واضح آرشیو وب فارسی:مردم سالاری: نشست مشترك دولت و شهرداري با محوريت حمل و نقل و ترافيك برگزار شد ترافيك، احمدي نژاد و قاليباف را دور يك ميز نشاند
گروه اجتماعي: روز گذشته نشست مشترك دولت و شهرداري با محوريت حمل و نقل و ترافيك تهران و با حضور محمود احمدي نژاد و محمدباقر قاليباف برگزار شد. شايد اهميت اين نشست مشترك، بيش از آنكه به مبحث مورد اشاره در آن مرتبط باشد، به نفس حضور احمدي نژاد و قاليباف در دور يك ميز مشترك مربوط باشد.
در همين خصوص سيد هادي ايازي با اعلام خبر فوق، افزود: اين جلسه با حضور دكتر احمدي نژاد - رييس جمهور، محصولي و محرابيان، وزراي كشور و صنايع، زريبافان - مشاور رييس جمهور، علي نيكزاد - معاون عمراني وزارت كشور، سيد مهدي هاشمي - قائم مقام وزير راه، سردار رويانيان - رييس ستاد مديريت حمل و نقل و سوخت، محمد باقر قاليباف - شهردار تهران، تشكري هاشمي - معاون حمل و نقل شهردار تهران - و نيز مهدي چمران - رييس شوراي شهر تهران - صبح ديروز با هدف بررسي وضعيت حمل و نقل و ترافيك شهر تهران تشكيل شده و قرار است، هفته آينده نيز با همين تركيب به بررسي اين موضوع بپردازند.
به گزارش ايسنا ايازي خاطرنشان كرد: بايد از رييس جمهور تشكر كرد، چرا كه موضوع حمل و نقل و ترافيك شهر تهران را به عنوان دغدغه جدي و مورد تاكيد خود قرار دادند و تلاش شده، تا با حضور مسوولان مرتبط با موضوع حمل و نقل، نسبت به حل مشكل شهر تهران اقدام موثري صورت گيرد.
وي ادامه داد: در اين جلسه كليات مربوط به خطوط مترو، اتوبوسراني و مهندسي ترافيك و موضوعات مرتبط با اين مساله در شهر تهران مطرح شده و كمك هاي دولت نيز مورد ارزيابي قرار گرفته است.
سخنگوي شهرداري تهران اظهار اميدواري كرد كه با توجه به برگزاري اين جلسات در آينده اي نزديك، شاهد كمك هاي بيشتر دولت به موضوع حمل و نقل عمومي باشيم.
وي يادآور شد: به نظر مي رسد با توجه به اهميت موضوع ترافيك در شهر تهران لازم باشد، جلسات اين چنيني به صورت مستمر برگزار شود.
ايازي در پاسخ به اين سوال ايسنا كه آيا طرح بهبود وضعيت ترافيك كه توسط شهردار تهران مطرح شده است، نيز در اين جلسه مطرح خواهد شد و يا در جلسه سران سه قوه؟ گفت: اين طرح در ابتدا در جلسه با دولت مطرح مي شود و پس از بررسي، به جلسه سران سه قوه خواهد رفت.
وي تصريح كرد: در اين جلسه به مسائل كلي مطرح در اين زمينه پرداخته شده و جزئيات بيشتر در حوزه حمل و نقل به جلسات بعدي موكول شده است.
در طول سال جاري چندين نشست مشترك ميان دولت و شورا و شهرداري تهران در مورد حمل و نقل و ترافيك تهران برگزار شده است.
رييس جمهور در اين جلسه با تاكيد بر اين كه حل مساله ترافيك تهران به مديريت مستمر نياز دارد تصريح كرد: وجود هماهنگي و همدلي و داشتن مسير و چشم انداز روشن و جامع الاطراف براي رفع و كاهش ترافيك تهران و خدمت به شهروندان تهراني ضروري است.
دكتر احمدي نژاد وجود ترافيك را عامل اتلاف منابع عظيم و ظلم به مردم دانست و اظهاركرد: اجراي برنامه ها و راهكارها در راستاي طرح جامع تهران، افزايش بهره وري در وضع موجود و مديريت تقاضا از جمله راهكارهاي اساسي براي كاهش ترافيك و تسهيل جابجايي شهروندان تهراني است.
رييس جمهور با بيان اين كه جابه جايي، همه مسائل زندگي مردم را تحت تاثير قرار مي دهد گفت: اقدامات انجام شده براي كاهش ترافيك تهران به دليل پيچيدگي ارتباطات، توسعه شهر و افزايش فعاليت هاي مردم بايد داراي اثر بلندمدت و مستمر باشد.
