واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: وعده وزير علوم براي راهاندازي رشتههاي جديد وزارت ارتباطات درخواست بدهد
سرويس خبر- وزير علوم، تحقيقات و فناوري از آمادگي اين وزارتخانه براي راهاندازي رشتههاي تحصيلي مورد نياز وزارت ICT در دانشگاه ها خبر داد.
به گزارش عصر ارتباط، محمدمهدي زاهدي در همايش سراسري مديران ارتباط با صنعت و دانشگاه با نگاهي بر ICT، گفت: تاكنون رشتههاي مرتبط در حوزه ICT را براساس نياز كشور به ويژه در حوزه تحصيلات تكميلي تعيين كرديم و هر رشتهاي كه نياز به آن توسط وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات و مجموعههاي مرتبط با آن تشخيص داده شود با نظر خود آنها راهاندازي ميكنيم.
او افزود: افتخار ميكنيم بتوانيم به خودكفايي در زمينه ارتباطات و فناوري اطلاعات كمك كرده و دانشگاه در اين زمينه بتواند نقش موثري داشته باشد.
او اضافه كرد: وزارت علوم نسبت به تربيت نيروهاي متخصص و مورد نياز از هيچ تلاشي فروگذار نكرده و نخواهد كرد. دانشگاه جامع علمي- كاربردي ما دانشگاهي انعطافپذير از نظر رشته و تربيت نيروي انساني است كه نياز صنعت را دريافت كرده و با هماهنگي آنها دروسي را در اين زمينه طراحي كرده و از خود صنعت براي آموزش كمك ميگيرد و در تربيت نيروي انساني به خوبي عمل ميكند.
در اين همايش، محمد سليماني- وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات- گفت: نبايد در طرح و پروژهها به درددلها اكتفا كرده و سعي كنيم توپ را در زمين ديگران بيندازيم زيرا اين اشتباه بزرگي است كه متاسفانه برخي از مديران ما اين اشتباه را مرتكب شده و وظايف خود را به گردن ديگران مياندازند.
او افزود: كلياتي در طرحها نوشته ميشود كه يك مدير اجرايي نميتواند جزئيات آنها را به درستي استخراج كنند. بهعنوان مثال طرح جامعي براي پست نوشته شده بود كه بعد از مطالعه آن به طرح موضوع مهم دست نيافته و مسائل پيش پا افتاده در آن مطرح شد كه علاوه بر صرف بودجه براي تنظيم و تهيه اين طرح پيش پا افتاده راهكاري در آن ارائه نشد و متاسفانه در بيشتر طرحها مطالب موجود در اينترنت كپي شده كه اين كار صحيحي نيست و نميتوان از آن رهنمودهاي مهم و راهكاري مورد نياز را استخراج كرد.
سليماني اضافه كرد: در رابطه با مسئله صنعت و دانشگاه نيز اگر مقايسهاي با قبل داشته باشيم شايد به اين نتيجه برسيم كه پيشرفت خوبي حادث شده اما بايد به اين موضوع اشاره كنم ما با آرمانها در اين زمينه بسيار فاصله داريم و نيازهاي ما را پوشش نميدهند.
او با طرح اين سوال كه دانشگاههاي كشور در بخش پژوهشي چگونه ميتوانند خود را با توسعه كشور هماهنگ كنند؟ گفت: بايد به اين موضوع پاسخ داده و راهكارهاي مناسب در اين زمينه ارائه شود در غير اين صورت با مشكلات زيادي مواجه ميشويم.
او در بخشي از سخنان خود با اشاره به نسل سوم تلفنهمراه و با بيان اينكه اين نسل در حال ورود به كشور است، تاكيد كرد: در كدام يك از دانشگاههاي ما موارد و دروس مرتبط با نسل سوم و يا چهارم تلفنهمراه تدريس ميشود؟ در اين حوزه ما مشكل متخصص داريم كه اين خود بسيار موضوعي مهم و چالشبرانگيز محسوب ميشود.
وزير ارتباطات با بيان اينكه بايد در كشور براي جوانان متخصص سياستگذاري شده و آنها را به اشتغال و انجام كارهاي تخصصي مربوطه هدايت كرد، گفت: از ديگر مباحثي كه ما از آن غافليم همين موضوع تكنولوژي وايمكس است و بايد ديد در حوزه تحقيق و پژوهش در رابطه با اين موضوع چه كرده و چه خواهيم كرد و كدام دانشگاه و يا مركزي در اين حوزه به جديت كار كرده است؟ بنابراين به اين نتيجه ميرسيم كه بسياري از مشكلات ما در بحث توانمندي نيروهاي متخصص است.
سليماني با اشاره به بحث فناوري اطلاعات با بيان اينكه بايد به اين موضوع در دانشگاهها توجه شده است، اظهار كرد: بايد ديد در كدام يك از دانشگاههاي ما در اين حوزه بحث و سيلابس مفيدي وجود دارد؛ ما بارها اعلام كرديم كه فرصتهاي مطالعاتي را براي دانشگاهيان اختصاص دهيم و بودجه مناسب نيز در اين زمينه در نظر گرفتهايم.
محمد كرمپور- عضو هيئت مديره شركت مخابرات ايران- نيز در اين همايش، گفت: نقش اپراتورها در چـرخه صنعت متشكل از دانشگاه، توليدكننده و مصرفكننده ناديده انگاشته شده است.
او افزود: يكي از دلايل اينكه خروجي دانشگاهي آنگونه كه بايد در چرخه صنعت به كار گرفته نميشود بيتوجهي به نقش اپراتورهاست. اكثر متخصصاني كه هماكنون در كشور مشغول به كار هستند آموختههاي خود را با فعاليت تجربي در داخل اپراتوريها كسب كردهاند.
يکشنبه 15 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 85]