تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 9 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هرگاه دیدید که مردی باکی ندارد که چه می گوید و چه درباره اش گفته می شود،چنین ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1846601243




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

جديدترين اقدامات معاونت نظارت بر بورس‌ها در گفت‌وگوي تفصيلي با فارس؛نظارت بر بورس تشديد مي‌شود


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: جديدترين اقدامات معاونت نظارت بر بورس‌ها در گفت‌وگوي تفصيلي با فارس؛نظارت بر بورس تشديد مي‌شود
خبرگزاري فارس: عضو هئيت مديره و معاون نظارت بر بورس ها و ناشران اوراق بهادار آخرين برنامه هاي سازمان بورس درسال جاري و آينده را تشريح كرد و از چند اقدام مهم در حوزه نظارت خبر داد.


به گزارش خبرنگار اقتصادي خبرگزاري فارس، سيدعلي حسيني از همان روزهاي اول حضور در تركيب هئيت مديره سازمان بورس ( از سال 84 ) وظايف و مسئوليت هاي سنگيني را در حوزه نظارت داشته و از همان آغاز فعاليت علاوه بر وظايف محوله ، به سلامت بازار سهام و معاملات و افزايش اعتماد عمومي به بورس متمركز شده و اعتقاد ويژه اي به اين رويه داشته است.
كليه شركت هاي بورسي و غيربورسي ثبت شده در نزد سازمان و همچنين بورس هاي اوراق بهادار، كالا و فرابورس به همراه ناشران اوراق بهادار در بازار اوليه مانند اوراق مشاركت و پذيره نويسي سهام و...، تحت نظارت اين معاونت قرار دارند.
اين معاونت در حالي داراي چهارحوزه شامل نظارت بر بازار اوليه ، نظارت بر ناشران بورسي ، نظارت بر بورس ها و بازار ها و اداره امور حسابرسي و گزارشگري مالي بوده و با مديريت و مسئوليت حسيني اداره مي شوند كه وي مهمترين اقدامات و برنامه‌هاي اين معاونت مهم دربازارسرمايه كشور را در گفت وگوي تفصيلي با فارس تشريح كرد.
حسيني در اين گفت و گوي يك ساعته ازآخرين برنامه هاي سازمان بورس درخصوص نظارت هاي جديد وگسترده در عرضه هاي عمومي، ايجاد بازاري براي اوراق مشاركت، توسعه شبكه اطلاع رساني "كدال"و راه اندازي فاز دوم آن درسال88، پيگيري دستورالعمل پذيرش و افشاي اطلاعات، نظارت دوگانه بر حسابرسان، الزام همه شركت هاي بورس به استفاده ازخدمات شركت سپرده گذاري مركزي در سال آينده ، بروز‌آوري برخي ازمقررات بورس ها، احتمال راه اندازي فرابورس در سال بعد، دليل توقف طولاني نماد مخابرات، دلايل اصلي دوران طولاني توقف نمادها و تدابير سازمان بورس با اين مورد سخن گفته است كه مي خوانيد.

* گسترش نظارت بورس بر عرضه سهام

فارس : هم اكنون در حوزه نظارت بربورس ها و ناشران اوراق بهادار چه مواردي در حال بررسي بوده و از اهميت بيشتري برخوردار است؟
حسيني : در حوزه بازار اوليه براساس مصوبات هيئت مديره سازمان بورس و بررسي‌هاي حقوقي انجام شده، در حال تدوين مقرراتي براي نظارت بر معاملات خارج از بورس هستيم .چون اخيرا" برخي از سهامداران اقدام به عرضه خرد سهام در خارج از بورس كرده و مشكلاتي را به وجود آورده اند.
جمع‌بندي‌هاي انجام شده در سازمان بورس اين بود كه اين نوع عرضه‌ها مشمول قانون بازار اوراق بهادار مي‌شوند و براساس پيشنهاد و سپس تصويب هيئت مديره مقرر شده كه ضوابط اجرايي‌ آنها تدوين شود.به محض تصويب شدن آن هر ميزان عرضه سهامي كه از طريق رسانه‌هاي عمومي فراخوان مي‌شود مشمول نظارت خواهند بود و افزاد بايد مجوزهاي لازم را از بورس دريافت كنند . بعد از دريافت بررسي اطلاعات توسط سازمان بورس اعلام عمومي مي شود تا سپس عرضه‌ايي صورت گيرد.

