واضح آرشیو وب فارسی:مهر: تحليل خبرگزاري فرانسه/غزه كابوس بزرگ صهيونيستها از نيم قرن پيش تا كنون
يك رسانه در تحليلي درباره حملات همه جانبه زميني و هوايي و دريايي ارتش رژيم صهيونيستي به نوار غزه تصريح كرد از نيم قرن پيش تا كنون غزه كابوس سردمداران اسرائيل بوده است.
به گزارش خبرگزاري مهر، در تحليل خبرگزاري فرانسه آمده است : ديويد بن گوريون ( بنيانگذار رژيم صهيونيستي ) از اشغال اين منطقه در سال 1948 مي ترسيد در حالي كه اسحاق رابين پيشنهاد پرتاب كردن غزه در دريا (نابودي) آن را مطرح كرده بود؛ بيش از نيم قرن است كه غزه به كابوسي براي اسرائيل كه روز شنبه(14 دي) بار ديگر وارد آن شد، تبديل شده است.
تبديل غزه به كابوسي براي صهيونيستها تا حدي است كه اسرائيلي ها هنگامي كه مي خواهند به فردي بگويند "برو به جهنم" به زبان عبري مي گويند "ليخ لغزه" يعني "به غزه برو"
يك ميليون و پانصد هزار فلسطيني در مساحتي كمتر از 362 كيلومتر مربع زندگي مي كنند كه اكثر آنها از آوارگان سال 1948 هستند.
با سرازير شدن آوارگان فلسطيني به نوار غزه پس از تشكيل رژيم اسرائيل در سال 1948 اين منطقه واقع ميان مناطق اشغالي 1948(كه به اسرائيل موسوم است) و مصر و ميان دريا و صحرا به بشكه اي از باروت تبديل شده است.
بن گوريون كه با حمله به نوار غزه در جريان جنگ اول اعراب و اسرائيل مخالف بود؛ ايده "انتقال نظارت بر نوار غزه از مصر به اردن" را ارائه كرد، اما اين طرح وي ناكام ماند؛ در برابر در سال 1948 در غزه از سوي الحاج امين الحسيني مفتي قدس استقلال فلسطين اعلام شد؛ هر چند زمان زيادي طول نكشيد.
"داني روبنشتاين" كارشناس امور فلسطيني اسرائيلي مي گويد : در اين سالها شكاف اجتماعي و اقتصادي ميان فلسطيني هاي ساكن كرانه باختري و فلسطيني هاي ساكن نوار غزه گسترش يافته است، زيرا مصري ها مانع حركت و تردد به خارج از غزه مي شوند.
"اكيوا الدار" تحليلگر عرب مي گويد : تنها فردي كه با چشم پوشي از نوار غزه مخالفت مي كرد، مناخيم بگين نخست وزير اسبق اسرائيل(1977-1983) بود كه نمي دانست مسئله آوارگان به كابوسي براي اسرائيل تبديل خواهد شد؛ او همچنين با چشم پوشي از نوار غزه و دادن آن به مصر با هدف ايجاد شهركهاي جديد در آن مخالفت كرد.
انتفاضه اول در دسامبر 1987 در اردوگاه آوارگان جباليا شعله ور شد. توافقنامه سازش اسلو در سال 1993 و بازگشت ياسر عرفات به نوار غزه براي اعلام آغاز طلاقي كه در تابستان 2005 تحكيم خواهد شد، پس از آن آمد.
آريل شارون كه نخست وزير شد دستور عقب نشيني ارتش اسرائيل از نوار غزه و تخليه حدود هشت شهرك نشين كه كابينه هاي پياپي اسرائيل از سال 1967 مجوز ساخت آن را داده بودند، صادر كرد.
يك ماه پس از شعله ور شدن انتفاضه دوم در سپتامبر 2000، شليك موشكها از نوار غزه به سوي اسرائيل(مناطق اشغالي 1948) آغاز شد.
در پايان اين تحليل آمده است : در ژوئن 2007، جنبش حماس، دستگاههاي تشكيلات خودگردان وابسته به ابومازن را مجبور كرد از قدرت در غزه صرف نظر كند تا اينگونه در را به روي مقابله مستقيم با اسرائيل بگشايد.
در دهمين روز حملات وحشيانه رژيم صهيونيستي كه از زمين و هوا و دريا همچنان ادامه دارد تا كنون بيش از 530 فلسطيني شهيد و بيش از 2500 نفر ديگر زخمي شده اند.
دوشنبه 16 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 58]