واضح آرشیو وب فارسی:آفتاب: گزارشي از يك شهر خوابگاهي در نزديكي شيراز صدرا، شهري كه شهرداري ندارد
مردم روزها براي كار به شيراز ميروند و شب جهت خواب به صدرا ميآيند. اين چنين است كه صدرا به شهر خوابگاهي معروف شده است.
آفتاب: عضو شوراي شهر صدرا ميگويد كه شهر جديد صدرا كه در 15 كيلومتري شيراز قرار گرفته به شهر خوابگاهي تبديل شده است.
به گزارش خبرنگار آفتاب از شيراز، علي اكبر طاهري، عضو شوراي شهر صدرا به آفتاب گفت: «مردم شهر عريض و طويل صدرا براي يك خريد معمولي و كارهاي جزيي اداري و فعاليتهاي روزمره كاري بايد به شيراز بروند. چون ادارهها و موسسات خدماتي، هنوز به صدرا نيامدهاند. امكانات موجود هم آن قدر كم و پراكنده است كه مردم مجبور هستند براي رفع مايحتاج و مسايل كاري خود حتماً براي انجام آن به شيراز بروند. بدين جهت مردم روزها براي كار به شيراز ميروند و شب جهت خواب به صدرا ميآيند. اين چنين است كه صدرا به شهر خوابگاهي معروف شده است».
عضو شوراي شهر صدرا با اشاره به اينكه بيش از 15 سال از عمر شهر صدرا ميگذرد، خاطرنشان كرد: «صدرا هم اكنون داراي جمعيتي افزون بر بيست هزار نفر است كه به لحاظ قرار گرفتن در كنار كلان شهر شيراز رشد جمعيتي آن خيلي سريع است. طبق ماده پنج قانون ايجاد شهرهاي جديد مصوب مجلس و هيات وزيران، كليه وزارتخانهها، موسسات و شركتهاي دولتي موظف هستند متناسب با پيشرفت شهر خدمات مورد نياز شهر و شهروندان را آماده و ارايه كنند اما دريغ از احساس مسووليت مسوولان معزز كه گل نكرد و باعث گرديد از ورودي تا خروجي شهر صدرا مشكلات ريز و درشت زيادي متولد شود و كمبود و نبود امكانات، شهروندان را دچار مشكلاتي كرده است».
علي اكبرطاهري، با اشاره به اينكه شهر صدرا با معضلات و بحرانهاي زيادي روبرو است،گفت: «چند هفته قبل خانوادهاي در اين شهر، نوجوانش از دست داده بود اما مكاني براي دفن فرزندشان پيدا نميكردند. در نهايت فردي از شهرك قصرقشمه مكان خريداري شده مربوط به خودش را در اختيار خانواده داغدار گذاشت».
او افزود: «هر شهر و روستايي و حتي عشاير نيز صاحب قبرستان هستند اما صدرا قبرستان ندارد. به دليل اينكه شهروندان صدرا از مناطق گوناگون استان و استانهاي همجوار هستند در هنگام فوت عزيزانشان جنازه آنها را بايد با صرف هزينه بسيار و مشكلات فراوان به ديار خود انتقال بدهند».
طاهري ريشه اين مشكل را در زمينهاي وقفي شهر صدرا دانست و افزود: «گويا موقوفه براي مكان تعيين شده قبرستان، مشكلاتي را ايجاد ميكند. به نظر ميرسد متولي موقوفه آيه "انا لله و انا اليه راجعون" را نخوانده است. به همين خاطر كساني كه ساكن صدرا ميشوند،بهتر است تعهد بدهند كه حق فوت در شهر صدرا را ندارند چون صدرا قبرستان ندارد».
رئيس كميسيون فرهنگي شوراي شهر صدرا، نداشتن تاكسي را مشكل ديگر اين شهر ارزيابي كرد: «صدرا شهري است كه گستره آن به صورت طولي از باجگاه تا دو راهي بيضا كشيده شده است و طول آن بيش از بيست كيلومتر و عرض متوسط پنج كيلومتر است كه در دامنه كوه قرار گرفته و خيابان و كوچه هاي آن داراي پستي و بلندي زيادي است. اما با اين حال صدرا، تاكسي و حمل و نقل درون شهري ندارد».