فارس:‌ قبلاً چنين ضوابط و مقرراتي وجود نداشت؟
حسيني: نه . با اين اتفاق و با تكيه بر مقررات وضع شده و در كنار راه‌اندازي بازار فرابورس و بورس اوراق بهادار، از اين پس كل معاملات در بازار سهام منسجم و منظم مي‌شود كه نكته بسيار مهمي است.

فارس: اين اتفاق چه بازتاب‌هايي خواهد داشت؟
حسيني: مهمترين بازتاب نظارت بر عرضه‌هاي خارج بورس اين است كه بسياري از شركت‌ها تشويق خواهند شد تا به جاي خريد و فروش سهام در خارج از بازار، وارد بورس يا فرابورس شوند.

فارس: از چه زماني اين نوع نظارت اجرايي خواهد شد؟
حسيني: كليات اين مقررات به تصويب هيئت مديره رسيده و ضوابط اجرايي آن در حال تدوين است.

فارس: يعني تا پايان سال ابلاغ و اجرايي خواهد شد؟
حسيني :‌ پيش‌بيني مي‌شود كه تا پايان سال ضوابط اجرايي اين نظارت جديد تكميل و ابلاغ شود.

فارس: با اين اوصاف افراد و شركت هايي كه مي‌خواهند در خارج از بورس اقدام به انجام معاملات سهام كنند بايد به سازمان مراجعه و مجوز دريافت كنند؟
حسيني: اين موضوع بستگي به تعداد سهام و شرايط عرضه دارد كه بايد ضوابط آن اجرايي مشخص شود. ولي هيئت مديره سازمان بورس مصوب كرده كه در اين حوزه مسئوليت دارد و بايد بر معاملات سهامي كه خارج از بورس و فرابورس فراخوان عمومي انجام مي‌شود نظارت كند.
اين در حالي است كه سهام مورد معامله و بدون فراخوان عمومي مشمول اين نوع نظارت نمي‌شوند اما در صورت درج آن در روزنامه‌ها و ديگر رسانه ها، سازمان بورس برآن عرضه ها نظارت خواهد كرد.

فارس: حتي اگرسهام عرضه شده مربوط به شركت سهامي خاص باشد؟
حسيني: خير. فعلاً مصوبه سازمان بورس فقط شركت هاي سهامي عام را شامل خواهد شد.

*در تدارك ايجاد بازاري براي اوراق مشاركت

فارس: چه برنامه‌هاي ديگري در حوزه بازار اوليه وجود دارد؟
حسيني: از ديگر برنامه‌هاي مستمر در حوزه نظارت بر بازار اوليه تنوع بخشي به ابزارهايي چون اوراق مشاركت براي تأمين منابع مالي شركت‌ها است كه اخيرا" به شركت بورسي رايان سايپا مجوز انتشار 40 ميليارد تومان اوراق مشاركت بدون نام و بدون امكان معاملع در بورس داده شد.

