آن نداشت.
تاسيس خانه ترجمه موجب سرازير شدن سيل بي ضابطه آثارغربي شد
اين فعال حوزه ادبيات كودك و نوجوان با انتقاد از تاسيس خانه ترجمه توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي در طول سالهاي دهه 70 گفت: متاسفانه بالندگي ادبيات كودك و نوجوان پس ازانقلاب اسلامي با رويكرد وزارت ارشاد به ترجمه و تاسيس خانه ترجمه سرازير شدن سيل بي ضابطه آثار غربي به ايران را در پي داشت.
وي ادامه داد: دراين شرايط استقبال سودجويانه برخي ناشران ازاين فرصت پيش آمده و بي مهري نسبت به نويسندگان و شاعران ايراني و عدم قبول چاپ آثارآنان يكي از دلايل عمده ركود ادبيات كودك و نوجوان شد.
فردي گفت: البته در اين ميان برخي از ناشران اقماري در حد انفجار فربه شدند و كمر ادبيات كودك و نوجوان تازه باليده را شكستند. به طوري كه امروز اين موجود فرتوت با كمك عصا هم قادر به راه رفتن نيست.
ادبيات انقلاب اسلامي بدل به يك ژانر ادبي نشده است
نويسنده رمان "اسماعيل" با تاكيد بر اين موضوع كه ادبيات در 30سال اخير جايگاه مهمي براي خود به دست آورده است معتقد است نميتوان اين ادبيات را داراي ژانر و يا سبكي خاص دانست.
وي در توضيح اين نكته گفت: ولي آنچه كه با قاطعيت مي توان گفت اين است كه انقلاب جان تازه اي به ادبيات داستاني اين سرزمين دميد. در اين فضا نويسندگان شكوفا شدند. ادبيات گردن افراشت، بال و پر گرفت و فاصله خود را با آن ادبيات وابسته به بخشنامهها و دستورالعملهاي حزب كمونيست شوروي كاملا از ميان برداشت و تبديل به يك ادبيات ملي شد.
مدير مسئول نشريه كيهان بچهها افزود: اما در بخشهاي قابل توجهي از همين ادبيات وابستگي به رهنمودهاي محافل غربي و سرسپردگي به جريانهاي فكري و سرمايهداري و صهيونيستي نه تنها قطع نشده بلكه به بازتوليد هم رسيد و تكثير شد.
وي در پايان خاطرنشان ساخت: با اين حال فضاي آزاد جامعه انقلاب به اين جريانهاهم مجوز توليد و حضور داد و همچنان ميدهد. به نظرم اين بخش از بحث را بايد در چارچوب تهاجم فرهنگي غرب و دلدادگي برخي از محافل ادبي داخلي به اراده نظريه پردازان غربي و در نتيجه جدايي از متن مردم ايران و فرهنگ و آرمانهايشان ادامه داد.
دوشنبه 23 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 132]