تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 16 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هيچ آيينى، با نادانى رُشد نمى كند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826667546




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

قاتل نامريي و مرگي خاموش


واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: قاتل نامريي و مرگي خاموش
داخلي. اجتماعي. حوادث. گازگرفتگي.

با شروع فصل زمستان و افزايش استفاده از وسايل گرمايشي گازي، خطر ابتلا به گازگرفتگي و مسوميت با گاز منوكسيدكربن افزايش مي‌يابد.

انعكاس خبرهاي متفاوت اعم از مرگ همه اعضاي يك خانواده درشب هنگام، فوت يك جوان و فوت يك زوج بر اثر گازگرفتگي و استنشاق گاز منوكسيدكربن، حوادثي نيست كه بتوان از كنار آن بي‌اعتنا گذشت.

گاز منوكسيدكربن (‪ ,(co‬گرچه در ظاهر گازي بي‌رنگ، بي‌بو و بي‌مزه است اما همين گاز يكي ازكشنده‌ترين گازهاست و همين مساله باعث شده است تابه‌آن قاتل پنهان و نامريي لقب دهند كه موجب مرگ خاموش در افراد مي‌شود.

گاز منوكسيدكربن در اثر سوختن ناقص گاز و انواع مشتقات نفتي، چوب و ديگر سوخت‌ها در محيط ايجاد شده و تجمع آن در يك محل، فوق‌العاده خطرناك است.

آمارقربانيان مسموميت با مونواكسيدكربن هشداري است تا نسبت به اين قاتل نامريي بي‌توجه نباشيم.

به گفته مديركل پزشكي قانوني گيلان، پارسال ‪ ۱۳‬نفر در اين استان، بر اثر مسموميت با گاز منوكسيد كربن و گازگرفتگي جان خود را از دست دادند.

"عباس مينوي" در گفت وگو با خبرنگارايرنا با بيان اينكه با افزايش سرما، احتمال گاز گرفتگي بيشتر مي‌شود، گفت: هشت نفر از اين افراد در دي ماه پارسال كه با بارش برف و سرماي شديد همراه بود، فوت كردند.

وي افزود: شهرستان آستارا با چهار مورد گازگرفتگي، بيشترين آمار را در استان گيلان داشته است.

وي يادآور شد: گرچه استان گيلان از نظر تعداد فوت‌شدگان ناشي ازخفگي گاز، رتبه ‪ ۲۳‬را در كشور دارد اما بايد با راهنمايي و هشدارهاي لازم به مردم، سعي كنيم تا ديگر اين گونه حوادث در استان تكرار نشود.

دكتر"مينوي" ادامه داد: در ‪۹‬ماه نخست امسال نيز سه‌نفر بر اثر گازگرفتگي جان خود را از دست دادند كه يك نفر كمتر از مدت مشابه پارسال بوده است.

مدير كل پزشكي قانوني گيلان، درخصوص چگونگي بروز گاز گرفتگي در افراد، اظهار داشت: تمايل و علاقه گاز سمي منوكسيدكربن براي اتصال به گلبول قرمز خون، ‪ ۲۰۰‬تا ‪ ۳۰۰‬برابر بيشتر از اكسيژن است.

وي ادامه داد: به‌دليل اين خاصيت در كنار خصوصيت تجمعي گاز منوكسيدكربن، وجود اين گاز درمحيط حتي به مقداركم آن خطرناك بوده و موجب خفگي مي‌شود.

دكتر"مينوي" افزود: هرچه درصد گاز ‪ co‬در يك محيط بيشتر باشد، درمدت زمان كمتري افراد دچار گازگرفتگي مي‌شوند.

* علت گاز گرفتگي:
سهل‌انگاري مردم و بسته شدن لوله‌هاي بخاري و شومينه به‌دليل نداشتن كلاهك، ازمهمترين دلايلي است كه باعث شيوع گاز گرفتگي در روزهاي سرد سال مي‌شود كه همواره كارشناسان و متخصصان نسبت به عواقب عدم رعايت اين مسايل هشدار مي‌دهند.

به‌گفته‌اين كارشناسان، گرچه استفاده از وسايل گازسوزغيراستاندارد احتمال خطر ابتلا به گاز گرفتگي را افزايش مي‌دهد اما به نظر مي‌رسد، در كنار آن بي‌توجهي به استفاده درست از وسايل گازسوز، مرگ افراد و خانواده‌ها را رقم مي‌زند.