فارس: با توجه به تجربه ناموفق اوراق مشاركت ايران خودرو آيا مكانيزم انتشار اين اوراق مشاركت تغيير خواهد كرد يا خير؟
حسيني: اين مسئله دو بحث دارد. در حوزه بازار اوليه اين نگاه كه اوراق مشاركت منتشره در بازار ثانويه حضور داشته باشند وجود ندارد بلكه از ديدگاه تأمين مالي شركت ها مدنظر است كه تلاش مي‌كنيم تأمين منابع مالي شركت‌ها متنوع شود.
از طرف ديگر همزمان اين نكته مطرح مي‌شود كه با توجه به نقد شوندگي اين اوراق، امكان معامله در بورس نيز به وجود خواهد آمد كه خوشبختانه با همكاري و مشاركت شركت بورس در بازار اوراق مشاركت فعاليت‌ها و نتايج مطلوبي به دست آمده و شركت بورس در حال حل موانع براي انتشار اوراق مشاركت و جذب مشاركت سرمايه‌گذاران است.
در اين رابطه بررسي‌هاي متعددي بر روي بازار اوراق قرضه ديگر كشورها به عمل آمده و مشخص شده در بازار اوراق مشاركت كشورهايي چون مالزي و كره جنوبي بازار نقد شونده مشابهي وجود دارد.
اين موضوع در دستور كار شركت بورس قرار دارد تا بازار اوراق مشاركت خود را توسعه دهد. چون بازار بعهده شركت بورس است و مي‌تواند مانند بازارهاي اول و دوم نسبت به راه‌اندازي بازار اوراق مشاركت نيز اقدام كند و اگر به تدوين مقرراتي نياز باشد سازمان بورس انجام خواهد داد.
ما به ضرورت راه‌اندازي اين بازار اوراق مشاركت پي برده‌ايم و قدمهايي اولي نيز به طور مشترك با شركت بورس برداشته ايم .

فارس: با اين شرايط آيا اوراق مشاركت در بازار اوليه گسترش خواهد يافت؟
حسيني: قطعا". بحث اوراق مشاركت در بازار اوليه و ثانويه متفاوت است. در بازار اوليه شركت تامين مالي مي‌كند و در بازار ثانويه امكان نقدشوندگي فراهم مي‌شود كه براي استفاده و گسترش ابزار اوراق مشاركت بايد به نقدشوندگي نيز توجه شود. كما اينكه از گذشته براي حل مشكل نقد شوندگي اوراق مشاركت اين اوراق بدون نام منتشر شده كه با توجه به محدوديت‌هاي موجود در بازار سرمايه بايد موانع نقد شوندگي اين اوراق برداشته شود تا استفاده از اين روش براي توسعه‌ مالي افزايش يابد.

* خدمات الكترونيك گسترش مي يابد

فارس: از حوزه نظارت بر ناشران اوراق بهادار بگوئيد كه چه اقدامات و برنامه‌هايي در اين حوزه مدنظر است؟
حسيني: در اين حوزه بايد علاوه بر ناشران اوراق بهادار، حسابرسان را نيز مدنظر داد. يكي از هدف‌هاي عمده‌ايي كه از سال 86 پيگيري و در سال جاري هم به طورمستمر دنبال مي‌كنيم گسترش خدمات الكترونيك از طريق شبكه "كدال" درحوزه ناشران است.
در اين رابطه به طور مشخص به شركت‌هاي بازاردوم بورس (254 شركت) آموزش استفاده از "كدال" داده شده تا از ابتداي سال 87 استفاده از سيستم ارسال اطلاعات از اين طريق براي 344 شركت‌ بورسي الزامي شود.
اين درحالي است كه اين الزام براي شركت‌هاي بازاراول ( 90 شركت) از اول مهر سال جاري وجود داشت. در سال 88 نيز مشكلات موجود براي ناشران و استفاده‌كنندگان از "كدال" برطرف خواهد شد تا اين سيستم گسترش يابد.
از سوي ديگر فاز دوم اين سيستم كه شامل مواردي چون تجزيه و تحليل داده ها است طراحي و به مديريت فناوري داده شده تا با پيمانكارمربوطه قرارداد منعقد كند و در زمان مناسب اين فازراه‌اندازي شود.

