واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: عضو هيات رييسه كميسيون كشاورزي به ايسنا خبر داد: *اصلاح 4 ماده از طرح ذبح شرعي *تدوين طرح جديد ايمني زيستي در كميسيون كشاورزي
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: مجلس
در آخرين جلسه كميسيون كشاورزي در هفته جاري، طرح جديد ايمني زيستي به امضاي 15 عضو كميسيون رسيد، مواد 8 تا 11 طرح ذبح شرعي اصلاح شد و معاون امور برنامهريزي و تحقيقات جهادكشاورزي به دفاع از برخي سياستهاي اين وزارتخانه پرداخت.
جلال محمودزاده در گفتوگو با خبرنگار پارلماني خبرگزار ي دانشجويان ايران(ايسنا)، با اشاره به آخرين جلسه كميسيون كشاورزي در هفته جاري گفت: در اين جلسه پيشنهاد طرح جديد ايمني زيستي كه مشتمل بر 14 ماده است به امضاي اعضاي كميسيون رسيد.
وي محورهاي اهداف طرح جديد ايمني زيستي را به اين شرح برشمرد: سياستگذاري - تعيين و تصويب راهبردها در عرصه ايمني زيستي و نظارت بر اجراي آن مطابق با مفاد اين قانون، هماهنگي بين وظايف قانوني دستگاههاي اجرايي ذيصلاح، جلوگيري از انتشار موجود زنده تغيير شكل يافته، حفظ تنوع زيستي و محيط زيست، افزايش سلامت انسان و دام، تقويت جايگاه ويژه فناوري زيستي جديد در سند چشمانداز بيست ساله، پيوستن ايران به پروتكل ايمني زيستي كارتاهنا به عنوان مهمترين سند بينالمللي در خصوص موجودات زنده تغيير شكل يافته ژنيتكي مصوب 29 مرداد 82.
عضو هيات رييسه كميسيون كشاورزي دليل ارائه طرح جديد ايمني زيستي را اعتراضات زياد به طرح ايمني زيستي قبلي، اعلام كرد و گفت: طرح جديد ايمني زيستي در پاسخ به اعتراضات فراوان در كارگروههاي كميسيون كشاورزي مطرح و با كارشناسيهاي انجام شده و پس از تغييرات كارشناسي در 14 ماده، مجددا به امضاي 15 نفر از نمايندگان كميسيون جهت ارائه به صحن علني مجلس رسيد.
محمودزاده ديگر دستور جلسه اين كميسيون را ادامه بررسي طرح ذبح شرعي اعلام كرد و افزود: مواد 8 تا 11 طرح جديد به اين شرح اصلاح شد «ماده 8: ناظر اين ذبح شرعي ميتواند به عنوان ضابطين قوه قضائيه عمل نمايد،
ماده 9: عدم رعايت قانون ذبح شرعي جرم محسوب گرديده و بر اساس ماده 688 با او برخورد خواهد شد و به جزاي نقدي 5 تا 10 درصد خسارات وارده محكوم ميشود، ماده 10: كليه كشتارگاهها و تشكلها خصوصي و دولتي موظف به رعايت اين قانون هستند، ماده 11: آئيننامههاي مربوط به اين قانون توسط نمايندگي ولي فقيه در سازمان دامپزشكي تهيه ميشود و به پيشنهاد وزير جهادكشاورزي به تائيد هيات وزيران ميرسد و حداكثر پس از تصويب اين قانون بايد از سوي وزارت
وي افزود: سازمان صداوسيما، وزارت خانههاي فرهنگ و ارشاد اسلامي و جهادكشاورزي موظفند در جهت فرهنگسازي ذبح شرعي اقدام كنند.
نماينده مردم مهاباد با اشاره به حضور دكتر خلقاني، معاون امور برنامهريزي و تحقيقات جهادكشاورزي در اين جلسه كميسيون، گفت: وي با حضور در اين جلسه به صحبت در خصوص موضوع امنيت غذايي، سياستهاي امنيت غذايي در برنامه چشمانداز و مباحث آب و منابع طبيعي پرداخت و تاكيد كرد كه آن سياستها در برنامه وزارتخانه بسيار خوب لحاظ شده است.
محمودزاده با بيان اينكه يكي از بحثهاي بسيار مهم اين است كه موضوع امنيت غذايي با ديدگاه مزيت نسبي و صادرات در بخش كشاورزي چقدر ديده شده است؟ گفت: ما امنيت غذايي را به هر قيمتي نميخواهيم. امنيت غذايي بايد سياست بخش كشاورزي در سند چشمانداز باشد، تراز مثبت و علمي كردن كشاورزي كشور را بايد دنبال كنيم ، خود را براي وارد شدن به بازارهاي جهاني آماده كنيم، در بخش كشاورزي، به خاطر رعايت توسعه پايدار بايد كشاورزي خود را طوري برنامهريزي كنيم كه مبتني بر توليد داخلي باشيم و در شرايط حاد پيش آمده جهاني توان تهيه محصولات مصرف داخلي را داشته باشيم، ساماندهي نظام يارانهها، بازار، صادرات و واردات و رفع فقر و برطرف ساختن محروميت در بعث تامين غذايي و امنيت غذايي است.
وي افزود: استفاده صحيح از منابع طبيعي و انفال در توليدات كشاورزي، كاهش وابستگي كشور به مواد غذايي وارداتي، توليد و بازاريابي، عرضه كيفي و كمي محصولات كشاورزي، دسترسي اقتصادي درآمد و قيمتها، سلامت غذا و مراقبتهاي بهداشتي، رعايت زيرسيستمهاي كشاورزي از جمله زيرسيستمهاي توليد، نگهداري و مصرف محصولات كشاورزي، افزايش سهم محصولات گياهي و دامي در تامين پروتئين مصرف انساني، اتخاذ سياستهاي باعث افزايش توليد و كيفيت محصولات كشاورزي ميشود، تهيه غذا براي همه ملت ايران و در دسترس بودن (نظام توزيع خوب)، اقتصاد خانواده بتواند اين غذاي موجود را تامين نمايد. ضمنا تضمين سلامت جامعه از ديگر خواستههاي كميسيون كشاورزي است.
انتهاي پيام
جمعه 20 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 128]