واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: مدير حفظ نباتات جهاد كشاورزي خراسان شمالي: محصولات پاك كشاورزي استان، با برچسب سلامت عرضه خواهد شد
خبرگزاري دانشجويان ايران - بجنورد
سرويس: شهرستانها
مدير حفظ نباتات سازمان جهاد كشاورزي خراسان شمالي گفت: محصولات پاك توليدي استان با برچسب سلامت به بازار مصرف استان عرضه خواهند شد.
محمدنقي كاظميان در گفتوگو با خبرنگار ايسنا، درخصوص محصولات پاك اظهار داشت: براي توليد محصولات پاك، كنترل مصرف سم با مديريت تلفيق انجام ميشود.
به گفته وي اين مديريت به منظور كاهش و هدفمند كردن استفاده از سموم در مزارع، باغات و گلخانههاي استان در قالب استفاده از عوامل و مواد بيولوژيك (حشرات مفيد، جلب كننده و كارتهاي زرد و آبي) همچنين استفاده از سمومي كه اثري بر روي محيط زيست و سلامت محصول نداشته باشد، صورت ميگيرد.
وي با تصريح بر اينكه توليد محصول پاك، شروع حركت به سوي توليد محصولات ارگانيك يعني توليد محصولاتي كه به هيچ وجه از كود و سم استفاده نميشود، خواهد بود، اعلام كرد: با هماهنگيهاي صورت گرفته با وزارتخانه و به منظور جداسازي محصلات پاك از محصولات برخوردار از سم، بر روي تمام محصولات پاك استان برچسب سلامت زده خواهد شد.
كاظميان يادآور شد: اين دسته از محصولات براي مصرف عموم از طريق غرفههايي در سطح ميادين ميوه و تره بار عرضه خواهند شد.
اين مقام مسؤول در ادامه با تاكيد بر فرهنگسازي مصرف محصولات كشاورزي پاك اعلام كرد: براي توليد اين محصولات برنامهي پنج سالهاي به منظور مبارزه بيولوژيك با آفات گياهي در اراضي كشاورزي استان تعريف شده كه از امسال آغاز شده است.
وي گفت: مبارزه با بيولوژيك در اراضي كشاورزي استان در سال اول 270 هكتار سطح و در پايان برنامه پنجم نيز اين سطح به 10 برابر خواهد رسيد.
وي خاطر نشان كرد: با مزرعه داران كه عقد قرارداد صورت گرفته، عوامل و مواد بيولوژيك براي مبارزه با آفات كشاورزي با يارانه 65 درصدي و جلب كننده حشرات مضر نيز به صورت رايگان، عرضه ميشود.
وي افزود: گلخانه داران استان نيز با اعمال چهار شرط استفاده از پلاستيك نو براي گلخانه، توري برروي پنجرهها، رعايت فاصله بين گلخانه و محصولات زراعي و ايجاد دو در ورودي و خروجي براي گلخانه مي توانند به صورت رايگان از اين مواد استفاده كنند.
وي همچنين بيان داشت: بسياري از مزارع و باغات استان كه عوامل خسارتزاي محدودتري دارند، مي توانند با بكارگيري مبارزه بيولوژيك، اين خسارت هاي كشاورزي را به صفر نزديك كنند.
مدير حفظ نباتات جهاد كشاورزي خراسان شمالي در ادامه گفت: كارگاه آموزشي در آبان ماه سال جاري با حضور مزرعه داران، باغداران، گلخانه داران و صاحبان كلينيكهاي گياه پزشكي استان به منظور آشنايي با شيوه مبارزه بيولوژيك كشاورزي برگزار شد و در پايان ماه جاري نيز كارگاه دوم برگزار خواهد شد.
وي همچنين با اشاره به اينكه كليه عوامل زنده و مواد بيولوژيك مورد نياز به استان وارد شده است، يادآور شد: هم اكنون سازمان جهاد كشاورزي استان، براي عرضه محصولات پاك برچسب دار به بازار، همچنين براي همكاري سازمانهاي اجرايي استان همچون سازمان بازرگاني و موسسه استاندارد با اين سازمان در حال رايزني است.
وي اضافه كرد: قيمت جهاني محصولات پاك 3 تا 6 برابر قيمت محصولات داخلي است.
معاون فني و اجرايي سازمان جهاد كشاورزي خراسان شمالي نيز با اشاره به اينكه از سال گذشته، استفاده از شيوههاي مبارزه بيولوژيكي به منظور كاهش مصرف سم در اراضي زراعي و باغي استان آغاز شده است، عنوان كرد: تلاش بر اين است براي اراضي كشاورزي استان كه محصول پاك توليد ميكنند و يا خواهند كرد، برنامه ريزي شود كه محصولات آنان با برچسب به بازارهاي مصرف عرضه شوند.
علي اصغر عليزاده اعلام كرد: بر روي محصولات پاك توليدي بهاره و تابستانه آينده استان بر چسب خواهد خورد.
وي همچنين با تاكيد بر اينكه تحقق اين امر مشروط به همكاري كشاورزان خواهد بود، عنوان كرد: از حضور بخش خصوصي به منظور خريد، فروش و عرضه اين گروه از محصولات نيز استقبال خواهيم كرد.
مدير جهاد كشاورزي شهرستان شيروان نيز درخصوص توليد محصولات پاك در استان با اشاره به برگزاري اولين كارگاه آموزشي براي توليد چنين محصولاتي در استان، در ماه گذشته، اذعان كرد: برگزاري چنين كارگاههاي آموزشي در استان قدمي خواهد بود براي مسؤولين كه به فكر توليدات پاك باشند.
محمدزاده با تاكيد بر اينكه تاسيس آزمايشگاه و تدوين قانون غذا براي توليد محصولات پاك امري ضروري است، خاطرنشان كرد: براي فروش و عرضه اين گروه از محصولات نيز بايد برپايي غرفههايي در ميادين ميوه و تره بار استان ديده شود.
وي همچنين بر تشكيل كميتهاي در استان به منظور مديريت ارائه محصولات پاك تاكيد كرد.
مدير سازمان تعاون روستايي خراسان شمالي نيز با تصريح بر اختلاف قيمت محصولات توليدي پاك با محصولاتي كه با سم و كود شيميايي توليد ميشوند، ياد آور شد: اين سازمان براي برپايي غرفههايي در اين زمينه آمادگي خواهد داشت.
محمد حسين الهياري تاكيد كرد: اين سازمان به عنوان يك بخش خصوصي و به منظور حمايت از توليدات محصولات پاك، آمادگي خريد و همكاري با سازمان جهاد كشاورزي استان را دارد.
انتهاي پيام
جمعه 20 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 508]