فارس: آيا الزام استفاده از سيستم "كدال" مشمول شركت‌هاي بورس اوراق بهادا، بورس كالا و فرابورس هم خواهد شد؟
حسيني: هيچ مانعي براي استفاده اين شركت‌ها از " كدال " وجود ندارد و همه نيازهاي اين دسته از شركت‌‌ها لحاظ مي‌شود تا ازاين پس شركت‌هاي بورس اوراق بهادار و بورس كالا و فرابورس نيز از طريق سيستم كدال اطلاعات لازم را به سازمان بورس ارايه كنند.
از سوي ديگردرفازدوم راه اندازي سيستم " كدال " ، كانال ارتباطي حسابرسان نيز با ناشران و بورس نيز با استفاده ازاين شبكه انجام خواهد شد.
اين همه موجب مي شود تا "كدال" از جمله ابزارهاي مهم بازارسرمايه باشد اما به فرهنگ‌سازي و همراهي زياد همه بورس‌ها و شركت‌ها و ديگر نهادها نيازدارد.

* پيگيري دستورالعمل پذيرش و افشاي اطلاعات

بحث ديگري كه در حوزه ناشران اوراق بهادار مطرح شده پيگيري دستورالعمل پذيرش و افشاي اطلاعات است كه هنوزعملياتي نشده و مستلزم تحرك بيشتر شركت بورس و ناشران است. براي مثال در دستورالعمل پذيرش پيش‌بيني كرده‌ايم شركت‌ها درزمان‌ پذيرش بايد در خصوص سيستم حسابرسي با تاييد حسابرس اظهاركنند تا درهئيت پذيرش طرح شود.
در قسمتي ديگراز دستورالعمل پذيرش عنوان شده حفظ شرايط پذيرش شركت ها بايد همواره توسط بورس كنترل شود اما اين گونه تكاليف كه كاربرد بسيار مهمي دارد هنوز عملياتي نشده است. چرا كه برخي از حقوق سهامداران به علت نبود سيستم كنترل‌هاي محقق نمي‌شود . اگر مديران شركت‌ها سيستم‌هاي كنترلي را اعلام كنند و بازرسان دراين رابطه اظهارنظركنند حقوق سهامداران بهتررعايت خواهد شد.

*الزام همه شركت هاي بورس به استفاده ازخدمات سپرده گذاري مركزي

نكته مهم حوزه ناشران كه درسال آينده عملياتي مي شود بحث خدمات سهامداري است كه همه شركت هاي بورسي بايد اين سرويس را به شركت سپرده‌گذاري مركزي وجوه و اوراق بهادار واگذاركنند.
در دستورالعمل پذيرش پيش‌بيني شده بود كه شركت هاي پذيرفته شده ظرف دوسال و شركت‌هاي تازه پذيرفته شده دربورس ظرف يكسال بايد خدمات سهامداري را به شركت سپرده‌گذاري مركزي منتقل كنند كه اين مهم مستلزم پيگيري بيشترشركت بورس است و ما هم الزام و مقررات آن را گذاشته‌‌ايم تا در سال آينده عملياتي شود .
براساس شرايط پذيرش، عقد قرارداد شركت مورد پذيرش با شركت سپرده گذاري مركزي جزء شروط بوده و بايد قبل از عرضه سهام انجام شود.

فارس: هم اكنون چند شركت با شركت سپرده‌گذاري مركزي قرارداد دارند؟
حسيني: هم اكنون شركت ايران خودرو و يك شركت ديگر با اين شركت قراردارد منعقد كرده اند كه اين آمار اصلا" مناسب نيست و به تلاش بيشتري از جانب سازمان، شركت بورس و سپرده‌گذاري مركزي نياز دارد تا اگر مانعي وجود داشت برطرف شود.