مديركل پزشكي قانوني گيلان در گفت وگو با خبرنگار ايرنا گفت: احتراق ناقص وسايل گازسوز اعم از بخاري، آبگرمكن در منازل و استفاده از وسايل گرمايشي غيراستاندارد در محيطهاي مختلف از مهمترين عوامل تجمع گاز منو - اكسيدكربن و به دنبال آن مرگ افراد بوده است.

دكتر"مينوي" افزود: استفاده از زغال و كرسي‌هاي زغالي، سوزاندن چوب و زغال در پيت‌هاي حلبي، به كارگيري گاز پيك نيك و اجاق گاز براي گرم كردن فضا . نظاير آن همواره افراد را در معرض خطر گازگرفتگي قرار مي‌دهد.

وي ادامه داد: در موارد گزارش شده در همين زمينه، مكانيسم احتراق ناقص در موتورهاي نيرو محركه موجود در كارگاه‌هاي توليدي و صنعتي كه با استفاده از بنزين و گازوييل كارمي‌كند، نيز موجب گازگرفتگي افراد شده است.

وي بيان داشت: روشن كردن خودروها و درجا كار كردن آن در پاركينگ دربسته به مدت طولاني نيز خطرناك بوده و از جمله دلايل خفگي افراد محسوب مي‌شود.

مديركل استاندارد و تحقيقات صنعتي گيلان هم توجه به استاندارد بودن وسايل گازسوز را در فرآيند توليد و به كارگيري اين نوع وسايل در محيطهاي مختلف را، گام مهمي براي جلوگيري ازبروز حوادث ناشي از مسموميت با گاز مونوكسيد كربن عنوان كرد.

"محمدعلي يوسفي" در گفت و گو با خبرنگار ايرناافزود: چگونگي استفاده از بخاري‌هاي ديواري با شعله مستقيم و بخاري‌هاي فاقد دودكش به منظور حفظ سلامت افراد و پيشگيري از وقوع حواث ناگوار بايد مدنظر افراد قرار گيرد.

وي گفت: براساس ابلاغ وزارت آموزش و پرورش، استفاده از بخاري‌هاي ياد شده در كليه مدارس و مقاطع تحصيلي ممنوع شده است.

وي اظهارداشت: بخاري‌هاي گازسوز بايد از نوع استاندارد باشد و در لوله‌كشي و نصب آن نيز نكات ايمني رعايت شود.

به‌گفته وي، گرماي حاصل ازسوخت بخاري‌ها بايد، حدود ‪۱۸‬تا ‪۲۱‬درجه سانتيگراد و درجه رطوبت فضا نيز نبايد كمتر از ‪ ۳۰‬درصد باشد.

"يوسفي" ادامه داد: تمامي بخاري‌هاي گازي بايد داراي دودكش فلزي، مستقل باشند كه تا پشت بام ادامه داشته و مجهز به كلاهك شود.

وي گفت: بايد همراه كلاهك تعديل جريان كوره‌ها، كلاهك ‪ H‬شكل نيز كار گذارده شود.

مدير كل استاندارد و تحقيقات صنعتي گيلان بيان داشت: نصب هرگونه لوله گاز در محل رفت وآمد و يا به صورت ميله بارفيكس از هوا خطرآفرين است.

"يوسفي" افزود: براي حفظ نكات ايمني در استفاده از وسايل گرمازا، علاوه بر اينكه بايد از گرفتن انشعابات فرعي از شبكه لوله‌كشي گاز خودداري شود، بايد بين خاموش و روشن كردن مجدد بخاري‌ها نيز حداقل پنج دقيقه وقفه ايجاد شود.

* پيشگيري، بهترين كار براي جلوگيري از خطر
استفاده درست و سالم از گازطبيعي يك نعمت براي همگان است كه درصورت عدم رعايت مسايل ايمني و استفاده نادرست از آن، مرگبار بوده و سلامت انسانها را تهديد مي‌كند.

بنابراين لزوم رعايت نكات ايمني در اين زمينه و توجه به هشدارها و توصيه‌هاي كارشناسان براي جلوگيري از بروز خطرات كارساز خواهد بود.

مسوول واحد ايمني و آتش نشاني شركت گاز گيلان، به مردم توصيه كرد علاوه بر اطمينان به استاندارد بودن وسايل گازسوز، قبل از استفاده از آنها از بازبودن مسيردودكش كه گاهي اوقات به علت لانه‌گذاري پرندگان مسدود مي‌شود، اطمينان حاصل پيدا كنند.