طاهري در ادامه گفت: «صدرا دو ورودي دارد يكي در فاز يك ديگري فاز دو. جالب است بدانيد مقصد فاضلابها در همين دو ورودي اصلي شهر قرار دارد كه مشاهده آن هم براي همه آزاد است. بوي آن با هر باد و نسيمي در شهر ميپيچد. اين روي سكه اين است كه صدرا سيستم فاضلاب دارد و هيچ كس حق كندن چاه ندارد. اما آن روي سكه اين است كه بعد از 15 سال تاسيس شهر صدرا، اين شهر تصفيه خانه فاضلاب ندارد».
شهر جديد صدرا با اينكه داراي شوراي شهر است اما شهرداري ندارد. طاهري در اين باره خاطرنشان كرد: «طبق قانون و با دستور استانداري دو سال پيش همگام با انتخابات سراسري شوراها در صدرا هم اين امر مهم انجام پذيرفت و اعضاي شورا انتخاب شدند. بيشتر وقت شورا هم براي راهاندازي شهرداري صرف شده است. اما نتوانستهايم كاري از پيش
” صدرا هم اكنون داراي جمعيتي افزون بر بيست هزار نفر است كه به لحاظ قرار گرفتن در كنار كلان شهر شيراز رشد جمعيتي آن خيلي سريع است.... “
ببريم. زيرا همان كساني طبق قانون موظف هستند در ايجاد شهرداري كمك كنند و نامه داده بودند انتخابات را برگزار كنيد، حال نه تنها كمكي نميكنند بلكه در راه تلاش اعضاي شورا هم سنگ اندازي ميكنند و با ايجاد شهرداري هم علنا مخالفت هستند».
اين عضو شوراي شهر صدرا تاكيد كرد: «شهر بايد شهرداري داشته باشد. شورا با شهرداري لازم و ملزوم هم است. خدمات ارايه شده توسط شهرداري را ارگاني ديگر نميتواند انجام دهد. آيا اين همان همكاري و هماهنگي در مديريت استان فارس است كه فارس را بهشت برين و صدرا را مدينه فاضله نموده است»؟
طاهري درباره متولي شهر صدرا گفت: «پايه گذار و متولي كنوني شهر صدرا شركت عمران(وابسته به وزارت مسكن و شهرسازي) است كه به راحتي هم نميخواهد ميدان را خالي كند اما از قرار معلوم تصميم گيرندههاي ديگري هم در صدرا عرض اندام نمودهاند».
او افزود: «اين طرف شركت عمران صدرا خود را حاكم بلا منازع ميداند. اما آن طرف اوقاف،خود را دست بالاي دست ميداند و براي تغيير كاربري، استعلام، عوارض، پروانه ساخت و واگذاري زمين بايد نظرش را تامين نمود. از طرفي ديگر شوراي شهر صدرا براي شهر بايد تصميم بگيرد اما آن طرف شوراي شهر شيراز هم براي صدرا تعيين تكليف ميكند».
طاهري در ادامه گفت: «از يك طرف سازمان اتوبوسراني، صدرا را مستقل اعلام ميكند و ماهانه به غير از كرايه افراد، براي هر اتوبوس دو ميليون اجاره از صدرا ميگيرد. اما از سويي ديگر، شهرداري شيراز، صدرا را جز لاينفك خود ميداند و بدون دادن خدمات بيشتر عوارضها را ميگيرد».
اين عضو شوراي شهر صدرا خاطرنشان كرد: «اين طرف وزارت كشور افتتاح شهرداري را اعلام ميكند اما آن طرف استانداري فارس آن را جوك ميداند و الي ما شااله حرف هاي ديگر از نهادهاي ديگر».
علي اكبرطاهري، عضو شوراي شهر صدرا در پايان گفت: «با وجود اين عجايب چندگانه كه در جلب توريسم و گردشگر تاثير بهسزايي دارد از جناب گينس دعوت ميكنيم ركوردهاي ما را در كتاب خود ثبت نمايد تا در تاريخ ماندگار گردد و همه به آفرينندگان اين همه عجايب درود فرستند».
يکشنبه 22 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 2093]