*نظارت سال 88 برحسابرسان از دوبعد

فارس: در مورد نظارت بر حسابرسان چه مواردي قابل ذكر است؟
حسيني: خوشبختانه با تصويب دستورالعمل و تشكيل كميته و ارتباطات مناسبي كه با سازمان حسابرسي و جامعه حسابداران رسمي برقرار شده كارهاي اين حوزه در سال 88 در دو بعد پيش خواهد رفت.
اول اينكه به لحاظ كنترل‌هاي ساختاري در موسسات حسابرسي، نظارت مستمر سازمان بورس در مواردي چون تعداد شركاء، تعداد نيروهاي حرفه‌اي، سقف مجاز خدمات، نمره كنترل كيفيت صادره از سوي جامعه حسابداران و درمقاطع سه ماهه زماني اعمال خواهد شد تا اگر نسبت به شرايط پذيرش، ايراداتي وجود داشت با تحت فشار قراردادن، اصلاحات لازم صورت گيرد.در اين رابطه اقدامات فشرده متعددي در سال 88 پياده خواهد شد.
از بعد دوم نيز كيفيت كار حسابرسي مدنظر است. در اين حوزه گزارش‌هاي 105 حسابرس متعهد بورس به طورتصادفي بررسي و نتيجه آن دركميته كنترل كيفيت بررسي مي شود و نقطه نظرات سازمان بورس به موسسات حسابرسي اعلام خواهد شد.
تاكنون چنين رويه‌اي به طور منظم وجود نداشت و براساس مواردي برخي گزارش‌هاي حسابرسي بررسي مي‌شد اما در سال 88 اين اقدام به طور سيستماتيك انجام خواهد شد. يعني هيچ موسسه‌اي نخواهد بود كه در طول يكسال گزارشي از آن بررسي نشود.
از اين طريق موسسات احساس تعهد بيشتري براي ارايه خدمات خواهند داشت كه به نظر من كارمهمي است و اگردرسال آينده اين كار انجام شود برروي كيفيت حسابرسي اثر بسيار زيادي خواهد گذاشت. علاوه بر آن منجرخواهد شد نظارت غير مستقيم بورس به شركت‌ها توسعه يابد. چرا كه بازرسان قانوني و حسابرسان شركت‌ها قابل اتكاترين بازوي نظارتي سازمان بورس در ايران و ديگر كشورها به شمار مي‌روند.
كار ديگري كه در سال 88 بايد قابل لمس باشد توسعه زبان گزارش تجاري XBRS است كه برنامه هاي جامعي در اين رابطه وجود دارد.

* بروز‌آوري برخي ازمقررات بورس ها

فارس: معاونت نظارت بر بورس ها و ناشران اوراق بهادار ، در حوزه بازارسهام چه اقداماتي را انجام داده يا خواهد داد؟
حسيني: تنوع بخشي محصولات فيزيكي و مالي در بورس‌هاي اوراق بهادار، بورس كالايي و فرابورس و همچنين بروز‌آوري برخي از مقررات موجود اما قديمي در بورس‌ها كارمستمري است كه دراين معاونت پيگيري مي شود.
بر اين اساس درسال آينده بويژه در حوزه بورس اوراق بهادر و كالا ‌بازنگري‌هاي جديدي خواهد شد . در بخش فرابورس نيز مقررات جديدي وضع مي شود. يعني ازكارهاي عمده‌اي كه سال 88 درمعاونت نظارت بر بورس‌ها و ناشران اوراق بهادارسازمان بورس انجام خواهد شد توسعه و تكميل مقررات مورد نياز بازار فرابورس است. بخشي از اين مقررات مانند افشاي اطلاعات وجود دارد و اما درحوزه معاملاتي و پذيرش و سيستم جديد معاملاتي، مقررات جديد و پيش‌بيني‌هاي لازم در نظر گرفته خواهد شد.
عمده اين موارد توسط شركت فرا بورس در حال انجام است اما در سال آينده بايد اين مقررات توسعه و تثبيت شود.
كارگروه‌هاي حاضردراين بخش در حالي اقدام به بررسي آئين نامه‌هاي مورد نياز فرابورس مي‌كنند كه بعد از پيشنهاد به سازمان بورس، حداكثر تا پايان سال جاري به تصويب خواهد رسيد.
با اين اوصاف در سال 88 بايد شركت فرابورسي داشته باشيم كه داراي مقررات كامل و توسعه يافته‌اي باشد.

