واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: سرپرست جهاد دانشگاهي استان: با اجراي طرح جهاد دانشگاهي، مازندران يكي از بزرگترين توليدكنندگان محصولات اصلاح شده در سطح كشور خواهد بود
خبرگزاري دانشجويان ايران - ساري
سرويس: شهرستانها
سرپرست جهاد دانشگاهي مازندران با اشاره به برنامهريزي اجراي عمليات اصلاح بوته توتفرنگي، اصلاح برنج و اصلاح مركبات در استان گفت: با اجراي اين طرح جهاد دانشگاهي استان يكي از بزرگترين توليدكنندگان محصولات اصلاح شده در سطح كشور خواهد بود كه توانايي توليد و عرضه 10 ميليون نهال در سال را خواهد داشت.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) منطقه مازندران، سيد احمد قاسمي در كارگروه اشتغال و سرمايه گذاري استان اظهار كرد: جهاد دانشگاهي نهادي عمومي و غير دولتي است كه داراي شخصيت مستقل از لحاظ اداري، استخدامي و مالي است و تابع مقرراتي است كه در چارچوب اختيارات قانوني به تصويب هيأت امناي جهاد دانشگاهي ميرسد.
وي با اشاره به تبليغ و ترويج فرهنگ و هنر اسلامي، برنامه ريزي فرهنگي، تربيتي، انجام تحقيقات توسعهيي و كاربردي، ارائه خدمات علمي و فني در زمينههاي مختلف مورد نياز جامعه به عنوان وظايف كلي جهاد دانشگاهي افزود: حمايت، تشويق و جذب دانشجويان و پژوهشگران جوان و مستعد، اجراي دورههاي رسمي آموزشهاي علمي كاربردي مطابق ضوابط و مقررات آموزش عالي كشور و مشاركت در ايجاد زمينههاي مناسب براي اشتغال بيشتر فارغالتحصيلان دانشگاهي از ديگر وظايف اين نهاد محسوب ميشود.
قاسمي از توسعه و تجهيز مراكز آموزشي، ايجاد، توسعه و مراكز پژوهشي، قطبيت در بخش كشاورزي و گردشگري به عنوان خط مشيهاي جهاد دانشگاهي ياد كرد و ادامه داد: توسعه فن آوري اطلاعات و ايجاد مركز رشد و توسعه فعاليتهاي فرهنگي پژوهش محور و توسعه فعاليتهاي كارآفريني با محوريت توليد ابزارهاي آموزش كارآفريني از ديگر موارد به شمار ميآيد.
وي درخصوص فعاليتهاي پژوهشي جهاد دانشگاهي مازندران گفت: ايجاد مركز خدمات تخصصي گياهان دارويي، مركز تخصصي آبزي پروري و مركز تخصصي فناوري اطلاعات از فعاليتهاي جهاد در بخش پژوهش است.
قاسمي با بيان اينكه مجوز باغ مادري زيتون از وزارت جهاد كشاورزي در مازندران اخذ شده است، افزود: كاشت 20 نوع زيتون، احياي گياه سرخدار به عنوان اولين گياه ضد سرطان و كاشت 25 هزار نهال درخت دارويي از ديگر فعاليتهاي جهاد در بخش گياهان دارويي است.
وي سرمايه مورد نياز براي اجراي اين طرح را يك ميليارد ريال با اشتغال زايي براي 50 نفر عنوان كرد.
به گزارش ايسنا، سرپرست جهاد دانشگاهي مازندران با اشاره به برنامه ريزي اجراي عمليات اصلاح بوته توت فرنگي، اصلاح برنج و اصلاح مركبات در زمينهاي چپكرود، زاغمرز، بهشهر و بابل ادامه داد: با اجراي اين طرح جهاد دانشگاهي استان يكي از بزرگترين توليدكنندگان نهال اصلاح شده در سطح كشور خواهد بود كه توانايي توليد و عرضه 10 ميليون نهال در سال را خواهد داشت.
قاسمي يادآور شد: سرمايه مورد نياز براي اين طرح يك ميليارد ريال بوده و 200 نفر نيز اشتغال زايي دارد.
وي با اشاره به اين مطلب كه كشور سالانه نيازمند 56 ميليون قطعه ماهي زينتي است، گفت: تاكنون اين نياز با واردات از سنگاپور و تايلند انجام مي شد كه با عملياتي شدن باروي ماهيان زينتي در جهاد دانشگاهي مازندران توانايي باروري كامل 30 نوع ماهي سردآبي و غير اقيانوسي وجود دارد.
قاسمي تصريح كرد: مازندران قادر است نياز كشور در بخش ماهيان زينتي را به طور كامل تأمين كند.
وي با بيان اينكه مجوز اوليه براي اولين مركز رشد IT و ICT گرفته شده، افزود: اين مركز به زودي در مازندران افتتاح ميشود كه محل جذب بسياري از نخبههاي استان خواهد بود.
قاسمي سرمايه مورد نياز براي اجراي اين طرح را دو ميليارد ريال با اشتغال زايي 100 نفر عنوان كرد.
سرپرست جهاد دانشگاهي مازندران با اشاره به مركز افكارسنجي دانشجويان ايران ادامه داد: ايسپا بخش مهمي است كه به عنوان عامل اصلي بازاريابي و توليد، مورد غفلت واقع شده است.
قاسمي افزود: از سال گذشته 49 مورد افكارسنجي براي واحدهاي توليدي انجام شد.
وي با اشاره به ايجاد سازمان همياري اشتغال در مازندران گفت: تدوين دورههاي تخصصي (زبان كارآفريني، كشاورزي، آبزي پروري، ماهيان زينتي و گياهان دارويي)، دورههاي تربيت مربي و دوره كارآفريني از فعاليتها اين مركز است كه توسعه آن نيازمند 300 ميليون ريال با اشتغال زايي 10 نفر خواهد بود.
قاسمي خاطرنشان كرد: با توسعه جهاد دانشگاهي، استان مازندران توسعه مي يابد كه تحقق اين امر نيازمند حمايت مسوولين استاني است.
به گزارش ايسنا، رشيدي، مديركل آمار و اطلاعات استانداري نيز در اين جلسه گفت: مازندران از نظر نرخ بيكاري فارغ التحصيلان پايين تر از ميانگين كشور است.
رشيدي تصريح كرد: نزديك به 30 درصد از 80 هزار بيكار مازندران، فارغ التحصيلان دانشگاهي هستند كه جهاد دانشگاهي استان ميتواند نقش خوبي در كارآفريني و جهت دهي فارغالتحصيلان ايفا كند.
مهدي نژاد، رييس سازمان صنايع و معادن نيز در اين جلسه گفت: توسعه استان نيازمند كانونهايي چون جهاد دانشگاهي است و اين نهاد مي تواند در پيشرفت و توسعه استان بسيار مؤثر باشد.
وي از دستگاههاي اجرايي استان خواست تا ميتوانند جهاد دانشگاهي را تقويت كنند تا به كمك جهاد معضلات و مشكلات استان حل شود.
انتهاي پيام
شنبه 21 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 141]