دكتر احمدي نژاد با اشاره به كارهاي فراوان انجام شده براي حل مساله ترافيك تهران خاطرنشان كرد: تهران از گذشته فاقد طرح روشن، جامع و مديريت جابجايي بوده و از همين رو هر اتفاق يا غفلت كوچكي به تلف شدن وقت مردم و بروز مشكلات منجر مي شود.
رييس جمهور با بيان اين كه با استفاده از راهكارهاي مختلف بايد موانع رفع و رفت و آمد مردم تسهيل شود، گفت: بايد با حضور در صحنه و به طور مستقيم گره ها باز و مشكلات مربوط به ترافيك تهران رفع شود.
براساس اين گزارش هم چنين در اين جلسه مقرر شد شهرداري تهران طرح ها و راهكارهاي عملياتي بلندمدت و كوتاه مدت خود را در راستاي كاهش ترافيك و تسهيل در جابه جايي شهروندان تهراني براي بررسي و اتخاذ تصميمات مناسب ارائه كند.
تاريخچه ترافيك
نياز به حمل و نقل، به تاريخ تمدن بر مي گردد. اولين يا ابتدايي ترين تسهيلات حمل و نقل، گذرگاههايي بودند كه از طريق باز كردن مسير، در جنگل ها ساخته شدند و نيز براي عبور حيوانات اهلي راهها عريض تر و بهتر گرديدند. با اختراع چرخ و استفاده از آن راه سازي پيشرفت كرد. اكثر راههاي اوليه به واسطه روميها ساخته شد. تا قرن هفده و هجده روش هاي راه سازي روميان در بسياري از كشورها و به ويژه اروپا، مورد استفاده قرار گرفت. اولين اصول راه سازي مدرن به وسيله Macabam Telforb و saguet Tri توسعه يافت. اين افراد روش هاي سنتي راه را بهبود بخشيدند.
در سال 1885م با اختراع موتور درون سوز بنزيني به وسيله Dimler و zBen، چهره كلي حمل و نقل دگرگون گرديد. در سال هاي 1930 تا 1940، طرح هندسي و سازه اي راه اهميت ويژه اي يافت و تحقيقات زيادي در اين زمينه صورت گرفت و مهندسي راه به عنوان يكي از مواد درسي در دانشگاه ها مطرح گرديد. با رشد سريع شهرها و ترافيك در جادهها و همچنين افزايش سرعت، مساله تراكم و تصادفات مطرح گرديد. بدين ترتيب مسائل ترافيك و جادهها، با همه پيچيدگيهاي آن مورد توجه واقع شدند. اين مسائل شامل ارتباط داخلي طبيعت شهر و قوانين فيزيكي زمان، فاصله و حركت مي گرديدند. بنا براين موضوع جديد مهندسي ترافيك به وجود آمد، كه بر مطالعه و اصلاح عملكرد ترافيك در شبكه جادهها، تقاطعها و پايانهها تاكيد دارد.
به طور كلي هدف مديريت ترافيك، استفاده بهينه از شبكههاي راههاي ارتباطي موجود و افزايش ايمني راهها ست. اين هدف بايد تا حد ممكن بدون لطمه زدن به محيط زيست تحقق يابد. به عبارت ديگر مديريت ترافيك، استفاده از امكانات موجود، افزايش بهره وري آنها و حفظ منافع عمومي مربوط به شبكه راه هاي ارتباطي است. اقدامات مربوط به اعمال مديريت ترافيك شهري، به نوع ترافيك بستگي دارد. براي مثال، اقدامات مربوط به اعمال مديريت براي تسهيلات مربوط به عابران پياده، دوچرخه سوارها و يا وسايط نقليه سنگين با يكديگر متفاوت است. هميشه اشكالاتي در هماهنگي بين اين اقدامات وجود دارد و بندرت مي توان طرحي تهيه كرد كه در تمامي جوانب فقط سود داشته باشد. به عنوان مثال افزايش فضاي سبز پياده رو كه در تقويت روحيه افراد مسن و معلول بسيار مفيد است، ممكن است سبب كاهش سطح لازم براي عبور عابران پياده شود. اصولا طرح هاي مديريت ترافيكي با توجه به انواع مختلف جادهها و نيازهاي گوناگون مردم با يكديگر متفاوت است. و نيز طرح هر موضوع ترافيكي با طرح همين موضوع در جايي ديگر يا در زماني ديگر ممكن است يكسان نباشد.
يکشنبه 22 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مردم سالاری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 153]