* فرابورس؛ احتمالا" سال بعد

فارس: با اين اوصاف فكر مي كنيد پذيرش شركت‌ها و انجام معاملات در بازارفرابورس از چه زماني عملياتي خواهد شد؟
حسيني: در سال جاري آئين نامه‌ها و دستورالعمل‌هاي مورد نياز اين بازار مشخص خواهد شد تا از شروع سال آينده معاملات اوراق بهاداردر بازار فرابورس انجام شود.
البته ممكن است با تلاش مديران شركت فرابورس، قبل از سال هم معاملات اين بازار شروع شود اما پيش‌بيني من است كه اگر منطقي نگاه شود شروع بازار فرا بورس از سال 88 خواهد بود. چرا كه با توجه به نياز فرابورس به لايحه مالياتي و زمان بر بودن آن براي تصويب در مجلس، درسال جاري اين امكان كمتر وجود دارد.

*دليل توقف طولاني نماد مخابرات

فارس : نماد معاملاتي شركت مخابرات در حالي از 28 آبان براي برگزاري مجمع ساليانه متوقف شده كه دليل طولاني شدن اين توقف با وجود گذشت بيش از 45 روز چيست ؟

حسيني : اگر نماد مخابرات تاكنون باز نشده ناشي ازاين است كه هنوز اطلاعات لازم مانند عملكرد واقعي سال 87 براساس عملكرد واقعي 6 ماهه و همچنين مصوبات قانوني مجمع درخصوص اخذ استفساريه‌ها از دولت و تعيين سود نهايي ساليانه شركت مخابرات به سازمان بورس ارايه نشده است.
روال بازگشايي نمادها اينگونه است كه اگردر صورت برگزاري مجمع ساليانه يك شركت بعد از عملكرد سه يا شش و يا نه ماهه سعي مي‌شود سود سهام (EPS) شركت نيز بروز شود تا زمينه بازگشايي نماد فراهم گردد كه اين موضوع براي سازمان بورس و سهامداران از اهميت خاصي برخوردار است.
شركت مخابرات نيز سود 87 را در حالي بايد اعلام كند كه براي تعيين و ارايه سود سهام سال آينده هنوز فرصت دارد. اين شركت با توجه به وزني كه در بورس دارد اگردر حوزه اطلاع رساني كوشش بيشتري كند هم به نفع خود شركت و هم به نفع بازار سرمايه است چرا كه شركت مخابرات اين ظرفيت را دارد اما بايد توانمندي خود را به بازار و سهامداران منتقل كند.
در اين باره بايد بگويم يكي از وظايف مديران شركت‌ها ارتباط برقرار كردن با بازار است .منظور ارتباط اطلاعاتي است .اگر مديري بتواند توانمندي‌ها و ظرفيت‌ها و نگراني‌هاي شركت را به طور مستمر و شفاف منعكس كند، بازار سهام اين دسته شركت ها را بيشتر پيگيري مي‌كند.

فارس : مديران شركت مخابرات چه نظري در خصوص ارايه اطلاعات مورد نظر سازمان دارند؟
حسيني: براساس پيگيري‌هاي انجام شده، مديران شركت مخابرات در تلاش‌اند تا اطلاعات كامل را ارايه كنند اما چون شركت مخابرات شركت بزرگي است بايد از سيستم‌هاي اطلاع رساني و افراد توانمند و موثري استفاده كند.