"شهرام مداح حسيني" درگفت و گو با خبرنگار ايرنا، تاكيد كرد: دود كش بخاري‌ها بايد به سمت فضاي خارج از اتاق هدايت شود و استفاده از روشهاي غيرمرسوم در اين زمينه خطرناك است.

وي گفت: به عنوان مثال در يك مورد خفگي، فردي يك سر دودكش را پشت بخاري و سر ديگر آن را به منظور تصفيه هوا در يك طشت آب قرار داده بود، كه متاسفانه همين كار موجب مرگ وي شد.

وي استفاده از بخاري‌هاي بدون دودكش را در منازل و فضاهاي كوچك را هم اشتباه خواند.

"مداح حسيني" ادامه داد: اين گونه بخاري‌ها براي فضاهاي عمومي با تردد زياد كه جريان آزاد هوا در هميشه برقرار باشد، مناسب است و به دليل مهيا نشدن اين شرايط در منازل، استفاده از آن خطرناك مي‌باشد.

وي گفت: اگر سيستم هشداردهنده ميزان اكسيژن فضا در اين نوع بخاري‌ها (‪O‬ ‪ (BS‬از كار بيفتد، با وجود گاز منوكسيد كربن در هوا، احتمال مرگ افراد افزايش خواهد يافت.

اين كارشناس شركت گاز گيلان، در خصوص توصيه‌ها و تبليغات انجام شده مبني بر مسدود كردن راه‌هاي نفوذ هوا به اتاق‌ها به منظور جلوگيري از هدررفت گاز از يك سو و از سوي ديگر افزايش احتمال گازگرفتگي، توجه به هر دو بحث را مهم دانست.

"مداح حسيني" گفت: بايد به‌منظور ايمن شدن از گاز گرفتگي، در فضاهاي كوچك به‌خصوص آپارتمان‌ها به‌گونه‌اي عمل شود كه امكان ورود اكسيژن لازم براي سوختن مناسب بخاري و تنفس سالم‌تر افراد، از طريق هواي آزاد فراهم شود.

وي تاكيد كرد: نبايد با هدف صرفه جويي در مصرف گاز، تمامي راه‌هاي ورودي هوا و تهويه‌هاي خانه را ببنديم چون در آن صورت احتمال مصرف اكسيژن موجود در فضا و خطر گازگرفتگي تا حد زيادي افزايش مي‌يابد.

وي يادآور شد: بهترين راه صرفه جويي در مصرف گاز كاهش تعداد بخاري‌هاي روشن و كاهش حرارت آنهاست.

* علايم گاز گرفتگي:
مديركل پزشكي قانوني گيلان، از سردرد، سرگيجه، حالت تهوع، استفراغ و كاهش سطح هوشياري به‌عنوان نشانه‌هاي گاز گرفتگي، نام برد كه در نهايت فرد به حالت اغما و مرگ مي‌رود.

دكتر"مينوي" در گفت وگو با خبرنگار ايرنا گفت: تپش قلب، خستگي و كوفتگي بدن، افت فشار خون، اختلال در ضربان قلب و پديدار شدن سياهي در دورچشم از ديگر علايم گاز گرفتگي به شمار مي‌رود.

وي افزود: افراد در صورت مشاهده چنين علايمي، بايد ضمن رساندن اكسيژن (هواي تازه) به محيط ، هرچه سريعتر از آن فضا خارج شوند.

وي گفت: علاوه برآن بايد نسبت به شناسايي و قطع منبع نشت گاز اقدام كرده و با ماموران اورژانس و يا آتش نشاني نيز تماس بگيرند.

براساس توصيه كارشناسان امر، استفاده از دستمال مرطوب و چرخاندن آرام آن در محيط به منظور خروج بيشتر گاز از اتاق و روشن نكردن كليد برق به دليل جلوگيري از ايجاد آتش سوزي از ديگر نكاتي است كه بايد در هنگام بروز گازگرفتگي انجام داد.

اميد است بااستفاده از وسايل گرمايشي استاندارد و نيز رعايت موارد ايمني به هنگام نصب و استفاده ازاين نوع وسايل، اجازه ندهيم تاقاتل پنهان امسال حادثه‌اي را براي ما به وجود بياورد و زمستاني تلخ را به در خاطره- ها ثبت كند. ك/‪۴‬
 شنبه 21 دي 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 111]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن