واضح آرشیو وب فارسی:مهر: آيت الله نوري همداني:خرافات بايد از مجالس عزاداري حذف شود
قم - خبرگزاري مهر: يكي از مراجع عظام تقليد قم خواستار حذف خرافات از مجالس عزاداري شد.
به گزارش خبرنگار مهر در قم، آيت الله حسين نوري همداني ظهر امروز در ديدار با اعضاي ستاد سومين كنگره عاشورا پژوهي با اشاره به انحرافات وارد شده در مداحي گفت: انحرافات در مداحيها بايد جلوگيري شود و اين امر نيازمند يك فرهنگ و نهضت عمومي است.
وي تصريح كرد: مسائلي كه در هيات گفته ميشود بايد موشكافي شود و به گونهاي نباشد كه مجلس امام حسين(ع) با تحريف و انحراف مواجه باشد.
آيت الله نوري همداني با بيان اينكه بايد از مجلس عزاي امام حسين(ع) بهره كامل ببريم گفت: بايد در مجالس عزاداري شركت كرد و اگر انحرافي مشاهده ميشود تذكر داد.
وي با اشاره به قيام عاشورا كه سراسر حماسه و شور است اظهارداشت: نبايد در اشعاري كه خوانده ميشود فقط ذلت و خواري بيان شود و با موضوع حماسي بودن عاشورا بيتفاوت بود.
اين مرجع تقليد گفت: نبايد نگرش دقيق را نفي كرد و از اشعاري مانند "غريب مادر"، "امان از دل زينب"، "آه از آن ساعت كه زينب خوار شد" و... استفاده نمود بلكه بايد اشعاري را بيان كرد كه عظمت عاشورا و ويژگيهاي آن را بيان كند.
آيت الله نوري همداني افزود: حضور در مجالس عزاداري تنها مختص به شهر قم نميشود و بايد در تمام شهرهاي كشور حضور يافت و با خرافات مبارزه كرد.
وي خطاب به مداحان گفت: مداحان فكر نكنند كه هر چه مردم را ميگرياند بايد بيان كند حال ميخواهد دروغ باشد يا حقيقت. بايد مطالبي مستند بيان كرد.
اين مرجع تقليد افزود: هر كس كه صداي خوبي داشت كه مداح نيست. مداحان بايد تحصيل كرده بوده و موضوعات اهل بيت(ع) را بدانند و با آن آشنا باشند.
وي با اشاره به كتب مختلفي كه در سطح كشور وجود دارد گفت: اين كتب بايد اصلاح شود و نوشتههاي خرافي بايد حذف گردد.
آيت الله نوري همداني افزود: قرنها است كه دستگاه سيد الشهدا(ع) مورد تحريف و بهرهبرداري برخي افراد قرار گرفته است كه بايد اصلاح شود.
وي گفت: مجلس عزاي امام حسين(ع) تنها به گريه ختم نميشود بلكه بايد روح حماسه و انقلاب در آن زنده بوده و اهداف قيام امام بيان شود.
دوشنبه 16 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 129]