واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: انتشار ابعادي از زندگي علامه «رفيعي قزويني» در سايت راسخون
گروه فضاي مجازي: سايت راسخون امروز در بخش مقالات «دينپژوهي» طي مقالهاي ابعاد مختلف شخصيت علامه سيدابوالحسن رفيعي قزويني را بررسي كرده است.
به گزارش خبرگزاري قرآني ايران (ايكنا)، در بخشي از اين مقاله آمده است: «حوزه علميه قزوين كه سابقه تاريخي آن به قرن سوم هجري ميرسد از باشكوهترين حوزههاي جهان تشيع كه با تربيت فرزانگان نامداري همچون احمد بن ابراهيم قزويني و حسين بن ابراهيم قزويني بر تارك جهان علم ميدرخشد و در طول تاريخ صدها دانشمند را در خود جاي داده و به تربيت دانش پژوهان و دانشجويان پرداخته است.
سيدابوالحسن با راهنمايي پدر به تحصيل دانشهاي رايج ميپردازد. دانش پژوه آل رفيعي درصدد است تا با فراگيري آنها جامع علوم عقلي و نقلي شود. از اين رو در مكتب درسي فقيهان، اصوليان، رياضيدانان، حكيمان و عارفان حاضر ميآيد.
وي پس از تحصيل كتب ادبي و بلاغي در مدرسه صالحهيه قزوين سطوح علمي و كتب فقهي و اصولي را نزد فرزانگان قزوين، حاج ملاعلي طارمي و آيتالله ملاعلياكبر تاكستاني آغاز نمود.(7) ليكن تشنه معارف الهي بر آن است تا علوم عقلي را نيز بياموزد.»
متن كامل اين مقاله را اينجا بخوانيد!
زيارت چيست؟، سيد بن طاووس اعجوبه تشيع، اسوههاى تربيتى و اخلاقى در نهضت حسينى، جنبههاي غيبي عاشورا، عاشورا در فقه اسلامي، خصوصيات جسمى، اخلاقى و كرامات، عرفان و عبادت در سيره پيامبر اعظم(ص)، جستاري در زندگانى امام مهدى(عج)، عناوين جديد مقالات دينپژوهي سايت راسخون را تشكيل ميدهند.
همچنين امام على(ع) ازمنظر پيامبر رحمت، سيره حضرت عيسى(ع)، نهج البلاغه، انديشه امام على(ع)، سيره حضرت عيسى(ع) و كيفيت نفوذ شيطان از ديگر عناوين موجود در اين بخش است.
در مقاله « اسوههاى تربيتى و اخلاقى در نهضت حسينى» به نوشته سيد حسن مدرسي ميخوانيم: «ايرانيان همچون ديگر ملتها دين اسلام را به اين دليل پذيرفتند كه دينى آسمانى است و فرامين آن خدايى و پيام آن با پيام فطرت سازگار است. در اين مكتب است كه ارزشهايى نظير شهادت و جهاد معنى مىدهد و شهيد قداست و ظمتخاصى مىيابد و شهادت به كام مجاهد شيرينتر از عسل مىشود و به كوششكنندگان راه حق مژده هدايت داده مىشود: «الذين جاهدوا فينا لنهدينهم سبلنا» (بقره /132)، مظاهر اين مكتب ارج مىيابند و شايستهترين خويهاى آسمانى همچون ايثار، بيداردلى، ثبات بر طريق حق، فداكارى، مروت، وظيفهشناسى تجلى مىكند.»
در چكيده مقاله «عرفان و عبادت در سيره پيامبر اعظم(ص)» به قلم محمدرضا جباري نيز آمده است: «عرفان و عبادت از مهمترين محورهاى بحث در سيره نبوى(ص) است. عبادت، فرع و مترتب بر معرفت است و از همين روى، پيامبر اعظم(ص) تحت تربيت الهى مسير كسب معرفت را چنان طى كرد كه آماده پذيرش رسالت عظيم الهى شد. درجات بالاى معرفتى آن حضرت، حالتى قرين با ذكر و احساس حضور دايم در پيشگاه حق به او بخشيده بود. اين حالت به صورت خشوع و خداترسى و خوف حقيقى از سخط الهى در عبادات آن حضرت متجلى مىشد.
جلوههاى عبادت در سيره پيامبر اعظم(ص) در نماز و ذكر، تهجد و نوافل، روزه، اعتكاف و حج رخ داده است. نماز ايشان، كه آن را نور چشم خود مىخواند، همراه بود با اوج توجه و حضور دل. حضرت رسول(ص) بر تهجد و نوافل نيز اهتمام خاصى داشتند. همچنين عبادات سنگين و طولانى همراه با فراهمسازى لوازم و مقدمات آن از قبل، و نيز آداب خاصى همچون تقسيم نماز بر ساعات شب، بيدارى پس از ثلث يا نصف شب و قرائت قرآن و مناجات در گزارشهاى مربوط به سيره عبادى آن حضرت به چشم مىخورد.»
همچنين در مقاله جديد ديگري با عنوان «سيره حضرت عيسى(ع)» ميخوانيم: «قرآن كريم، پيامبران الهى را عموماً و حضرت مسيح را خصوصاً به عنوان شاهد بر اعمال امتهايشان و رسول اكرم(ص) را شهيد شاهدان معرفى مىكند: «فكيف إذا جئنا من كل امةٍ بشهيد وجئنا بك على هؤلاء شهيداً»
در سوره نساء اصل شهادت حضرت مسيح چنين بيان شده است: وان من اهل الكتاب الّا ليؤمنّن به قبل موته و يوم القيمة يكون عليهم شهيد. عيسى(ع) نه تنها به اعمال ظاهرى آگاه است، بلكه بر اخلاق و عقايد امتش هم احاطه وجودى و علمى دارد.
براى اثبات شهادت دنيايى انبيا و بهويژه شهادت عيساى مسيح راههايى وجود دارد: يكى از راهها تلازم است؛ يعنى وقتى خداى سبحان انبيا را شاهدان محكمه عدل الهى مىداند و جزو گواهان راستين مىشمارد، صدق شهادت ملازم با حضور شاهد در صحنه حادثه و مسبوق به تحمل شهادت در دنياست، پس انبيا هنگام انجام اعمال امت حضور علمى دارند. يعنى در هنگام عمل مىبينند امت چه مىكند تا در محكمه عدل شهادت دهند.»
جديدترين مقالات دينپژوهي را اينجا بخوانيد!
يکشنبه 22 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 332]