*دلايل اصلي دوران طولاني توقف نمادها

فارس : چرا برخي شركت‌ها مانند انرژي آذرآب با توقف 31 ماهه نماد و شركت‌هاي مردمي مانند پيام و آزمايش با عدم امكان معامله سهام مواجه‌ و دوران طولاني توقف نماد معاملاتي را سپري مي كنند؟
حسيني: استراتژي و سياست مشخص سازمان بورس اين است كه با دريافت حداقل اطلاعات لازم نسبت به بازگشايي نمادهاي موقف اقدام كند و تاكنون نيز برخلاف آن عمل نشده است.
طولاني بودن دوران توقف برخي نمادها ناشي از سه دليل است .دليل اول اين است كه برخي شركت‌ها در سودآوري مشكلاتي داشته وعملكرد مناسبي ندارند كه به بورس بدهند . به همين علت اين گونه شركت‌ها در اطلا‌ع‌رساني كوتاهي مي‌كنند.
دسته ديگري از شركت‌ها مشكلي در سودآوري ندارند اما مديران آنها منضبط نيستند و نمي‌خواهند به مقررات عمل كنند كه در هر جامعه‌ و بخشي گروه‌هايي هستندكه نمي‌خواهند تن به مقررات بدهند.
مورد سوم نيز ناشي از اين است كه برخي شركت‌ها تابعه شركت‌هاي هلدينگ و سرمايه‌گذاري هستند كه آن هلدينگ‌ها شركت‌هايي را وارد بورس كرده‌اند اما ديگر كنترل لازم را ندارند.

فارس: در اين باره سازمان بورس و اوراق بهادار وخصوصا" معاونت نظارت بر بورس ها و ناشران چه برنامه ايي دارد؟
حسيني : براي شركت‌هايي كه مشكل سودآوري دارند سعي شده با برنامه‌ريزي‌هايي كه صورت گرفته وضعيت اين دسته شركت‌ها آسيب‌شناسي و با توصيه‌هاي مديريتي كمك شود .دررابطه با اين موضوع كه شامل تعداد اندكي از شركت ها مي شود، به شركت بورس نيز تكليف شده تا كمك هاي لازم را صورت دهد چرا كه شركت بورس در مقايل ناشران بورسي حاضر در بازار سهام تعهداتي دارد.
در رابطه با مديراني كه حاضر به رعايت مقررات نيستند بايد گفت آئين نامه انضباطي چند وقت پيش بروز شده و بعد ازدريافت نظر شركت بورس ، در اين باره كميته‌اي اين آئين نامه بروز شده را بررسي كرده كه در دستور كار هيئت مديره سازمان بورس قرار داد.
از طرف ديگر درآينده ايي نزديك نسخه نهايي آئين نامه انضباطي در سازمان بورس به تصويب خواهد رسيد. بر اساس‌ آن تدابير مطلوبي براي مديراني كه در اطلاع‌رساني به بازار سهام كوتاهي مي‌كنند انديشيده شده است. از سوي ديگر سعي شده ابزارهاي متنوعي براي ترغيب اين دسته مديران پيش‌بيني شود.
در خصوص سومين تدبير انديشيده شده سازمان بورس براي بازگشايي نمادهاي متوقف نيز بايد بگويم با توجه به ارتباطات موجود در شركت‌هاي هلدينگي سعي شده از طريق مديريت ارشد اين هلدينگ‌ها به وضعيت اطلاع‌رساني شركت‌هايي كه با دوران توقف طولاني مدمي بوده‌اند كمك شود.
براي اين موارد هم پيش‌بيني شده با مديران ارشد جلساتي برگزار مي شود تا نقطه نظرات بورس منتقل شود . با توجه به اختيارات سازمان بورس در حوزه نمادها و شركت‌هاي هلدينگي و سرمايه‌گذاري، از اين الزام قانوني استفاده خواهد شد.
اين سه ابزار به طور همزمان مورد استفاده سازمان بورس قرار مي‌گيرد تا در آينده‌اي نزديك همين 36 نماد متوقف نيز باز شوند.
گفت و گو از:علي رضايي زاده
انتهاي پيام/
 شنبه 21 دي 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 170]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن